Gå til innhold
Hundesonen.no

Ekte italiensk pizza - hvordan?


soelvd
 Share

Recommended Posts

Som ekte italia-entusiast elsker jeg selvsagt pizzaen deres. Og da først og fremst den med ost og skinke. Men den blir aldri helt "riktig"! Vi har fått til bunnen og vi har fått til sausen. Men hva er hemmeligheten bak osten og skinken? Skinken er liksom så... full av smak når man kjøper den. Pizzaer alá pizzabussen, pizzasjappa på manglerud og lambertseter og den italienske pizzaen til Dolly har sånn skinke. Men hvilken? Og hvilken ost er best?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker kun Jarlsberg, men jeg kan supplere med litt mozzarella. Jeg syns det er viktig å ikke overdrive mengden saus, ost, og pålegg.

Skinke har vi ikke så mye på pizza, siden fruen ikke spiser svin (tidligere vegetarianer, og svin er en av de tingene hun ikke har klart å spise igjen etter hun sluttet å være vegetarianer), men jeg ville forslått noe god italiensk spekeskinke i stedet for den vanlige, kjipe bogskinka.

Hva de har på Dolly aner jeg ikke. Syns ikke Dolly har noe god pizza :P

EDIT: Eksempler på skinke jeg ville gått for, ikke kjøp ferdig oppskjært, for da kan du i stedet skjære i litt større biter, ikke de tynne skivene á la parmaskinke:

CRUDOSMARCHIATO.jpg

Forøvrig er det godt med en god olje, litt salat (Ruccola eller lignende), og parmesanost på den ferdige pizzaen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må være lov å dobbelposte om et så viktig tema som italiensk pizza. Noe av det beste jeg har spist på pizza, i Italia, er bresaola. Det er lufttørket storfekjøtt, altså spekeskinke av storfe. Ekstremt aromatisk, og det kommer ekstra frem på pizzaen.

How-to-make-bresaola-007.jpg

pizza-bresaola-L-1.jpeg

Du får tak i oppskjært bresaola i butikker med litt bedre utvalg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hermes! Tusen takk for mange gode tips! Skal definitivt se hva jeg får tak i av skinke :D Ang Dollypizzaen så liker ikke jeg den heller - før jeg smakte den italienske de har her om dagen når valget var Dolly eller å sulte :P

Hvordan lager du bunnen?

Jeg vil også lære meg å lage ekte italiensk pizza :D

Øh. Har ikke oppskrift, bruker hvetemel, vann, litt olje og bittelitt gjær. Litt av hemmeligheten bak italiensk pizzabunn er å ha lite gjær og la den heve lenge, for så å selvsagt lage en tynn bunn som stekes på høy varme :)

Det meste av italiensk pizza blir ekstremt godt om man steker det i en veldig varm steinovn i et par minutter. Da er det litt det samme av hva man har på. Mmmmmm!!

Vi har faktisk pizzastein til grillen. Så lenge vi har is i magen og ikke åpner lokket for tidlig så får vi nyydelig pizza på 5-6 minutter på den steinen :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...