Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan forhindre tannstein?


Chje
 Share

Recommended Posts

Jeg har en liten Chihuahua på 1.3 kg og hun er 5 år gammel og hun sliter med veldig mye tannstein.

Hva kan jeg gjøre utenom å dra til dyrlegen og fjerne det, for det gjør vi 2 ganger i året. Det er uheldigvis ikke nok, for hun må trekke tenner litt for ofte fordi de råttner pga. tannsteinen. Hun liker ikke dentastix eller hundesnop generelt så det må være noe annet en det. Jeg har prøvd noe pulver som skulle strøs på maten, men da nektet hun å spise, selv om det så vidt var noe, prøvde til og med å ta leverpostei på foret med pulveret men hun nektet.

HJELP, hvis dere har noen gode råd er jeg veldig taknemlig!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken hundefòr gir du til vanlig? Noen typer mat vil jo være mindre egnet enn andre i forhold til dannelsen av tannstein, og jeg vet flere har hatt positiv endring ved råfòring eller skiftet over til et mer egnet tørrfòr. Når det er tanntrekking som må til når du tar hunden diner hele to ganger hvert år for tannrens hos veterinæren, da hadde jeg virkelig ville sett på fòringen også. Pluss pusset tenner grundig hver eneste dag på hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har prøvd forskjellige typer for, men hun liker bare et som jeg har funnet til nå! hun har ikke villet spise noen av de andre fortypene så jeg har holdt meg til dette.. Det er "Royal Canin Chihuahua"
er virkelig vanskelig å finne noe som denne hunder i det hele tatt gidder å spise, så vi jublet nesten når hun likte dette foret!...

men jeg har sett etter sånne tannbørster som du tar på fingen? virker disse? tenkte jeg kunne prøve disse i og med at hun er såpass liten tror jeg at de andre hundetannbørstene blir alt for store

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp tannbørste for småbarn 1-2 år i dagligvare butikken. Mennesketannbørste funker like bra som hundetannbørste, jeg bruker first price tannbørste til min hund hehe. Det som er viktig er å bruke hundetannkrem, da mennesketannkrem inneholde fluor som ikke er så bra for hunden å få i seg. Ikke minst så smaker nok hundetannkremen bedre for hunden enn mennesketannkrem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvor får man kjøpt hundetannkrem som ikke koster en formue ?
usikker på om jeg klarer å nå helt til de bakerste tennene med en barnebørste, men det kan jeg prøve!
Jeg har prøvd en type tannbørste for hund før, men jeg mener at det ikke hjalp så veldig mye

kan tannstein være grunnen til at hun stinker i munnen? hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tannsten og tannkjøttbetennelse gir vond lukt i munnen ja.

Siden hunden din er så ung og allerede har trukket tenner i flere omganger til tross for jevnlig tannstell hos veterinær er nok endel av problemet genetisk. Når du har prøvd annen mat, hvor lenge har hun gått uten å spise? Gikk hun ned i vekt da? Var hun like aktiv som ellers?

Daglig tannstell er et must på en slik hund, og det beste hadde nok vært å få henne over på et fôr med mindre korn (karbo øker tannstensproduksjonen) eller råfôr.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hun gikk i 3 dager uten mat og da gav jeg henne noe pølse for hun gikk rundt å peip for hun var sulten .. ( + skrapte i skålen som var full av mat som er hennes måte å si at hun er sulten.)

V&H ?

skal ut å få kjøpt mikrofiber tannbørste iløpet av uka :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men noen hunder ER mer disponert genetisk, så jeg tror ikke nødvendig vis det er veldig stor nytte i å pusse jeg da. Ene min er 8, null tannstein. Andre er 1 og har tendenser, tross at jeg råfôrer henne. Jeg tror som sagt det har mye med gener å gjøre også..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vom og hundemat, råfôr:)

Men noen hunder ER mer disponert genetisk, så jeg tror ikke nødvendig vis det er veldig stor nytte i å pusse jeg da. Ene min er 8, null tannstein. Andre er 1 og har tendenser, tross at jeg råfôrer henne. Jeg tror som sagt det har mye med gener å gjøre også..

Det er klart det har med gener å gjøre, det gjelder oss mennesker å det. Men får man fort tannstein så hjelper det jo å pusse og holde tennene rene.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...