Gå til innhold
Hundesonen.no

Middagstips - rådyr?


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Jeg og samboeren var så heldige å få 1,6 kg rådyrrygg!

Jeg vedder på at det er kjempegodt, men hvordan i alle dager tilbereder man noe sånt? Hva har man til? Hvor mange grader? Hva slags saus? En steg-for-steg-guide til en fabelaktig rådyrmiddag, ønskes!

Jeg elsker å lage mat, så hvis dere har noen skikkelig bra tips, så gjør det ikke noe om det er litt komplisert, så lenge jeg har utstyr til det, og får en oppskrift å følge! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan enten bene kjøttet ut og få en litt mer håndterbar biff, eller steke den som en liten stek i ovnen.

Har ingen oppskrift, jeg pleier bare å spørre mamma :icon_redface:

Du kan bruke stekesjyen i sausen, og lage saus på vanlig måte fra bunnen, men det er godt å ha oppi for eksempel brunost, eller/og saft (blåbær/solbær),eller for eksempel einebær. Og selvfølgelig fløte eller rømme.

Av tilbehør kan det være godt med rosenkål og sopp, og poteter av en eller annen form.

Se for eksempel her:

http://www.matoppskrift.no/sider/Viltraadyr.asp


Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Rådyrrygg" er etter min mening best utbeinet som filet. (del opp i posjonspakninger, og frys ned det du ikke bruker til en middag) Filetene/biffene gjør seg best veeeldig rosa ;-)

Tilbehør kan være: kantareller/annen sopp, viltsaus (lag kraft på beina, tilsett rødvin mm. kok inn) rosenkål/ asparges/ brokkoli i ønsket variant. poteter: fløtegratinerte eller båter i ovnen. Rørte tyttebær eller rognebærgele til :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...