Gå til innhold
Hundesonen.no

Scones.. Trenger hjelp..


QUEST
 Share

Recommended Posts

Jeg fant ingen baketråd her inne, hvis det finnes en, kan mod. flytte innlegget ? :)

Jeg liker scones og har prøvd en tre-fire oppskrifter men jeg kan dessverre ikke si meg fornøyd med resultatene..:( Smaken blir forsåvidt grei nok men sånn eksteriørt, så blir de alltid seende mer ut som dachs enn borzoi..

Gode råd ønskes og gjerne gode oppskrifter også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Ohhhhhhhhhhhh...... varme scones med clotted cream og bringebærsyltetøy.... *sukk*

Synd man ikke får fatt i clotted cream i Norge - det er skikkelig barnslig, for fy søren det er godt..... (når jeg tenker etter så er det kanskje like greit, for sundt er det neppe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig..:( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig.. :( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Clotted cream er litt mer - hmmm... fast i konsistensen i forhold til vanlig krem, og så smaker den "silkemykt" og ikke så "fettete" på en måte. *sukk* - drømme.

Nå vet jeg ikke hva slags oppskrift du har, men scones skal jo ikke heve noe særlig - jeg har egg i min oppskrift, og så bruker jeg halvt og halvt av vanlig melk og kultura - 2 ss sukker, 100 gram kaldt smør. Jeg smuldrer smør og de tørre ingrediensene sammen først (tar ikke alt melet med en gang), så pisker jeg egget godt og har i melken og så blander jeg det i det tørre. Deigen skal være kjevlebar så om den er klissete tar jeg i resten av melet. Så kjevler jeg ut ca. 2 cm tykt, bruker ett klass å stikker ut kakene med og steker de til de er gylne - de hever jo ikke så mye, men litt - jeg spiser de når de er sånn halv-varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde heller ikke at scones skulle heve før, men det finnes utallige varianter, og stort sett opplever jeg at de som blir servert i UK er hevede :) Det gjø dem litt lettere enn de som ikke hever, og de liker ihvertfall jeg best!

Her er den oppskriften jeg bruker, blir ca 8 store scones:

225 g mel

1 toppet ts bakepulver

50 g smør

40 g sukker

120 ml melk

pisket egg eller melk til pensling

Sett ovnen på 200 grader. Sil mel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene. Tilsett sukkeret og kna litt til. Lag en fordypning i blandingen og tilsett sakte melk mens du blander med en kniv til deigen får passe konsistens, er ikke sikkert du trenger å bruke all melken. Min erfaring er at en klissete deig er bedre enn en hard/tørr. Rull/press ut deigen og stikk ut runde scones med feks glass eller pepperkakerformer, ca 2,5-3 cm tykke. Pensle med egg eller melk, og stek øverst i ovnen i 8-12 minutter/til de er gyldne.

For variasjon kan man bytte ut halvparten av hvetemelet med grovt mel, eller man kan tilsette sultana og rosiner for en søtere variant. Det er også godt å lage med ferske urter, krydder og ost. Og melken kan også byttes ut med yoghurt så blir de litt lettere.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...