Gå til innhold
Hundesonen.no

Jan Fennell, Victoria Stilwell eller andre?


13de
 Share

Recommended Posts

Jeg har lest en del Victoria Stilwell og en del andre forfattere når det gjelder adferd. Nå har jeg sett noen Jan Fennell videoer på youtube som jeg syns var veldig interessante.

Jeg har reservert 2 bøker av henne på biblioteket og håper de snart kommer inn.

Jeg er litt nysgjerrig på hva folk mener og bruker, er det noen som har lest begge to eller også evt andre som er bedre, og hvorfor er den ene bedre enn den andre etc. Andre navn?

Det som jeg har lest før har jeg lært mye av og brukt, men syns Jan Fennell virker utrolig spennende, er jo mye av det jeg har gjort før av det non-verbale og kroppsspråk etc, men likevel kunne jeg hatt godt av å lære mer hundesprok så jeg er spendt på det.

Noen erfaringer/meninger fra noen andre her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ikke til Fennell, men jeg er iallefall stor fan av Stillwell, synes hun er flink, fornuftig og lett å forstå. Men da skal jeg sjekke ut Fennell, høres spennende ut! :-) (ja... skikkelig fornuftig svar fra meg her du... hehe)

Ja, jeg er spendt på å lese mer, men skulle ønske jeg hadde videoer av henne, synes det er lettere visuelt noen ganger selv om jeg også vil lese.

Du kan se mere om henne her: http://www.janfennellthedoglistener.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Har ikke hørt om Fennell, så skal undersøke litt der. Victoria har jeg sett endel på, syns hun er flink, og nybegynner vennlig på en måte, så jeg ville nok anbefalt henne lett til andre. Men jeg personlig er stor fan av Ceasar Millan og hans pack leader system. Han gjør ting på måter jeg er enig i, dog ikke en hver ting han gjør, men mesteparten er helt min gate.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ser på facebook-siden til Stilwell, så legger hun ofte ut linker til videosnutter med tips og triks til trening. Tror du kan søke på american dog på youtube, eller youtubekanalen eHowPets. Der er hun også en del. :)

Takk for tipsene. Jeg har sett og lest en god del Victoria Stilwell, kan se mange av henne "It`s me or the dog" videoer også på internett. Har ikke Facebook.

Jan Fennell derimot er det dessverre lite tilgjengelig på internett, men vil kjøpe videoene hennes når det er litt tettere på kjøp av ny hund:-)

Edit: Jan Fennells youtube: http://www.youtube.com/feed/UCLnBU-ip6haMMpIaL_goM5Q

og hennes website: http://www.janfennellthedoglistener.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
Jeg kjenner ikke til Fennell, men jeg er iallefall stor fan av Stillwell, synes hun er flink, fornuftig og lett å forstå. Men da skal jeg sjekke ut Fennell, høres spennende ut! :-) (ja... skikkelig fornuftig svar fra meg her du... hehe)

Stor fan?

Hun er det mest pedagogisk ukorrekte menneske jeg vet om. Jeg synes hun er fæl - helt forferdelig.

Først:

Fortell hundeeier hvilken idiot han er, sørg for å se oppgitt og nedlatende ut mens du påpeker alle feil og mangler. Trykk hundeeier helt ned i støvlene og få de til å føle seg som tullinger. Vær grundig!

Deretter:

Vis hvor flink du er, hvor dyktig du er og hvor fantastisk enkelt det er å få orden på hunden.

(viktig i denne sekvensen å ha slutboots og så skikkelig dåsete ut og late som om du er den eneste i verden som forstår den stakkars stakkars hunden som har bodd med sånne håpløse mennesker)

Tenk om lærere var sånn da? Klaska henda i bordet til elevene og fikk de til å føle seg som idioter om de ikke forstod en oppgave.

Jovisst er det mye teite hundeeiere, og mye teite hundeeiere som gjør feil - men skal folk lære så er det viktig at de føler at de mestrer, det er følelsen av suksess som gir suksess - føler man seg som en idiot så blir man nølende og usikker og det funker ihvertfall ikke når man skal trene hund. Men det får slutboot dama til å ta seg bra ut da -hun skal ha for det........

....hopper av såpeboksen.......

(jupp, jeg synes Victoria Stillvell er ett brødhue i tilfelle noen var i tvil)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke hun er nedlatende jeg. Men hun kan være krass, og det er en av de tingene jeg synes er bra med henne jeg da, hun sier det rett ut, samtidig som jeg ikke synes hun er ufin egentlig. Bare veldig direkte.

Men uansett, vi trenger jo ikke være enige om det liksom :P Jeg liker panneluggen og skotøyet hennes og forresten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lærer best grafisk selv om jeg supplerer med å lese. Derfor syns jeg videoer er bra i tillegg til litteratur. Er mer opptatt av ideologi, metoder og problemløsning enn om mennesker er arrogant, jeg bruker det som kunnskap, ikke for vennskap;-)

Jeg synes de tidligere seriene av Vic var bedre med sympatifaktor, nå er det mer konfrotasjon. Det tror jeg mer er tv-kanalen som forlanger. At dama ser godt ut og kjører en kul gammel Jaguar syns jeg ikke er et argument mot henne, men produksjonen kunne spart seg noe av dramatikken.

UK har en annen kultur enn Norge. Tv i Tyskland er noe helt annet enn i Norge. Viss man ser DSDS (tysk idol) eller SuperNanny el ville du fått bakoversveis hvordan folk og barn henges ut, med effekter og til dels slapsticks.

Man kan lære mye om mat av Hellström selv om man kanskje aldri kunne holdt ut å jobbe eller være venner med han.

Så akkurat Gordon Ramsays nye serier om å redde hoteller i USA. OMG! Rett i strupen på alle fra sekundet han kommer inn døren. Han har alltid vært direkte og konfronterende, men nå er det bare show, tror nok de som er med delvis vet dette, men synes faktisk det ble vel i overkant, likte godt å se de andre restaurantshowene hans.

Mao, for meg kan jeg gjerne bruke 'oppskriftene' til de nevnte selv om ikke nødvendigvis de alltid oppfører seg sympatisk.:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...