Gå til innhold
Hundesonen.no

Tisser inne


Amig0
 Share

Recommended Posts

Max har blitt en racer på å tisse inne. I stad hadde vi det mest slitsomme - først tissa han på gulvet, så tok vi han ut, uten at han skulle tisse (vi venta 15 minutter), deretter tissa han ved noen ledninger (tok han med ut - tissa ikke) og så tisser han inne IGJEN og da ble jeg ganske sint, men kontrollerte meg og tok han med ut og da tissa han og han fikk masse ros. Hva kommer det av at det plutselig blir en tisserama uten like? Det er fryktelig kjedelig og måtte vaske gulvene midt på natta.. (vasker alltid opp etter han har tissa, btw)

Han er kjempe flink på å tisse ute, og får masse ros, men alikevel har vi i snitt et uhell inne per dag. Jeg tar han med ut ca en halvtime etter han har spist, etter han har lekt , etter han har sovet og flere ganger hvor jeg ser han trekker seg unna eller går i sirkel. Noen ganger er det rett og slett umulig å lese kroppsspråket hans.

Noen gode tips til bedre tissetrening?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke rart den ikke tisser ute når den akkurat har tisset. Men for og forhindre mulighet til og tisse inne så må du rett og slett bare holde valpen innen rekkevidde, så du ser hva den holder på med, i et bånd festet til stuebordet om nødvendig, følg med og ta den med ut med en gang etter den går sovet, spist og alt det der. Og så ser man på de fleste før de har tenkt og tisse/bæsje, de begynner gjerne og tråkke litt rundt, snuser kanskje litt osv, så følg med oppførsel på valpen. Går du en liten tur hver gang du er ute så er sjangsen stor for at valpen slukner når den kommer inn og da kan du la den sove til den våkner (pause til deg) også ta den med ut når den våkner.

Edit, selv om det er valp, synes det hørtes ut som mye tissing, ville sjekket for urinveisinnfeksjon om det fortsetter og komme så hyppig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel er denne valpen da? Det er veldig forskjellig fra valp til valp hvor raske de faktisk klarer å bli husreine med tanke på utvikling og styring av lukkemuskulatur og blærekontroll. Det vil si at uansett hvor flink du er til å løpe ut med valpen, så vil det være uhell som ingen kan klandres for.

Jeg synes du virker flink til å ta ut valpen, så fortsett den gode jobben. Gi valpen litt mer tabbekvote å gå på hvis den er ung. Valper tisser inne, og sånn er det bare i den tiden det tar at valpen blir husrein.

Merker du at valpen viser ubehag ved tissing slik som for eksempel krummer rygg, deler opp tissinga si over flere ganger med små dammer eller du bare mistenker UVI, så ta med en tisseprøve til veterinær i en steril boks (oppbevares kaldt frem til dyrlegen). Da kan dyrlegen enkelt teste for urinveisinfeksjon. Urinprøve kan dere også ordne hos dyrlegen hvis du har god tid til å vandre litt håpefull utenfor :)

Når det kommer til signaler, så er det ikke alle som utvikler en standard "gå-til-døra-atferd" når de må tisse. Du ser ut som du er på vei til å finne valpens signaler, og da knekker du sikkert den koden til valpen der helt plutselig :) Noen peser, noen tuller, noen må bare tisse helt plutselig fordi de ikke ante at de måtte tisse før 1 sekund før. Plutselige uhell hos valper uten blærekontroll er jo en kjent sak :) Noen litt hyppigere enn andre uten at det nødvendigvis er noe unormalt med valpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er litt over 3 måneder, og 13 kg. Han blir ikke sliten av en liten tur, det erfarte jeg da vi gikk en halvtime. Han elsker å gå tur, og så fort han kommer inn igjen, så er han som alltid. Ikke sliten. Go Alaska Husky :P

Han krummer ikke rygg, eller deler opp tisssinga si normalt sett. I går var bare noe ekstremt (har hatt en slik dag med den Amerikanske Bulldogen også, som har gått fint i etterkant) og jeg håper han ikke fortsetter slik.
Vi har hatt 1-2 dager hvor det ikke har vært uhell inne (har hatt han 12 dager). Men samtidig så var han ikke vandt til å være en del inne hos oppdretter, da de hadde stort inngjerda område hvor de løp løse meste parter av dagen. Det har vel noe å si?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men samtidig så var han ikke vandt til å være en del inne hos oppdretter, da de hadde stort inngjerda område hvor de løp løse meste parter av dagen. Det har vel noe å si?

Både ja og nei. Noen av våre har aldri hatt uhell inne selv om de er født og oppvokst ute, de nekta å gjøre fra seg andre steder enn ute siden de var vandt til det. Med andre er det motsatt, de tror at siden de har kunnet tisse overalt tidligere kan de også tisse inne.

Jeg ville rett og slett hatt den i nærheten hele tiden slik som Malamuten sier, tatt en sjekk hos dyrlegen mtp uvi, og ellers fortsatt den jobben du driver med. Greia med å ta ut valpen med en gang den har hatt uhell er jo for å vise den at det er ute det skal foregå, men ikke krev at den da skal tisse ute rett etter å ha hatt uhell inne.

Det er så individuelt hvor fort en valp blir husren, og mtp at dere kun har hatt valpen i 12 dager, ville jeg ikke stressa med det. Annet enn at den tisser utrolig mye selv til å være valp. Sjekk for sikkerhetsskyld hos vet, og lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor raskt en valp blir husren avhenger også av nevrologisk modning. Urinvegene er ganske kompliserte greier nevrologisk. De fleste av mine valper har blitt husrene rundt 5 mnd alder, +/- 1 mnd. Noen får blir det før dette, og noen få bruker veldig lang tid.

Har man kjøpt seg valp, er hyppig gulvvask noe man må regne med de første uker/mnd. Å bli sint er bare bortkastet - det eneste du oppnår med det er en valp som gjemmer seg før den gjør noe, og da blir det enda vanskeligere å få den husren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg viser ikke valpen at jeg er sint, for jeg vet at den da vil gjemme seg og ikke gjøre fra seg med meg i nærheten. Jeg tar heller motet til meg og går ut.

Hyppig gulvvask er jo en selvfølge.

Men takk for alle tips <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
    • Tror også det er individuelle forskjeller som nevnt under, men alle blandingshundene jeg kjenner har mer typisk "setter"-pels enn cocker  Mye glattere på ryggen, mindre pels under magen/beina og krever mindre pelsstell, men røyter en del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...