Gå til innhold
Hundesonen.no

Ormekur til valp under 3mnd som skal over grensen


Carro92
 Share

Recommended Posts

Jeg sliter litt med å finne fram på Mattilsynets sider, og lurer på om valper under 3mnd ikke trenger ormekur mot revens dvergbendelorm når de skulle til og fra Sverige, om det fremdeles gjelder i de nye reglene fra 1mai?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg fikk dette svaret fra mattilsynet da jeg spurte om ca. det samme forrige måned :)

"Hei,

Viser til din henvendelse angående å ta med en hundevalp fra Sverige i sommer. Etter 1. mai er det nye regler og da gjelder de samme reglene som ellers i EU/EØS når man reiser til Norge (med voksen hund). Utenom kravet om rabiesvaksine.


Innreise med hund fra Sverige fra 1. mai

Hvis du skal innføre en hund fra Sverige, husk å ta kontakt med veterinær og sørg for at dyret ditt oppfyller følgende krav:

  • Hunden skal være identitetsmerket. Kun mikrochip er gyldig for dyr som er merket etter 3. juli 2011. Identitetsnummeret skal være oppgitt i passet og alle originale dokumenter.
  • Hunden skal være behandlet mot revens dvergbendelorm (Echinococcus multilocularis) med godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel). Behandlingen skal være gjennomført i løpet av 120-24 timer før innreise til Norge. Behandlingen skal attesteres i passet av veterinær.
  • Dyret skal ha et eget EU-pass. Pass skal være forhåndstrykt. Det skal også være trykt nummer på forsiden av passet. Mattilsynet godtar også stemplede pass, men numrene i passet må være lesbare. Mattilsynet vil vurdere hvert enkelt tilfelle, og dersom det er tvil om hvorvidt passet er ekte, vil hunden kunne avvises og settes i isolat til passets gyldighet er dokumentert av eier. Passet skal inneholde informasjon om navn på dyrets eier, dyrets ID-merking og behandling mot revens bendelorm.

Dere må reise sammen med valpen til Norge. Det er også en fordel å ha med kjøpskontrakt etc. for bevis at valpen er deres og at den er kjøpt i Sverige. Dere trenger ikke stoppe i tollen over grensen til Norge."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang. kjøpskontrakt ville jeg tatt den med så du har bevis på at den er kjøpt i Norge. Jeg hadde med denne på tur over grensa til valpen var 6 mnd gammel så jeg ikke skulle bli stoppa på grensa og bli beskylt for å importere svenskkjøpt valp uten å betale toll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 4/18/2013 at 7:28 PM, Bie skrev:
Ang. kjøpskontrakt ville jeg tatt den med så du har bevis på at den er kjøpt i Norge. Jeg hadde med denne på tur over grensa til valpen var 6 mnd gammel så jeg ikke skulle bli stoppa på grensa og bli beskylt for å importere svenskkjøpt valp uten å betale toll.

ok, da tar jeg den med :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja,hun er sjekket,og som familiehund er hun helt super. Går veldig godt overens med små barn, knurrer aldri da. Har ikke vært hos instruktør med fokus på dette enda, har trent spesifikt på dette på ringtrening. Hun reagerte veldig på lyden ,kaos og andre hunder i starten,men der har hun klart å lande greit nå. Hun løper som en drøm i ringen,og alt annet føler vi er på plass nå, men det hjelper så lite når hun ikke takler håndteringen fra fremmede. Kanskje det går seg til med alder,men det er kanskje greit å kontakt en instruktør for mer generell trening,ja.
    • Har dere gått noe kurs, eller fått noe hjelp fra en instruktør eller adferdsekspert? Jeg tenker jo at hun er enda ung, men det er desto viktigere å ta dette tidlig før det blir et livsvarig problem. Jeg går ut fra at hun er sjekket hos veterinær for eventuelle smerter og ubehag.
    • Tusen takk for svar, vi har tenkt det samme. Vi har henne på foravtale, så vi har prøvd alle forslag fra oppdretter, og begynner å føle litt på at vi ikke får dette til.       
    • Jeg tenker at en hund som er så ukomfortabel med håndtering at den knurrer bør slippe det. Den er uansett da ikke noe godt avlsemne, og bør slippe belastningen det er både å mengdetrene på det og bli tvunget til det i en litt masete situasjon som utstilling er. Det beste dere kan gjøre er å jobbe med tryggheten i ulike situasjoner, generell hverdagslydighet, jobbe i ulike miljøer og jobbe med trygghet rundt mennesker generelt. Hun har enda en god stund igjen av tenåringsfasen og mye som skal formes, og jeg ville utsatt alle eventuelle utstillingsplaner til hun har modnet en del og kanskje blitt tryggere. Hvis hun ikke blir tryggere med alderen og jobbing så ville jeg utelukket avl.
    • 1-årig tispe må stilles ut for å godkjennes ift avl. Mye egne meninger,men snill og god som familiehund. Hun liker IKKE at andre enn familie skal kjenne på kroppen. Se tenner går oftere bedre nå,men helst ikke. Godtar mer hvis folk tar seg litt tid til å bli litt kjent,og gir godbit først. Knurrer ved trening på å kjenne på kroppen/se på tenner,og det begrenser seg noe med mengdetrening på grunn av at knurring skremmer folk. Naturlig nok. Og det har hun erfart også,at da slipper hun,og folk trekker seg. Hvordan få trent på dette slik at hun kan få en vurdering av dommer uten å bli kastet ut?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...