Gå til innhold
Hundesonen.no

utagerer på ukjente menn!


Alegro
 Share

Recommended Posts

Hva gjør jeg? hvordan gå frem med å fortelle ham eller vise at disse menn ikke er farlige, at de ikke gjør oss noe osv?
en ting er å si fra at det kommer noen, en ting er også å beskytte meg om JEG føler meg uttrygg i en situasjon med uønskede folk som kommer osv. Det er jo positivt.
men hva skal til,, eller hva gjør jeg om jeg f.eks er på den lille stranden her og det kommer menn/les store voksne karer, som kommer for å bade.. Hunden min vil ikke helt gi seg med å bjeffe på dem, løpe litt frem og tilbake.. med et snev av usikkerhet, og sørge for at de ikke kommer i nærheten av meg.. det tar kanskje 15 min før han skjønner at det er helt ok.. og da er alt som vanlig igjen.

Det er kun med menn. jeg vet ikke om det har noe med faren min å gjøre(jeg har fått høre ymse historier av min mor som passet hunden min mens jeg var borte. Han er kjempe glad i kjæresten min.. brødrene mine som også er voksne karer, og han har heller ikke problemer med å kommer på besøk til familier med far i hus.. men generelt over er han usikker på menn. han tør ikke hilse på menn vi møter på tur. og menn som kommer inn i vår sone.. de er KAN være utsatt..

han er kjempe snill med små barn, store barn er han mer leken med.. damer digger han.. og menn vil han jage vekk.


ute bland folk i byen osv er han fullstendig likegyldig.. drar litt mot andre bikkjer.. men folk bryr han seg ikke om.. har kontakt med oss hele veien.

noen råd, tips å få? jeg kunne f.eks arrangert en trening der jeg bevisst sørger for at den eller de ukjente har en godbit.. leke og inviterer ham til å hilse på dem under kontroll. har merket at han alltid roer seg en del når man blir på høyde med ham.. altså setter seg ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er absolutt for at du starter med organisert opplegg, der dere oppsøker fremmede menn. I starten kan det være like greit å la hunden oppsøke personen, for deretter å vise deg hva han egentlig synes. Mange hunder vil snuse litt, gå litt i bue kanskje, og så snu seg bort eller gjøre noe annet. Noen vil kanskje bli spinnville og vil hilse, mens andre igjen ikke en gang vil oppsøke personen, det er jo svært individuelt fra hund til hund:)

Ser for meg at det er lettere å finne ut hvilken vei du skal gå når du ser hvordan hunden reagerer dersom den får oppsøke personen selv.

Kanskje dere må starte med å kaste godis på bakken rundt figuranten - som må holde seg rolig, eller kanskje figuranten kan sette seg ned og gi godis fra hånda. Det vil som sagt variere fra den reaksjonen du får når hunden oppsøker personen.

På stranden kan du for eksempel prøve å høre om mennene kan stå i ro, og gå bort med voffsen så han får sjekket ut hvem de er, og så gå tilbake på plassen deres. Selvfølgelig bør du belønne voffsen etterpå.
Eller så kan du finne frem noen godbiter og sette igang nesearbeidet på hunden ved å kaste godiset på bakken (ikke i sanden men på et håndkle feks). Da vil den få en annen oppgave, fremfor å bjeffe og vandre frem og tilbake - altså det blir en form for avledning, men en avledning som stresser ned, fremfor å stresse opp. :)

skjønner du hvor jeg vil hen? :P Gradvis tilvenning med andre ord :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...