Gå til innhold
Hundesonen.no

Orijen


Mäkimura
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg lurer på hva dere synes om foret Orijen, dere som har brukt det? Hvordan er pels, hud, klør, avføring osv?
Jeg har tidligere brukt Royal Canin og føler hunden røyter mer enn før... Har nå startet på Orijen så håper det blir bedre med både røyting og bra avføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg er kjempefornøyd med Orijen! Lite (dog ikke like lite som med V&H) og fast avføring, blank og fin pels, rett og slett ingen problemer med det. Angus liker det veldig godt også og det er jo alltid et pluss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine fikk en periode ett måltid om dagen med orijen. Pels og klør var helt fine, men i førsten var det mye avføring før det etter en stund normaliserte seg. To av hundene begynte etter en stund å klø seg masse, han ene fikk et stort sår på halsen som vi trodde var våteksem. I og med at de begynte å klø en stund etter vi hadde begynt med orijen så byttet jeg for til taste of the wilde for å se om det var foret de reagerte på. Etter et par uker klødde de mye mindre og nå er kløen helt borte så det var nok noe i foret de reagerte på. Nå får de ett måltid v&h og ett med totw om dagen og pels, klør, hud og avføring er helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker ikke Orijen, men den litt "mildere" Acana (fra samme produsenten). Min voksne sak funker flott på valpefor for store hunder, mens den som egentlig skal funke veldig bra på det sjiter blautsjit som en helt. Blir nok noe annet neste gang når vi har fått spist opp de to posene jeg har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Orijen Adult på min staffe på 1 år og Orijen Senior på min Border Collie på 10. Veldig fornøyd. Til staffen bruker jeg selolje i tillegg. Begge er veldig blanke og fine i pelsen, fine i kroppen, sterke negler, god matlyst, bæsjer 2 ganger daglig. Eneste negative er at prompene deres lukter fjøs i forhold til når de går på annet for..... Men matmor holder seg gjerne litt for nesa av og til da jeg ellers er veldig fornøyd med foret!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt Orijen som fullfor. Godt fornøyd. Hunden likte det veldig godt, fungerte like godt som godbiter som fullfor her. Outputtet var noe bløtt noen ganger. Det som jeg bl.a. synes var veldig positivt var at det var kornfritt og 80% kjøttinnhold, veldig gode råvarer.

Neste gang vil jeg gjerne prøve råforing, men regner med å ha litt Orijen på lur til godbiter for trening og innimellom viss en reiser e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som vet om Orijen eler Acana har oppdretter tilbud/avtaler?

Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men jeg kjøpte Orijen 2 forskjellige steder og begge hadde "kjøp 6 sekker og få den 7. sekk gratis". Dette spurte jeg om selv det ene stedet da det ikke ble reklamert, de hadde et kort liggende i kassen. Om dette praktiseres i Norge vet jeg ikke. Jeg er ingen oppdretter, kun en vanlig kunde :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd Orijen i en mnd nå fordi den yngste ikke tåler Vom (kaster opp) og jeg ville prøve å finne et for jeg kunne bruke til alle. Er det noen andre som har merket at avføringen (fast og fin) er klebrig? Hvis hundene gjør fra seg ute på plattingen, så er det vanskelig å få opp, så jeg må skrubbe terrassen hver dag. Kan det være at mine hunder ikke fungerer på foret, eller er det sånn for alle?? Jeg har iallefall gått tilbake til VOM på to av hundene, mens den yngste får allergivennlig for fra Specific.

Her er Oppdretteravtalen jeg fikk tilsendt av produsenten av Orijen:

Oppdretteravtale

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker Orijen og er veldig fornøyd!
På collien har vi vært innom det aller meste, siden han ikke er så matglad. Han har også en tendens til å bli veldig fort løs i magen, så det er mye som ikke fungerer for han.
Orijen har reddet oss! (Vi bruker Regional Red på han, som mener jeg den heter) Han ELSKER fôret, går ned på høykant. Og det er IKKE vanlig kost å se her i huset. I tillegg synes jeg avføringen er veldig fast og fin, og ikke kjempemengder. Pelsen hans holder seg blank og fin, og potene er blitt mye bedre (var litt tørre og sprukene før)! Så hos oss har det fungert veldig bra. Skal sies at vi blander i litt selolje også.

Lille whippet-gutten vår spiser forøverig det meste, men liker Orijen sitt valpefôr iblandet litt vom&hundemat aller best... :ahappy: Han spiser fint Orijen tørt også, men spiser mer om vi blander i litt vom&hundemat. Så da får han det som han ønsker, hehe.

Kan ikke si annet enn at jeg er superfornøyd. Kommer kanskje til å prøve Taste of the Wild en gang, men "two tumbs up" for Orijen fra min side. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...