Gå til innhold
Hundesonen.no

Jan Fennell, Victoria Stilwell eller andre?


13de
 Share

Recommended Posts

Jeg har lest en del Victoria Stilwell og en del andre forfattere når det gjelder adferd. Nå har jeg sett noen Jan Fennell videoer på youtube som jeg syns var veldig interessante.

Jeg har reservert 2 bøker av henne på biblioteket og håper de snart kommer inn.

Jeg er litt nysgjerrig på hva folk mener og bruker, er det noen som har lest begge to eller også evt andre som er bedre, og hvorfor er den ene bedre enn den andre etc. Andre navn?

Det som jeg har lest før har jeg lært mye av og brukt, men syns Jan Fennell virker utrolig spennende, er jo mye av det jeg har gjort før av det non-verbale og kroppsspråk etc, men likevel kunne jeg hatt godt av å lære mer hundesprok så jeg er spendt på det.

Noen erfaringer/meninger fra noen andre her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ikke til Fennell, men jeg er iallefall stor fan av Stillwell, synes hun er flink, fornuftig og lett å forstå. Men da skal jeg sjekke ut Fennell, høres spennende ut! :-) (ja... skikkelig fornuftig svar fra meg her du... hehe)

Ja, jeg er spendt på å lese mer, men skulle ønske jeg hadde videoer av henne, synes det er lettere visuelt noen ganger selv om jeg også vil lese.

Du kan se mere om henne her: http://www.janfennellthedoglistener.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Har ikke hørt om Fennell, så skal undersøke litt der. Victoria har jeg sett endel på, syns hun er flink, og nybegynner vennlig på en måte, så jeg ville nok anbefalt henne lett til andre. Men jeg personlig er stor fan av Ceasar Millan og hans pack leader system. Han gjør ting på måter jeg er enig i, dog ikke en hver ting han gjør, men mesteparten er helt min gate.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ser på facebook-siden til Stilwell, så legger hun ofte ut linker til videosnutter med tips og triks til trening. Tror du kan søke på american dog på youtube, eller youtubekanalen eHowPets. Der er hun også en del. :)

Takk for tipsene. Jeg har sett og lest en god del Victoria Stilwell, kan se mange av henne "It`s me or the dog" videoer også på internett. Har ikke Facebook.

Jan Fennell derimot er det dessverre lite tilgjengelig på internett, men vil kjøpe videoene hennes når det er litt tettere på kjøp av ny hund:-)

Edit: Jan Fennells youtube: http://www.youtube.com/feed/UCLnBU-ip6haMMpIaL_goM5Q

og hennes website: http://www.janfennellthedoglistener.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
Jeg kjenner ikke til Fennell, men jeg er iallefall stor fan av Stillwell, synes hun er flink, fornuftig og lett å forstå. Men da skal jeg sjekke ut Fennell, høres spennende ut! :-) (ja... skikkelig fornuftig svar fra meg her du... hehe)

Stor fan?

Hun er det mest pedagogisk ukorrekte menneske jeg vet om. Jeg synes hun er fæl - helt forferdelig.

Først:

Fortell hundeeier hvilken idiot han er, sørg for å se oppgitt og nedlatende ut mens du påpeker alle feil og mangler. Trykk hundeeier helt ned i støvlene og få de til å føle seg som tullinger. Vær grundig!

Deretter:

Vis hvor flink du er, hvor dyktig du er og hvor fantastisk enkelt det er å få orden på hunden.

(viktig i denne sekvensen å ha slutboots og så skikkelig dåsete ut og late som om du er den eneste i verden som forstår den stakkars stakkars hunden som har bodd med sånne håpløse mennesker)

Tenk om lærere var sånn da? Klaska henda i bordet til elevene og fikk de til å føle seg som idioter om de ikke forstod en oppgave.

Jovisst er det mye teite hundeeiere, og mye teite hundeeiere som gjør feil - men skal folk lære så er det viktig at de føler at de mestrer, det er følelsen av suksess som gir suksess - føler man seg som en idiot så blir man nølende og usikker og det funker ihvertfall ikke når man skal trene hund. Men det får slutboot dama til å ta seg bra ut da -hun skal ha for det........

....hopper av såpeboksen.......

(jupp, jeg synes Victoria Stillvell er ett brødhue i tilfelle noen var i tvil)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke hun er nedlatende jeg. Men hun kan være krass, og det er en av de tingene jeg synes er bra med henne jeg da, hun sier det rett ut, samtidig som jeg ikke synes hun er ufin egentlig. Bare veldig direkte.

Men uansett, vi trenger jo ikke være enige om det liksom :P Jeg liker panneluggen og skotøyet hennes og forresten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lærer best grafisk selv om jeg supplerer med å lese. Derfor syns jeg videoer er bra i tillegg til litteratur. Er mer opptatt av ideologi, metoder og problemløsning enn om mennesker er arrogant, jeg bruker det som kunnskap, ikke for vennskap;-)

Jeg synes de tidligere seriene av Vic var bedre med sympatifaktor, nå er det mer konfrotasjon. Det tror jeg mer er tv-kanalen som forlanger. At dama ser godt ut og kjører en kul gammel Jaguar syns jeg ikke er et argument mot henne, men produksjonen kunne spart seg noe av dramatikken.

UK har en annen kultur enn Norge. Tv i Tyskland er noe helt annet enn i Norge. Viss man ser DSDS (tysk idol) eller SuperNanny el ville du fått bakoversveis hvordan folk og barn henges ut, med effekter og til dels slapsticks.

Man kan lære mye om mat av Hellström selv om man kanskje aldri kunne holdt ut å jobbe eller være venner med han.

Så akkurat Gordon Ramsays nye serier om å redde hoteller i USA. OMG! Rett i strupen på alle fra sekundet han kommer inn døren. Han har alltid vært direkte og konfronterende, men nå er det bare show, tror nok de som er med delvis vet dette, men synes faktisk det ble vel i overkant, likte godt å se de andre restaurantshowene hans.

Mao, for meg kan jeg gjerne bruke 'oppskriftene' til de nevnte selv om ikke nødvendigvis de alltid oppfører seg sympatisk.:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...