Gå til innhold
Hundesonen.no

soyabønner fra brasil kan stoppe norsk kjøttproduksjon


Gjest
 Share

Recommended Posts

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Baten-som-berger-oss-7137776.html

For å si det på dialekt: æ kjenn æ bli kvalm.

Kyllingproduksjonen vil stoppe nærmest umiddelbart og svineproduksjonen blir etter kort tid redusert, dersom denne månedlige leveringen av en eller annen grunn skulle utebli, sier Nils T. Bjørke, leder i Norges Bondelag.

Norsk kjøttproduksjon, og til dels melkeproduksjonen, er fullstendig avhengig av importerte råvarer til kraftfôr. Det brasilianske firmaet Amaggi er gjennom Fredrikstad-bedriften Denofa dominerende på leveringen av hovedingrediensen soyabønner. Dermed ligger vårt høye forbruk av kjøtt i brasilianske hender.

Selvberging og selvforsyning? Flere peker på at norsk landbruk berger seg i en vanskelig tid ved å forsyne seg selv grovt av utenlandsk landbruk, og da særlig i Brasils regnskogsområder.

Lederen i Norges Bondelag har et litt annet syn på hva som bør gjøres.

- Denne avhengigheten av soyaimport bør møtes med å styrke norsk kornproduksjon, samt utvikle norsk raps og for eksempel erter som viktigere ingrediens i kraftfôret, sier Nils T. Bjørke.

Føkk jeg får helt avsmak av alt på denne jorda noen ganger. Globalisering er noe DRITT, sett i slikt perspektiv. Norsk fisk fiskes utenfor lofoten og i barentshavet, sendes til london for å filiteres og selges så i frysedisker i norge. Eventuelt er man så heldig at den sendes helt til Thailand for filetering. Og norsk kjøtt er altså avhengig av regnskog-drepende og 20døgn reisende soyabønner for å få dyr som vokser raskt nok. :gaah::gaah::gaah: MAKES NO SENSE AT ALL.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra at kyllingproduksjonen og svineproduksjonen stoppes/reduseres da!

Du leste ikke hele artikkelen gjorde du? :P

@ yurij - næ, trodde nå engang at kraftforet ble produsert i norge jeg. Men det er jo ingen ting som produseres lokalt eller i norge lenger. Burde jo ikke bli overraska. Er kanskje ikke så overraska heller. Mest oppgitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva eter lammene da? Er foret til lammene produsert i Norge? :P

Våre lam? Alt de finner om sommeren, og grasballer utover høsten. Null kraftfôr her gitt ;-) Vel - de fleste ekte sauebønder gir vel et tilskudd av kraftfôr før de blir sendt på beite. red: ikke villsau/utegangere da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...