Gå til innhold
Hundesonen.no

plutselig blitt redd for glatte gulv


blafra
 Share

Recommended Posts

min whippet-hannhund på 3 1/2 har nå, plutselig blitt redd for gulvet vårt. Vi har laminat, har hatt det i alle år, og han har fra han var valp gått på dette uten problem. Nå de siste månedene har det plutselig blitt et problem. Når han "glemmer" ut hva han går på trasker han fint fra teppet sitt og over gulvet, også gjerne rundt på kjøkkenet. Men hvis vi f.eks sier Legg Deg så får han panikk og spinner rundt, og prøver så godt han kan å sette klørne i gulvet.

Det er ikke alltid vi trigger hans bambi-på-isen angst. Det kommer ofte også uten at noen sier noe til ham. Her en dag skulle vi gå tur, og han sto og nølte i flere minutter før han klarte komme til oss ute på gangen (fordi han måtte gå over tregulvet)

Dette er en myk hund, så vi trenger aldri heve stemmen til ham. Han elsker kos, og ønsker å gjøre alt han kan for at vi skal bli fornøyde (når vi trener).

Det skal sies at hans flokk har i løpet av to år gjort ham til enebarn, da de to greyhoundene som var hans storesøster og storebror er borte, siste måtte vi ta for en måned siden.

Og den ene var redd glatte gulv fordi hun kom til oss som godt voksen og var visstnok fra valpestadiet av redd for glatte gulv.

Han andre gikk etter hvert trapper opp baklengs fordi han hadde en skulderskade, og dette adopterte whippeten rimelig kjapt etter at han kom til oss 8 uker gammel.

Vi har utelukket at han feiler noe, har til og med tatt røntgen selv om han ikke viser noen tegn på smerter og ute på tur er han tøyelig og bøyelig når han springer rundt.

Så da, når vi har utelukket at det ikke er en skade tenker jo jeg at det er mentalt (?) Men jeg kan jo ta feil...

Noen som har hunder som er redd for glatte gulv som har noen tips om hva vi kan gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...