Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger kreative innspill til fotoshoot


Frida og fuglehundene
 Share

Recommended Posts

I februar har hundene time hos fotograf, og jeg er litt usikker på hva slags bilder jeg vil ha. De skal i hovedsak tas i studio, men fotografen ønsker også å ta noen bilder ute.

Siden jeg tar litt bilder selv er jeg ikke ute etter standard portrettbilder (kanskje et par stykker), men jeg vil virkelig utnytte meg av å ha en ordentlig fotograf bak kameraet.

Isak kan en del triks, og jeg tenkte å bruke det for det det er verdt. Fotografen har nok en del innspill, men jeg vil være mest mulig forberedt siden hun ikke har tatt så mye bilder av hunder.

Jeg vil ha bilder som er litt annerledes, uten at jeg vet helt hva. Har dere noen bilder dere har sett som kanskje kan gi meg litt inspirasjon? Hvis dere skulle fotografert hundene hos fotograf, hvordan ville dere hatt bildene? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt tips er bilder som viser noe, oppstilte bilder blir kjedelig. Selv om du ikke trives foran kamera, prøv om du kan få noen i samspill med hunden uten å tenke over at du er med selv. Ikke bestem at den skal sitte bamse, fjas og gjør noe triks og la fotografen knipse f.eks. Etter min mening blir dette de mest "ekte" bildene :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en del bilder av meg og hundene fra kurs, hvor man tydelig ser et samspill, så det er ikke det jeg er ute etter. Mulig jeg kan ta et bilde eller to om fotografen ønsker det, men i hovedsak vil jeg bruke mesteparten av tiden på å ta litt kule bilder av bare hundene. Jeg har tenkt at de skal gjøre noen triks som kan se kule ut på bilde. Begge kan reise seg på bakbeina, Isak kan halte på kommando, vinke med labben når han sitter, pakke seg inn i teppe osv, så tror det kan bli noen kule øyeblikksbilder der med rett bakgrunn/lys og vinkel :)

Isak er også rågod på å holde ting i munnen, så der kan vi også gjøre noe kult :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du tar triksebilder, så kanskje prøv å få med fotografen til å ta bilder fra litt mer spennende vinkel enn rett fra siden? Sånn at det kanskje ikke er utførelsen av trikset som er i hovedfokus, men heller at hunden får en kul positur/bildet blir kult på grunn av trikset.

Alle liker forskjellige ting, men jeg liker denne type bilder, hvis vi tenker noe som kan henge på veggen. Hvis alle bildene er i full fart og action så blir det fort "stressende" å ha på veggen:

Dogs-17-Feb-2012-5-1-900.jpg

madaboutgreys-surrey-dog-photography.jpg

pet-photography-essex-boxer-1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er et par bilder jeg har av Mona og meg hvertfall, selv om du sa du ikke ville være på bildet :P . Jeg er veldig glad NÅ for at jeg har dem (de er vel kanskje fem år gamle nå!).

Det nederste redigerte jeg svarthvitt med litt tekstur på og ga som julegave til mamma og pappa, ble veldig fint.

107-1.jpg

1-2.jpg

_DSC3067_copy.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig fine bilder :)

Jeg har som sagt en del bilder fra de fleste kurs jeg har gått (og det er jeg veldig glad for, det er herlig å se samarbeid mellom hunden og meg, for det får jeg ikke med meg på samme måte når vi trener), så det er ikke slike bilder jeg savner. Kan jo hende jeg går foran kameraet om fotografen har en kul ide, men det er ikke intensjonen med hele fotoshooten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare for å poengtere jeg mente ikke samspill i forhold til samarbeid med å utføre en øvelse. Jeg siktet til typ de blikkene/smilene som bringes frem av hunden f.eks :) Forferdelig dårlig forklaring, men håper du forstod :)

Bildet jeg egentlig skulle legge ved for å forklare finner jeg desverre ikke.... :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde med Thorvald til fotograf litt etter at vi fikk ham, var mest for kjærestebilder vi kunne gi i julegave til familie, men ble jo et par ikke-klissete og :P Her er noen, kanskje de inspirerer litt? http://hakasitasaslan.blogspot.no/2012/02/ta-med-hund-til-fotograf.html?m=0

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...