Gå til innhold
Hundesonen.no

Forbredelser til utstilling?


zorbas

Recommended Posts

Heisann

Hva må til av stell av din rase til utstilling?

Boxer er jo en veldig lett stelt hund, men det jeg er nøye på er :

Dusjer alltid, og vasker ekstra mye på det hvite på hunden, pusser tennene, klipper negler, klipper skjørtene bak og vær hårene.

Er også nøye på forning og motion med tanke på at hunden ikke skal være får tynn eller får fett, men en fin mellom ting. Den får så klart den maten den skal ha, men hender de får litt ekstra iog noe mere motion. (valpene motionerer seg "selv", ved at vi har de med i skogen og lar de løpe og leke) Ikke noe press motion så klart.

Når de blir eldere og ledd og alt er orden blir det mere trening, som svømming, være med ut på sykkel tur, trekking av ett mindre dekk, mye turer i skog og mark med litt ujvent tereng.

Yorkshireterriern igjen er det mere jobb med:

Her må man rulle opp papilotter, som den må gå med fra pelsen er lang nok ca 6 mnd, til den da evnt blir NUCH, og skal den stilles etter det også, må den jo gå med de papillotene da. Så må de gå med ett silke dekken over. Får beste resultat skifter man papilotter hverdag og setter pelsen inn i olje.

Før utstilling, må man ta ut papilottene, dusje, føne og sparye.

Yorken skal du da heler ikke gå de lengste turene med siden da blir pelsen slitt. Mye av grunnen til at vi har valgt og ikke stille vår familie hund. En hund skal får all del få være hund også.

Mvh Stine

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pelsen til dvergschnauzer trenger en del stell, ikke minst planlegging. Pelsen skal trimmes ned ca 12 uker før utstillinga, da napper man hårene og klipper skjegget. Har hunden mye underull må man gre gjennom pelsen ofte fram mot utstillinga, gjerne flere ganger i uka. Før utsillinga så må man ta en puss på hunden. Dusj hunden ett par dager før utstillinga, og vask det hvite kvelden før. Ett par dager før utstillinga så grer man godt med underullskam gjennom pelsen, barberer de områdene som skal barberes og klipper overgangene. Øyenbrynene må klippes, og klørne må klippes. Gre gjennom pelsen på føttene og skjegget.

På selve utstillingdagen må føttene og skjegget grees godt før man skal ut i ringen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En wheaten bør klippes 1-2uker før ustillingsdagen, jeg pleier å få mine klippet 1uke før, da klippes også neglene. Uken før utstillingen nappes gjerne ørene innvendig så det ikke er for mye pels der.

Dagen før utstillingen vaskes hunden med shampo og balsam og går seg lufttørr. (amerikansk pels bør fønes litt med en gang, men ikke helt tørr for da blir den for fluffy) Når hunden er helt tørr børstes pelsen godt. Hunden bør gå med dekken på turer etter vasken, blir pelsen regnvåt etter siste vask kan den bli krøllette og seendes fett ut.

Samme dag som utstillingen børster man hunden til utstillingsfrisyren. Ingenting skal fluffes opp!! Luggen fram, bart og skjegg fram og ellers skal pelsen være liggende på resten av kroppen :) Pelsen oppå hodet skal børstes oppover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Borzoi; Passer på i et par uker på forhånd at han er verken for tynn eller feit, renser ørene, klipper klør ca en uke før og dusjer kvelden før, han håndkler tørkes først så fønes, børsters på vått så pelsen ligger riktig, på utstilling skal alt fluffes opp:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja... Så kommer den beryktede puddelen da...

Klippe så tett oppi utstillingen som mulig, klippen inneholder:

Bading, Føning (tar lang tid), børsting, klipping av snute, labber, under magen og halerot, børsting, klipping med saks hele resten av kroppen som ikke er kortklippt, klippe klør og nappe ører. På utstillingen må man være i god til for å tuppere pelsen ("rufse" opp pelsen å så gre den ut igjen) og gre. Man må jo også påsse på å trene litt ringtrening noen dager før utstillingen og når man har kommet dit, men det gjelder jo de fleste (alle) raser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør vel egentlig lite..

Jeg dusjer hunden 4-5dager før utstillngen. Klipper klør (som jeg uansett gjør ukentlig) og tar en ekstra titt på tenna etter tannsten. Så er hunden ferdig :)

I mine "yngre" dager hadde jeg Tibetanske Spaniel, dem la jeg mye jobb i.

De ble badet dagen før utstilling og fønet til perfeksjon. Pluss børsting.

Utstillingsdagen så ble det mer børsting, hadde hunden blitt skitten under buken så var det vasking av buken som lett ble klissete på denne kortbente hunden. Så var det nok noen runder med børsting og bruk av vann for å få den siste lille snerten i pelsen :roll:

Jeg er glad jeg ikke trenger å bruke så mye tid på forberedelser lengre, men så kjøpte jeg ikke henne til det eller forventet at hun skulle gjøre det så bra heller :D Det er ingen gruppevinner/plassering rase. Og utstilling har blitt mellom andre bruks/lp stevner 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det aller viktigste forberedelsen jeg gjør er det jeg gjør gjennom hele året: nemlig å gi hundene god trim og kondisjon og et godt fôr. Uten riktig trim og fôring får man heller ikke det maksimale ut av hundene - mener nå jeg. I tillegg til trim og fôring er jeg veldig nøye med å stelle pelsen jevnlig - her går det aldri i skippertak nei. Etter en tur med sele så er det fram med børsten for å forebygge floker i pelsen - floker sliter nemlig mye pels når de skal børstes ut. Pinner og kvist og kvas som gjerne setter seg i pelsen etter en langtur i skogen plukker jeg veldig forsiktig ut - her er det ikke riving nei :-).

Briarden skal helst ikke bades noe særlig, men de blir jo skitne de også, så jeg bader dem sånn ca 4-5 ganger pr år. Dersom de har blitt skitne like før utstilling, vasker jeg beina og under magen kvelden før.

Som dere andre her klipper også jeg klør - samt bak i rumpa (der kan det jo henge seg fast litt ekle ting og tang). I tillegg klipper jeg rundt potene slik at hundene ikke går rundt med "donald-føtter" (hår utover gulvet). Ut over dette børster jeg gjennom pelsen grundig kvelden før utstillinga slik at den er helt flokefri.

Når vi kommer til utstillinga holder det gjerne å børste gjennom en gang like før vi skal inn i ringen - børster man for mye "dør" pelsen og mister spensten liksom.

.... men som sagt: det er det jevnlige stellet gjennom hele året som bidrar til at man kan vise fram en hund i topp kondisjon (fysiksk og pels).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

en dusj en liten uke før, børsting hver dag før utstillingen, og kanskje litt stussing av "buksene" på lårene. Dette var generelt om rasen, jeg stusser aldri buksene hans, buhunden skal se naturlig ut. om det trengs må klørne klippes, og pelsen på, og under potene klippes litt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da bader jeg hundene med shampoo og balsam, deretter blir de fønet tørre. Dette gjør jeg så tett opp i mot utstillingen som mulig. Jeg bader hundene hver 14. dag for å forhindre at det skal bli så mye floker og rask i pelsen deres, samt at pelsen holder seg bedre. Jeg barberer halsen, ansiktet samt øvre del av ørene og inni ørene før jeg hiver meg over resten av trimmingen.

Cockerne blir nappet på ryggen og dette kan være tidkrevende for hånd. Derfor bruker mange king coat til dette som er et fint hjelpemiddel. Cockerne kan ikke klippes på ryggen, for da ødelegger man ryggpelsen på dem. Deretter må jeg klippe til halsen, bryskassen, bak på bena, poter, under magen, på halen og skjørtet bak. Jeg napper mellom øynene for å få fram stoppet, samt at jeg klipper av værhårene. Hårene ved munnvikene blir også klippet kort fordi det ellers kan samle seg en del matester der og føre til at det blir betent. Ellers blir det en del finstussing for å prøve å få fram det beste i hunden..

Det blir litt arbeid om jeg ikke gjør dette regelmessig og jeg har lært at skippertaktrimmingen er håpløst for mitt vedkommende... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bader henne én uke før siden Pito sin pels har en tendens til å bli veldig bløt etter bading uansett hvilke shampo jeg bruker. Da har jeg i shampo to ganger og så føner jeg (puh det tar tid gitt! :-o ) og da klipper jeg klør,stusser ører og labber og klipper "ball form"

Så dagen før børster jeg og stusser litt og klipper klørne igjen (de skal ha knall korte klør) vasker øynene og rundt øynene,pusser tenner og fjerner evt tannstein med tannskrape.

På selve dagen så børster jeg og evt stusser litt mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har ei tispe på 10 måneder  fra hu var 5 måneder gammel , ble hun plutselig redd for å bevege seg på alle slags type gulv.. men det var mye av og på, ene dagen gikk hun normalt andre dagene står hun bare på gulvet og piper.. vi har vært hos dyrlegen når hu var 5 måneder gammel , da hu slo ut på blodprøve på lever, tatt CT da dyrlegen mistenkte shunt. Men ingen funn.. så forsvant symptomene litt igjen.. så fikk hun symptomer igjen etter noen uker , og ville heller ikke bevege seg.. tok røntgen av mage , uten noe funn.. Noen dager etter kastet hu opp et  (helt) ben som hu ikke har fått siden hu var 5 måneder gammel ..  som mest sannsynlig var slukt.. dyrlegen tok nye prøver , og det slo ut på bukspyttkjertelbetennelse gjennom en test.. men det som er rart , er at hu ikke har noen symptomer på det ? Utenom at hu noen ganger tviler når hu går inne på gulv.. Det gjelder alle typer gulv. gikk så noen uker til, der hu kom seg veldig og følte seg plutselig trygg på de fleste gulv.. De nærmeste som har fulgt hun siden hu var valp, spurte oss « hva har skjedd med hun? Siden hu oppførte seg plutselig helt normal og bevegde seg normalt på gulvene» Nå igjen har det oppstått symptomer der hun ikke vil bevege seg og tviler på gulvene igjen. hun har ikke noen andre symptomer .. annet enn noen dager vil hu ikke ha godbiter og går dårligere, andre dager er hun normal..  Noen tips på hva det kan være? har tenkt også det kan være spøkelsesalder , men det er igjen rart hu skal slå ut på prøver hos dyrlegen og dyrlegen mistenker at det er noe.. blir litt forvirret av det her. jeg har vært i kontakt med oppdretter , men oppdretter sier at hun er frisk, men hu har ikke sett hvordan hu har oppført seg på de dårlige dagene , vi sees heller ikke så ofte..
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...