Gå til innhold
Hundesonen.no

Passer hund for venninne som plutselig har begynt og tisse inne.


Floyd
 Share

Recommended Posts

Hei.

Eg har sagt ja til ei venninne at eg kunne ta hunden hennes, en 9 mnd gammel bruksboxer mens hu er på ferie i 14 dager.

Eg fekk beskjed om at det var en kjekk valp med lite nykker. Den ødela ikkje ting, var husrein og kunne vere alene hjemme.

Eneste unotene var at han er litt "vill" ved enkelte anledninger. slik som ein boxer ofte er. med hopping og dulting.

Han kunne også finne på og stjele mat.

Men dette takler eg fint. har passet unghunder tidligere og litt vilterhet gjere ingenting.

Men eg har han nå på 4 dagen. første natta hadde han tisset 3 ganger inne i stua, store dammer til tross for at eg luftet han 23.30 den kvelden. eg tørket det opp 05.30.

Neste dag hadde eg egentli fri fra, men det ringte frå jobben og trengte folk. så eg jobbet halv dag og var borte 4 timer. Hundene hadde fått luftet seg 2 timer ute med meg før eg dro. Har fra tidligere en ridgeback hannhund på 4.

Kom heim og han hadde tisset 2 store dammer på golvet og i senga til hunden min...

Tisset også dagen etter, var borte 3 timer. og påfølgende natt.

Og idag kom eg nett inn frå tur, vert ute i 2 timer. Max 5 min etter tisset han på teppet mens eg var tilstede.

Han har også ødelagt headsettet til sambo og ene puslespillet til sonen min.

Hunden har vert vandt til og gå ilag med annen hannhund på dagtid og går laus i hele huset.

Kan det vere markering? Tenkte i starten at han stresset når eg var borte, men nå tisset han jo når eg var tilstede..

Han virker ikkje stresset. og har tilpasset seg veldig bra ellers. Roer seg fint.

Noken råd om kva det kan vere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Urinveisinfeksjon trur eg det ikkje er. tisser ikkje noke særlig ute og det lukter heller ikkje.

Men har tenkt litt på stress eg også. Men synst ikkje han ser noke stresset ut i det heile.. Har tilpasset seg veldig fint. Han er likegyldig til alt, bryr seg fint lite. Har ikkje sett noke særlig til dempende signaler heller.

Tenkte jo først han stresset når eg ikkje var tilstede. Men nå når han tisser rett foran tryne på meg så begynner eg og lure litt.

Men kan det vere markering? Han har nettopp begynt og lette på foten og det at han har tisset i sengen til min eldre hannhund på 4 år er jo ikkje akkurat så høfligt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men synst det er rart at den bare må tisse 5 min etter en tur på 2 timer... Stusselig hele greia egentli.. hmm får håpe det blir bedre, skal jo tross alt vere her i 10 dager til.

Det trenger de fleste hunder her i huset på denne tiden av året om det er kaldt ute eller snø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har han spist snø på tur? Min tidligere hanhund elsket å base og leke i snøen noe som førte til at han spiste en god del. Da kunne han regelrett tisse seg ut inne. Han klarte ikke å holde seg og store dammer med mer eller mindre rent vann ble resultatet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men synst det er rart at den bare må tisse 5 min etter en tur på 2 timer... Stusselig hele greia egentli.. hmm får håpe det blir bedre, skal jo tross alt vere her i 10 dager til.

Det er jo ikke så rart om den feks har uvi, eller det kan være noe annet fysisk galt, eller som andre sier den har spist mye snø. Det er jo ikke sikkert det er livsnødvendig og tisse, men den er jo ung enda og har kanskje ikke like god blærekontroll som en voksen, og forøvrig så går jo hannhunder mest og skvetter så det er ikke sikkert den har tømt seg helt ila turen. Det kan jo også være at det og komme på en ny plass med nye folk og nye rutiner gjør at den ikke skjønner tegninga helt. at den har lært det hjemme betyr ikke at den automatisk skjønner at det gjelder over alt. Forøvrig så tenker jeg at om hunden tisser store dammer så må den faktisk på do, den har jo tydeligvis endel veske i seg da.

Du kan jo prøve da og ha den i nerheten av deg inne slik at du kan holde øye med den hele tiden og holde den liggende ved deg slik at den ikke får noen mulighet til og tisse inne også ta den med ut etter et par timer, la den tisse og ros den, start litt på nytt rett og slett. Har den vært husren hjemme en stund og det ikke er noe fysisk galt tar den sikkert tegninga rimelig kjapt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har han spist snø på tur? Min tidligere hanhund elsket å base og leke i snøen noe som førte til at han spiste en god del. Da kunne han regelrett tisse seg ut inne. Han klarte ikke å holde seg og store dammer med mer eller mindre rent vann ble resultatet.

Akkurat det opplevde jeg med en hannhund jeg hadde også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det knapt snø og ikkje så veldig kaldt heller. Er eit par minus.

Men eg valgte og la han få vere på gangen når eg var på jobb, med en grind i døra, slik at han både kunne hilse på min hund og ikkje føle seg alene. Så idag har det gått veldig bra. Ingen tissing og gangen var like hel :P

Så det kan jo hende det har blitt litt mykje med ny plass og litt stress rundt det. Han måtte nok bare få tid til og roe seg litt. hjalp kanskje også å begrense plassen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...