Jump to content
Hundesonen.no

Hunden min er veldig syk!


Recommended Posts

Hei! Hunden min, Teddy, har de siste dagene vært veldig syk.. Han har hatt ekstrem diarè, oppkast og har i det hele tatt ikke vært seg selv. Nå nettopp måtte jeg bade han (igjen) fordi han var full i avføring, og mens jeg tørket han gjorde han fra seg med på håndduken, men nå var der en god del BLOD i det! Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Vi skal ta han til vetrinæren imorgen, og vi har gitt han en medisin vi kjøpte imot løs mage, men den ser ikke ut til å hjelpe. Vi har også gitt han stekt kyllingfilet og kokt ris, og gir han hele tiden nytt og kaldt vann, men ingenting hjelper..

Er der noe jeg må gjøre? Og hva kan dette være?? Han er bare 1.5 år gammel, og er en blanding mellom Bichon Frise, Bichon Havanais, Shih Tzu, Cavalier og powderpuff. Han har tidligere hatt en øreinfeksjon og feber, men det har alltid gått over (dyrlegen anbefalte ikke å behandle med antibiotika da, så vi gjorde ingenting innenfor behandling), men ellers er han en veldig frisk hund!

Jeg er bare så redd for at dette er noe langt mer alvorlig enn vi hadde håpt, og lurer på om noen andre har opplevd det samme??

Sofie, 16. post-12820-0-16762000-1387569528.jpg

Link to comment
Share on other sites

Altså blod i avføringen trenger ikke være noe alvorlig! hunder har lett for å blø i endetarmen når det kommer rifter ved diaree.

Jeg har selv opplevd at det sprutet blod fra min hannhund flere ganger, jeg ble livredd og kjørte som søren til veterinær og hun beroliget meg med at det er helt normalt så lenge det er snakk om friskt blod. Kommer det derimot i mørke klumper, DA er det alvorlig for da kan blodet komme fra magen. Frisk blod kommer fra rifter og er ikke farlig.

Hadde det vært min hund hadde jeg fastet den totalt, kun passet på at den fikk i seg nok vann. Den største faren er gjerne Dehydrering.

Obs: det er ikke stekt kylling bikkja burde få, men kokt kylling. Men dropp all man.

Jeg tror hunden din har akkutt diare, men tror ikke det er veldig alvorlig. Så jeg ville sett det an til i morgen, men tatt en tlf til vet for sikkerhets skyld

Link to comment
Share on other sites

Ring veterinærvakta og forhør deg :-) Blod trenger ikke være alvorlig, så lenge det er frisk blod og ikke veldig store mengder.

Ha tilgang på vann men fast hunden! Du bør faste i 24 timer før du starter med overkokt ris og kokt kylling. Men kun små mengder mat.

Link to comment
Share on other sites

En av mine hunder hadde kraftig diàrè nå i høst, som varte i over en uke. Det eneste som hjalp da var flytende kull.

Som nevnt, så trenger ikke blod i avføringen å ha noe å si, men forhør deg med vetrinærvakten sånn i tilfelle.

God bedring til den firbente :)

Link to comment
Share on other sites

Null mat før han er bedre. Mat bare forstyrrer magen mer og gjør at det blir verre eller drøyer lengre enn nødvendig.
Ring veterinærvakten, det er mulig og få treffe vet på kveld/helg også om det er akutt, og om ikke annet så har de kanskje noen tips på lager som kan gjøre natten litt bedre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...