Gå til innhold
Hundesonen.no

Scones.. Trenger hjelp..


QUEST
 Share

Recommended Posts

Jeg fant ingen baketråd her inne, hvis det finnes en, kan mod. flytte innlegget ? :)

Jeg liker scones og har prøvd en tre-fire oppskrifter men jeg kan dessverre ikke si meg fornøyd med resultatene..:( Smaken blir forsåvidt grei nok men sånn eksteriørt, så blir de alltid seende mer ut som dachs enn borzoi..

Gode råd ønskes og gjerne gode oppskrifter også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Ohhhhhhhhhhhh...... varme scones med clotted cream og bringebærsyltetøy.... *sukk*

Synd man ikke får fatt i clotted cream i Norge - det er skikkelig barnslig, for fy søren det er godt..... (når jeg tenker etter så er det kanskje like greit, for sundt er det neppe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig..:( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig.. :( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Clotted cream er litt mer - hmmm... fast i konsistensen i forhold til vanlig krem, og så smaker den "silkemykt" og ikke så "fettete" på en måte. *sukk* - drømme.

Nå vet jeg ikke hva slags oppskrift du har, men scones skal jo ikke heve noe særlig - jeg har egg i min oppskrift, og så bruker jeg halvt og halvt av vanlig melk og kultura - 2 ss sukker, 100 gram kaldt smør. Jeg smuldrer smør og de tørre ingrediensene sammen først (tar ikke alt melet med en gang), så pisker jeg egget godt og har i melken og så blander jeg det i det tørre. Deigen skal være kjevlebar så om den er klissete tar jeg i resten av melet. Så kjevler jeg ut ca. 2 cm tykt, bruker ett klass å stikker ut kakene med og steker de til de er gylne - de hever jo ikke så mye, men litt - jeg spiser de når de er sånn halv-varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde heller ikke at scones skulle heve før, men det finnes utallige varianter, og stort sett opplever jeg at de som blir servert i UK er hevede :) Det gjø dem litt lettere enn de som ikke hever, og de liker ihvertfall jeg best!

Her er den oppskriften jeg bruker, blir ca 8 store scones:

225 g mel

1 toppet ts bakepulver

50 g smør

40 g sukker

120 ml melk

pisket egg eller melk til pensling

Sett ovnen på 200 grader. Sil mel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene. Tilsett sukkeret og kna litt til. Lag en fordypning i blandingen og tilsett sakte melk mens du blander med en kniv til deigen får passe konsistens, er ikke sikkert du trenger å bruke all melken. Min erfaring er at en klissete deig er bedre enn en hard/tørr. Rull/press ut deigen og stikk ut runde scones med feks glass eller pepperkakerformer, ca 2,5-3 cm tykke. Pensle med egg eller melk, og stek øverst i ovnen i 8-12 minutter/til de er gyldne.

For variasjon kan man bytte ut halvparten av hvetemelet med grovt mel, eller man kan tilsette sultana og rosiner for en søtere variant. Det er også godt å lage med ferske urter, krydder og ost. Og melken kan også byttes ut med yoghurt så blir de litt lettere.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...