Gå til innhold
Hundesonen.no

Ferie til England med hund!


AnnChristin
 Share

Recommended Posts

Vi planlegger Englandsferie neste år. Heve bikkjene (som det blir da) i bilen og kjøre hjemmefra, ned til Larvik, båt til Danmark, gjennom Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike før vi tar toget (eller hva det er) over til England.



Noen andre som har gjort dette og vil del erfaringer?


Jeg har satt meg inn i hva England krever av vaksiner, ormkurer og diverse, men usikker på de resterende landene om det er det samme. Og hvordan er det med f.eks å passere tollen? Jeg regner automatisk med at vi må kjøre på rødt, men pleier det ta lang tid? Er det bare pass de skal ha (vaksinekort?) eller er det noe mer?
Vi har stort variocagebur vi kommer til å dra helt ut slik at de får nok plass å ligge på, ha med masse vann på turen (utlandsk vann er æsj sier vi, hundene bryr seg nok ikke!), passe på å stoppe hver 2-3 time for en tissetur og luftings! Regner også med å overnatte i Tyskland/Nederland og Frankrike før vi entrer England :)

Tar gjerne også imot tips på hundevennlige steder langs veien :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt beste tips er å sette igjen hundene hjemme - jeg er ofte i England og mener at det er et hundevennlig land, men bare dersom man er godt kjent med tanke på hvor man skal, hvor det er egnet å lufte hunder osv. Veiene man kjører på er stort sett ganske smale og fortau er ikke noe man ser utenom byer og landsbyer. Masse fine lufteområder - men man må vite hvor de er, og det er ikke overalt man kan slippe hunder osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal til Isle of Wight nettopp for å besøke vertsfamilien min fra språkreisen jeg hadde, så jeg er godt kjent, det er flust av fortau, turstier og lite testriksjoner mot hund!

Slippe hunder slipper jeg heldigvis å tenke på med min(e), ikke med mindre det er et totalt inngjerdet område :-)

Vi blir borte i ca tre og en halv uke, derfor blir de med :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hund i England er jo bare kos! Vi skal også muligens på biltur dit til sommeren, og tar med begge. Vi skal på camping i Wales og noe opplegg i Peak District, isåfall.

Har heller ikke kjørt dit før, men hadde med hund på fly og hadde bil der borte da vi bodde der et år, og reiste rundt i hele England. Ikke noe problem så snart man er innenlands ihvertfall! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt skal vi på biltur dit, altså kjøre. ;)

Jeg TROR det blir båt Oslo-Fredrikshavn, kjøre enten til Esbjerg eller Hook of Holland, og båt derfra til Harwich. Kommer an på hva fergen koster og når de går.

Da vi bodde der har vi engelsk bil, jeg ville egentlig foretrukket det. Det kan være at mannen insisterer på at vi skal leie engelsk bil til engelske veier. :) Men vi kjørte ganske mange kilometer for et par år siden der da, så er "vant" til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fergen fra Nederland er billigere enn fra Danmark, selv med bensinkostnader mellom Esbjerg og Hook of Holland så lønner det seg :) Dessuten er den raskere, med tanke på hunden(e). Men da rekker man ikke ferge fra Norge.

Man skal jo egentlig stoppe på grenseoverganger, men ærlig talt, et par av grensene skjønner man ikke at er en grense en gang (Danmark-Tyskland feks), og de man prøver å stoppe på er stort sett ubemannet. Personlig går jeg ikke rundt og leter etter tollere :aww: Man trenger passet med innskrevet rabies og ormkur + microchip.

Danmark: rabies + pass + microchip

Tyskland: DHLPP + rabies vaksine + pass + microchip

Nederland: rabies + pass + microchip

Vann er billig å kjøpe her, spesielt hvis dere kjøper dunker eller multipakker :)

Når det gjelder ormekuren for å i det hele tatt komme inn i UK: pass på at dere tar den i rett tid! Ikke gjør samme feilen som meg :lol: Den må tas minst 24 timer før dere entrer UK, og den varer kun i 5 døgn (120 timer)! Jeg ga tabletten 1 j**** dag for tidlig, og da hadde hun allerede spist en tablett for 12 dager siden, men det hjalp ikke det, regler er regler, og jeg var stuck i Nederland i 1 ekstra døgn :P

http://www.dogfriendly.co.uk/

http://www.dogfriendlybritain.co.uk/

http://www.doggiepubs.org.uk/

http://www.english-heritage.org.uk/daysout/dogs/

Skal dere bare til England? Hva har dere lyst til å se? For jeg har tenkt meg både til Wales og Scotland for å se litt natur :) Det går jo relativt raskt å kjøre hit og dit, det er høy hastighet på veiene. Ellers er det jo mye flott rundt Isle of Wight da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt skal vi på biltur dit, altså kjøre. ;)

Ja da, gikk litt kjapt i svingene på mobilen gitt ;)

Hva er DHLPP? Vanlig vaksine? Men Frankrike da? Er jo der Euro-tunnel går fra og samboer er fast bestemt på at vi skal ta den hvertfall en vei ;) Tilbake blir det ferje ja, men kanskje til nederland, om det er billigere og lettere!

Vanner billigere ja, men fy så dritt det smaker ;) Jeg er sæææær på vann, bikkjene får andre ting hehe!

Vi regner med å bruke 1-3 dager på å kjøre ned, litt ettersom når vi gidder å dra og hvor lang tid vi bruker bort :) Så håper å få alt i orden dagen før vi drar, det burde jo gå!

Vi er usikre på hvor vi skal enda, som sagt, vi skal dit neste sommer igjen, så vi har goooood tid. Vi regner med å holde oss en uke på isle of wight så holde oss litt sørpå, prøve å få med oss litt klassiske turistting som stonehenge o.l.! Jeg satser på normal engelsk sommer (regn og slikt ;) ) så bikkjene og jeg ikke dør av varme :D

Men pilla er bare inn i england, ikke inn til f.eks holland hvis vi tar fergen der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...