Gå til innhold
Hundesonen.no

diare ofte..


Recommended Posts

Hei. Har dere vært hos dyrlege med henne? Dersom dere har det, eller skal det, og det viser/har vist seg at det kun er snakk om en sensitiv mage, er det forebyggende ting dere kan gjøre.

Dere kan sjekke ut for spesielt tilpasset sensitiv mage. Og da holde dere til dette. Ikke noe godis og slik hun kan reagere på. I tillegg kan dere ha ZooLac i huset, som dere gir om det har skjedd noe dere tror vil gi henne diare, altså som forebyggende, eller når hun først har fått diare, som behandling.

Er hun nervøs ellers? Slik at det er nervøs mage det er snakk om? Da kan kanskje D.A.P være verdt forsøket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilket fòr er det hun går på nå da? Du vet jo Puma har en sensitiv mage, og får fort diarè, spesielt ved stress, men nå går han på Eukanuba lam&ris (570 kr pr sekk), og zoolak innimellom, og nå har han en helt perfekt avføring, uansett hva slags stress han blir utsatt for. Hvis du bruker et "dårlig" fòr, som det er vanskeligere for hunden å gjøre seg riktig nytte av, vil det raskere bli diarè ved stress/forandringer. Det er iallefall hva jeg merker på de hundene jeg har hatt. Prøv Lam og ris, eller Hillsfor sensitiv mage- det har fungert best av alle forene jeg har brukt hittil på Pums.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hun vært sånn lenge?

Jeg har skrevet dette tidligere, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Vi hadde det på samme måten med en omplasseringstispe vi tok til oss i slutten av oktober. Hun stresset i forbindelse med eierskiftet (eller så har hun vært sånn hele tiden, hva vet vel vi?) Diare i flere uker, ja nesten en måned. Byttet til Hill's I/D, ZooLac, litt ris. You name it. ZooLac funket litt, men så var det på'n igjen. Og veterinæren fant ingen ting galt. Så byttet vi til vom og hundemat sitt kyllingfór. Alt i orden nå, det ordnet seg på dagen. Flott bæsj, og nå blander vi i litt tørrfór for at avføringen ikke skal være for hard (fiber). I tillegg er det jo greit for tennene. Av og til (på julaften...) får hun en kvart, rå høne pøne som hun synes er skikkelig digg.

Anbefaler absolutt dette fóret fra V & H. Det er rått kjøtt, som jo burde være naturlig for hunden. Det er i tillegg rimelig om man kjøper 20 kgs blokk, selv om det tar litt plass i fryseren. Vi lever et helt annet liv nå enn når vi sneik oss opp tidlig om morgenen for å undersøke hvor mange diaréklatter som lå rundt omkring, og hunden bare ble tynnere og tynnere. Og hunden ble selvsagt mye roligere når hun slapp å springe rundt fordi hun ville bæsje hele tida også. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Få tatt en adferdstest på henne. Dersom hun får diaré av at dere flytter på en ting, så har hun det ikke bra, og dere bør finne en løsning på hvordan dere kan hjelpe henne til å bli mindre stresset.

Når hun får diaré, så gi henne masse å drikke, lag gjerne kokt ris som du tilsetter Biola eller Cultura i. Ikke gi hundemat når hun har diaré, da skal hun ha noe lettfordøyelig, noe ris er.

Ha også kulltabletter i huset, samt Paragurt-tabletter (fåes på apoteket). Greit å gi hunder for å roe magen, Kull kan være litt hardt, derfor er Paragurt å foretrekke.

Å gi en annen type mat kan også være en del av løsningen, slik som bebop skriver, og vom og hundemat (www.vomoghundemat.no) er absolutt å anbefale. Det er ferskfór som har hjulpet mange hunder med allergi og løs mage. Næringsopptaket er nærmest optimalt, noe som gir minimalt med avføring, og den blir også hardere enn ved annet fór.

Men, få hunden adferdstestet, så mye stress er ikke bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hei.

Som bearded collie har collie svært ofte problemer med løs mage. Bearded collien blir sjekket for addison syke, din hund kan kanskje mangle enzymet i tarmene som gjør at maten opptas som den skal .Begge deler kan finnes ut hos vet. En enkel tabeltt med mat løser problemet. Stress er velig lite relatert til ditt problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Jeg tror (mistenker og VET) også at temperamentet faktisk kan spille en viktig rolle i hundens fordøyelsesystem.

Det som er tidligere nevnt her ang. "fetter-rasen" bearded collie føler ikke jeg er relevant for verken dagens beardiser eller ditt problem. Ja, det er sant at vi (med beardiser) har slitt med såkalte "stressmager" i mange, mange år - men DET er bortimot borte på dagens beardiser. Mulig at endel eldre norske linjer fortsatt har dette som et problem, men det er ikke lenger noe generelt problem på rasen.

Og DET hadde nok også mye med temperamentet å gjøre, da vi samtidig slet med mye nervøse og dårlige individer. I dag har de blitt roligere, stødigere og mere robuste i temperamentet - og DET synes også tydelig på følsomheten i fordøyelsesorganene.

Ang. Addison - som også nevnt her - så kan man dessverre IKKE undersøke for dette før hunden evt. faktisk er syk av denne sykdommen. Denne sykdommen finnes på bearded collies (uten sammenligning forøvrig med collies), men det er fortsatt veldig sjelden.

Symptomer KAN være diarrè, men det sammenfaller oftest med at hunden er alment syk - sjanglete, dårlig balanse, matlyst, etc. Og det finner dessverre ikke noen mirakelkur som løses ved "en tablett i maten" - og vips er de bra.

Så mitt tips er å vurdere hele hunden, dens normale temperament, stresstoleranse og ikke minst toleranse for nye miljøer. Men først og fremst ville jeg tenkt på hundens fôr - og hvis du VET at det er bra, så hadde jeg vurdert hundens ro og trivsel i hjemmemiljøet.

Kanskje gitt den mere "oppgaver" - mere hjernetrim, få oppleve nye miljøer oftere, helt enkelt gå på tur på andre steder enn "normalt", og helt enkelt tvinge den til å akseptere miljø-forandringer...

Sånn sett har kanskje vi som reiser mye rundt med våre hunder en fordel fremfor andre som stort sett kun er hjemme og koser seg.. Vi har med hunder på laaaange bilturer, på hotell. hytter, i camp.vogn, rundt om på utstillinger/stevner hver/hver annen helg, etc... Noen vil kanskje reagerer litt i magene sine, men kun til de blir vant til dette "sigøynerlivet" og da tåler de nærmest hva som helst.

Gode fôr-rutiner vil også kunne hjelpe til med å stabilisere magen til hunden. Föring til faste tider, gjerne to ganger pr dag (hvis man har tid/mulighet), lite av gangen, men en god rutine på det med å bli fôret - og så tur for å "gjøre" ting..

Zoolac, Kefir, Biola, Kulturmelk vil også kunne stabilisere magen til en viss grad - men dessverre ikke nok hvis noe annet enn magens bakteriaflora er grunnen til denne diarrèen.

Så en mental vurdering av hunden er kanskje mest på sin plass - men samtidig så hjelper det kanskje ikke deg med ditt problem.

Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
    • Vi har lå hatt valpen i 3, snart 4 uker, og har for et par uker siden begynt med litt trening på å være i valpegrind.  Rasen er Brasiliansk terrier.  Valpen begynner å bli stueren, men vi må følge godt med enda siden den ikke gir lyd fra seg når den skal ut. Regner med dette går seg til. Valpegrinda står på stua, og etter råd fra noen andre krympet vi den inn til å ha plass til bare senga.  Men, valpen hyler og piper og bjeffer med en gang den lokkes dit. Slenger inn noen godbiter og sier «på plass», og stenger grinda. Etter 20-30 min roer den seg og sovner. Vi er innen synsrekkevidde for den, og vi har valgt å ikke gi den noe oppmerksomhet når den driver på slik. MEN, han både tisser og bæsjer inni der, selv om han like før var ute og gjorde ifra seg!  Jeg har også sittet utenfor grinda uten at han når tak i meg, men hyler fortsatt, men kanskje ikke like lenge.  Målet til slutt er jo at han på sikt skal kunne være hjemme alene mens gutten er på skolen fra høsten av, 6 timer ca.  Men slik det ser ut nå virker det som at vi kan glemme dette🙄 Noen råd? Spør hvis jeg har glemt å informere om noe😊
    • 🤣🤣🤣 det er minst 5 år til 🤣
    • Du får si fra når han er voksen og veloppdragen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...