Gå til innhold
Hundesonen.no

Macbook og finansiering


Guest Michellus
 Share

Recommended Posts

Guest Michellus

Hei

Jeg driver og sikler om dagene jeg :P Eller, siklet har jeg vel egentlig gjort lenge, men jeg savner å ha en bærbar maskin her i heimen. Macene er jo.. nydelige, to say the least, og jeg føler det vil passe best til mitt bruk (som først og fremst er "underholdning" og da tenker jeg på fotoredigering, filmredigering, skriving, surfing og sånt). Så var det prisen da. Den er litt stiv :P Og å spare til 13 og noe tusen til maskin er ikke noe jeg har planer om å gjøre i nærmeste fremtid da det er andre ting jeg må spare til først. Så har jeg sett at de tilbyr finansiering. Det hadde jeg jo faktisk hatt råd til, det hadde glidd ganske fint inn i budsjettet her egentlig.

To cut to the chase: Er det noen som har erfaring med mac finansiering?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har erfaring med å kjøpe mac på finn :P Finansiering er generelt fryktelig dyrt, så det beste er nok å unngå det :) Stort sett er det langt lurere å spare i stedet for å basere seg på lånefinansiering (med mindre du vet at det du skal finansiere er så lønnsomt at du vil tjene på det, åff kårs).

Men jeg fikk kjøpt en 1 år gammel MacBook Pro til mindre enn halv pris; og nå bør det være mulig å få ikke-Retina til veldig bra pris! Mer enn nok for de aller fleste. Alstå, 13" fullspekka Macbook fra 2011 er bra nok for meg inntil jeg går ut fra Industridesignlinja våren 2013, og da kjører jeg rimelig heavy programmer som de fleste slipper å bruke maskinkraft på :P Og så har jeg råd til å kjøpe meg ny eplekjærleik når jeg får jobb (håper vi) til sommeren :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Med en effektiv rente på 32.98% bør du nedbetale den raskt.

Eksempel:

Etter den rentefri periode med betalingsutsettelse gjelder følgende betingelser: Kontokreditt inntil kr 50 000. Månedsrente 1,75 %, kr 45 i gebyr pr mnd. Gebyr kr 0 ved saldo under kr 1 000. Minste månedlig betaling er 3 % av det du skylder, begrenset nedad til kr 199,-. Eff.rente 32,98 %, kr 15 000 o/12 mnd, totalt kr 17 446.

Er vel grunn til å tro at det eksemplet er med 4 måneders betalingsutsettelse og viser dermed bare rente over 8 måneder uten at jeg gidder regne på det.

Månedlig rente på 14000,- er 245 og det er uten gebyr på 45,- :o

Lykke til. Min konklusjon er at dette er dyrt. Se heller om du kan få finansiert den på andre måter. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du setter av disse pengene du har mulighet til ift budsjettet, så bør det jo ikke ta så lang tid før du har spart nok? I tillegg går det an å ønske seg penger til jul o.l. Om du jobber får du jo skattefritak til jul (om jeg har forstått rett?) og om du studerer så får man ekstra stipend i januar.

Finansiering og forbrukslån er ikke økonomisk fordelaktig alt i alt!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du klarer å spare opp pengene i løpet av betalingsutsettelsen er det jo grei skuring, men skal du betale de mndelige avdragene sånn som avtalen er, blir det dyrt :)

Men om det er eneste måten at du klarer å få råd ser ikke jeg problemet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå på Eplehuset og spør om de har en avtale med GE Moneybank.

De (GE) har en avbetalingsmåte som heter her og nå https://www.gemoney.no/handlekonto/her-na-handlekonto/, hvor du bare betaler et engangsbeløp på noen hundrelapper så er det rentefritt i opp til 9 måneder.

Det er en god løsning, vi tilbyr det her jeg jobber også, så lenge du betaler innen tidsfristen, ellers kan renten bli vond:)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville helt klart heller satt av og spart pengene du ville brukt på finansieringen og heller ventet med å kjøpe til du har råd. Finansiering er som de andre sier fryktelig dyrt!

Skulle du glemme å betale en regning eller ikke ha mulighet en måned pga andre uforutsette utgifter blir det stygge gebyrer i tillegg også..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...