Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundedusj/vaskerom


PsychoLynx
 Share

Recommended Posts

ENDELIG har vi startet prosjektet med stooort vaskerom/bad/hunderom i kjelleren her. Det er bare ca 2 år på etterskudd pga kjepper i hjulene tidligere.

Tanken er.... Et pr nå uinnredet rom i kjelleren på ca 20 kvm. Inn her skal vi ha do, vaskemaskin/tørketrommel, benkerad og en dusj som kan kombineres som menneskedusj /hundedusj.

Er det noe jeg BØR tenke på her?

Det er vel i all hovedsak denne dusjsonen jeg er litt usikker på. Tanken var først å mure opp en høyde i kortenden i dusjen der jeg kan ha hundene stående oppå når de bades. Bør jeg evnt ha en ekstra kant her og eget sluk på denne "plattingen"?
Eller er det tull å mure opp, og heller gå for å sitte på gulvet da jeg bader hunder? Det er det jeg har gjort hittil, inne i det lille dusjkabinettet vårt :P LIker egentlig best å jobbe sittende :P (får fort vondt i ryggen).

Hvor stort bør jeg ha dette?

Bør jeg ha en todelt dusjsone? en for hunder og en for mennesker? Slik at man feks går inn på midten, og hver sone til høyre/venstre? (dette er et forslag snekkern vår kom med, jeg syns det er bortkastet med dobbelt opp)

Har dere noen tips? Noen bilder? Tanker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke murt opp en platting, jeg hadde heller kjøpt hundebadekar eller snekra sammen et bord/benk som kan taes inn/ut av dusjen. Jeg ville vurdert en ekstra rist nede i sluket til å fange opp hundehår, det kommer litt an på hvor dypt sluk dere kan/må lage.

Todelt er bare ekstra jobb og utgifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde det vært en ide å kanskje murt opp en stor vask (spørs jo hvor stor hund du har), men kanskje noe som ligner dette:

modern-laundry-room.jpg

Da kan du jo finne ut hvor høy du vil ha den i forhold til hva som er behagelig arbeidshøyde for ryggen :)

Eller så går det jo an å kjøpe et slikt stort badekar som de har i hundesalonger:

Wash%20station.jpg

Eller så kan du google "dog bathing station", da finner du hvertfall noen forskjellige ideer ;)

Men hvis jeg noen gang får mulighet til å lage et kombinert vaskerom og stellestasjon til hunden, så ville jeg ha murt opp et badekar i passende størrelse og i god arbeidshøyde for meg. Også hatt en del hyller/skap for å oppbevare ting i. Tenker også det er lurt å ha en benk/stellebord der det er ålreit å tørke, børste, føne, klippe klør osv.

Si ifra hva det blir til da ;) Og du er heldig som har mulighet til dette :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm, uansett så blir dette i kombinasjon med vår egen dusj. For selv om jeg kanskje egentlig ikke har planer om å bli våt om jeg må spyle av hundene, så ender det opp med at jeg blir gjennomvåt, og da er det like greit å bare hoppe i det med det samme :P

Å kjøpe en sånn "stasjon" som de proffe bruker hadde vært noe, men da kan jeg bare gi f i å lage vaskerom! Aner du hvor dyrt sånn er eller??? :P
Jeg siklet på et sånn bord/vask som vi har på klinikken, og det var så dyrt at jeg rett og slett har fortrengt prisen. Men mener vi snakker oppunder 30.lapper..

Så det blir et eksternt bord (vanlig undersøkelsesbord) som skal stå et annet sted på vaskerommet som blir til føning, pelsstell osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...