Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye hjernetrim?


FibiFrøken
 Share

Recommended Posts

Hei

Har en valp på 9 uker nå. Hun har vært hos oss i bare ei uke men har allerede lært ´´sitt´´og ´´kom´´..

Jeg er dødsdårlig på å ha med meg godbiter når vi er ute så det skal jeg gjøre ..for ute vil hun jo helst ikke komme når jeg roper eller drar forsiktig i båndet for å få henne med (å grave nesa ned i snøen og spise gress/busker er helst det eneste hun vil gjøre ute)

Så til poenget:

Vi har noen små økter på 5 min. om gangen ila. dagen der vi øver på innkalling..sitt...bli....(´´bli´´ er ikke lett å øve på...) Ellers leker vi med henne når hun er giret og vi leker dra-leker med lekene hennes...tyggepinne osv...

Er dette for lite/mye? Hun har to stooore raptuser ila. dagen. En på morgenen (DET blir moro når vi begynner på jobb neste uke og skal ha henne med...iik!)...og en på ettermiddagen. Da er det baluma, hurramegrunndt og tjohei så det nærmest tisses hvert 10. minutt..

Hun slokner i 8-tiden om kvelden og vi er ute og tisser da i 10 -og sist 12-tiden. Da legger vi oss og sover til 6:00 uten nattevåk.

Såh...dere erfarne...hvordan er dagen vår? Er vi for mye/lite aktive? Bør hun få mer/mindre stimuli?

Det blir naturlig mindre stimulig på dagen fremover pga. jobbingen men det er kjekt å få noen meninger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viss det er alt dere gjør så var iallefall jeg mye mer ute med min hund i tilegg til små økter med sitt/ligg og andre typiske hverdagslydighet ting. Men hva som er for mye eller for lite er jo litt individavhengig også. Jeg var vell ute og gikk 4-5 runder om dagen ikke så lange riktig nok, kanskje en liten km, hvor vi tok den tiden vi trengte til utforskning, snusing, hilsing osv. Jeg hadde også hest da så vi brukte noen timer i stallen pr dag hvor valpen fikk være løs på gården mesteparten av tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viss det er alt dere gjør så var iallefall jeg mye mer ute med min hund i tilegg til små økter med sitt/ligg og andre typiske hverdagslydighet ting. Men hva som er for mye eller for lite er jo litt individavhengig også. Jeg var vell ute og gikk 4-5 runder om dagen ikke så lange riktig nok, kanskje en liten km, hvor vi tok den tiden vi trengte til utforskning, snusing, hilsing osv. Jeg hadde også hest da så vi brukte noen timer i stallen pr dag hvor valpen fikk være løs på gården mesteparten av tiden.

Ok, kanskje jeg uttalte meg klønete...jeg tenkte kun å spørre om MENTAL trening altså...ikke ellers.

Vi er ute minst to ganger i timen når hun er våken pga. at hun er så liten og tisser ofte. Flere av disse turene er på 15 min. Ellers gidder jeg ikke ta lengre turer med henne hver gang hun må på do, da hadde jeg ikke gjort annet, hehe.

Mente kun dette med mentaltrening...altså ´´sitt´´, ´´ligg´´, få henne til å bryne seg på noe osv.... Hvor mye sånt trenger egentlig en valp på 9 uker og høres det jeg gjør som en OK dose? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mentalstimuli og utfordring kan jo fint kombineres med fysisk utfoldelse :) Rusle i valpens tempo til f.eks butikken eller annet egnet sted, sitt en liten stund å se på livet, evt lek litt kanskje, og så rusle hjem igjen. Da blir det masse inntrykk i valpehjernen og fin miljøtrening i samme slengen som en liten tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den mentale stimulien for min valp de første ukene var som regel på turene. Jeg lekte inn småtrening også, men ellers var turer i nabolaget nok. Lære å kjøre bil, se på alle folkene som går forbi, treffe noen hunder, lære seg luktene i nabolaget, se på alle bilene som kjører forbi, alle folkene som går inn og ut av butikken... slike ting var nok til at han sloknet i flere timer etter en 15-minutters runde ute. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den mentale stimulien for min valp de første ukene var som regel på turene. Jeg lekte inn småtrening også, men ellers var turer i nabolaget nok. Lære å kjøre bil, se på alle folkene som går forbi, treffe noen hunder, lære seg luktene i nabolaget, se på alle bilene som kjører forbi, alle folkene som går inn og ut av butikken... slike ting var nok til at han sloknet i flere timer etter en 15-minutters runde ute.

Skjønner...det gjør vi nok av ja...nabolaget utforskes maange ganger om dagen. Hun vil helst bare sitte inni en busk rett ved inngangen...tror kattene har tisset mye der. Men det går jo ikke an å bare stå der så jeg tar henne med litt lengre bort for å gå en lengre tur enn de 3 metrene frem til busken, hehe. Hun er veldig nysgjerrig på folk og andre hunder og løper gjerne etter de om hun kan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...