Gå til innhold
Hundesonen.no

Sterilsering og allergi


Antamina
 Share

Recommended Posts

Det kommer jo ann på hva hunden din er allergisk mot. Hva har veterinæren din anbefalt?

Eksempler på hva man kan gjøre:

Medisinering som kortison, antihistaminer og allegi vaksiner osv er jo mulig.

Allergifòr.

Rå fòring.

Oppbevar tørfòret i fryseren pga lagermidd.

Vaske hunden med allergi shampo.

Være nøye med å tørke den etter tur i vått og fuktig vær, og etter bading.

Ikke ha pledd, tepper, gulvmatter, vegg til vegg teppe osv.

Få hunden ut av soverommet.

Ikke sove i sofaen, stolen osv.

Kjøp biabed.

La hunden bo ute.

Mer alternative ting som akupunktur, massasje osv.

God mosjon, gi hunden godt med mental stimuli og gi den god livskavlitet. Det kan bidra til at hunden f.eks ikke klør og klør av kjedsomhet i tilleg till allergi .(blir fort en ond sirkel).

Heller et kort og godt liv, enn et langt og vondt liv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi finner ikke ut av hva hun er allergisk mot, vi har tatt flere tester.

Hun fikk det som 3 åring på våren, det forsvant med medisin. Og har etter det kommet tilbake 3 ganger på høsten. Denne høsten hjalp ikke medisin.

Har dere fått sjekket om hun er allergisk mot midd, rett og slett? Felix gikk til utredning for allergi i over tre år, eliminering av ting, tester, blodprøver. Det viste seg at han var allergisk mot både husstøvmidd og melmidd, noe veterinæren sa kunne være litt vanskelig å påvise med mindre man virkelig ser etter det.

Morfars elghund hadde en merkelig form for allergi, ble kastrert, og funket supert etter det. I perioder blusset symptomene opp, men aldri noe som plaget henne på samme måte som tidligere :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har fått predisolon. Hun fikk en annen type en gang når vi var i Bergen hos hudspesialist. Husker ikke hva det het, men det var noe nytt og litt dyrere.

Jeg husker ikke om de har sjekket for midd. Men mener de sjekket det mest vanlige? Både fôr, pollen og andre ting.

Jeg prøvde allergifôret til spesific en periode, men hun likte det ikke. Hun får nå vanlig spesific.

Det er bare så rart, fordi når hun har fått medisin før, så forsvinner det og kommer ikke tilbake igjen året etter. Kan hun ha blitt immun mot medisinen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prednisolon er kortison.

Kortison er ikke en medisin som kurerer hunden for alltid, det er et preparat som gjør at hunden ikke får symptomer. Problemet med kortison er at man ofte må øke dosene fordi kroppen slutter å produsere kortisol etter en viss tid med inntak av kortison. Det kan gjøre at medisinen ikke 'virker', og at man må øke dosene sakte, til man finner det punktet der hunden kan være symptomfri på kortison, men uten at den får for mye. Kortison skal alltid trappes opp og ned gradvis over tid.

Kortison er en kunstig utgavet av kroppens eget hormon i fra binyrebarken, kortisol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okey, det var jeg ikke klar over. :-) Men er ikke kortison skadelig for organene over lengre tid? Pr kur har hun fått en tablett om dagen i 7 dager, også en tablett annenhver dag i 10 dager. Hun er snart ferdig på andre runde nå. Litt usikker på om jeg skal be om resept på en til runde, eller om jeg skal ta kontakt med hudspesialist igjen. For jeg tror ikke det er så mye mer en vanlig dyrlege kan gjøre? Bortsett fra å sterilisere da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har ikke hatt løpetid denne gangen hvertfall, litt usikker på de tidligere gangene. Hun har kun klødd seg, over hele seg. Hun får hovne/såre øyne, og ellers sår over hele kroppen.

Høres ut som pollen/frø allergi som er typiske på våren og høsten. Skyll eller tørk av hunden og skyll øyne med saltvann etter hver tur ut, ikke la henne rulle seg i gress og eng, og gi henne en Zyrtec daglig (reseptfri menneske allergipille) fra dere oppdager symptomene og så lenge perioden pleier å vare.

Høsten i år har vært uvanlig lang og mild, derfor virket ikke prednisolon godt nok siden hun fortsatt ble/blir utsatt for det hun reagerer på.

Om hun IKKE har løpetid i forbindelse med vår/høst vil det ikke hjelpe på allergien i det hele tatt å kastrere.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det trygt å gi en hund menneske medisin? Zyrtec alså... ?

Er hvertfall trygt å gi dem menneske-allergi-øyedråper om de renner fra øynene i forbindelse med vår/høst i følge øyelyseren på jobben. Husker ikke hva akkurat det merket heter, kan finne ut.

Edit: NÅR det er sjekket at det ikke er andre ting som forårsaket renning fra øyet såklart, som et innovervendt hår e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, enkelte menneskemedisiner er trygge å gi hunder, som feks Zyrtec/Benedryl (USA). Keflex var et sykehusantibiotikum før, men så ble mange menneskebakterier immune mot det, nå brukes det stort sett bare på hunder.

Jeg anbefaler ALDRI menneskemedisiner uten at jeg VET det er trygt for hunder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...