Gå til innhold
Hundesonen.no

Rabies vaksine


Renate A
 Share

Recommended Posts

Men å utgå ifra at folk jukser på egenmeldingskjemaet var ikke utgangspunktet for min kommentar heller, Jeg har da fått vet.attester på så mangt fordi veterinæren stoler på det man sier - også ormekurpåskrift i Danmark.

Veterinærer er ikke mer enn mennesker de heller, og VIL man jukse med sånt og risikere "liv og helse", så klarer man det helt utmerket. Det sære her er at man stoler på eieren hvis man reiser fra Sverige, men ikke ellers. Og man godtar ikke at jeg får veterinæren min her i Norge å attestere på ormekur gitt torsdag før utstillingen - men hvis jeg hadde vært på ferie i Danmark hadde en attest fra både mandag tirsdag og onsdag vært korrekt - ja til og med torsdagen uken før - bare fordi det er en dansk veterinær. DET henger ikke på greip på noen som helst måte, da ormekur ikke har noen hensikt om man får i seg smitte uka etterpå.

Så en ormekur gitt 24-48 timer før innreise (som de har inn i Storbrittannia) og så en uke/ti dager etterpå hadde jo faktisk kunnet vært noe sikrere mht til smittespredning. Ergo vil hunder ormekuret i Sverige dagen før de kommer til Norge være klart mindre "farlige" enn de som er behandlet i Danmark for 8-9 dager siden - helt fullstendig uavhengig av om det er innført i passet eller ikke.

Men joda - regelverket sier helt klart at det skal attesteres av veterinær i landet man reiser fra. Det er jeg fullstendig klar over.

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er ikke slik lenger :-)

(eller, nå ble jeg usikker, men sist gang jeg var i DK sa dyrlegen at jeg ikke trengte det lenger. Men jeg pleier jo reise gjennom Sverige.)

Joda,veterinær i Danmark og hjemme igjen. Begge må se på at du gir,stempler og signerer passet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egenmeldingsskjemaet ved reise fra Sverige til Norge ble vel bare i verksatt fordi revens lille bendelorm ble oppdaget der, og da måtte mattilsynet ut å gjøre noe raskt. Egenerklæringen ble løsninga, siden man heller ikke krever pass ved reise mellom Norge og Sverige. Men nå kan det godt være man trenger både pass og markkur skrevet inn i passet av veterinær ganske snart. Også ved reise fra Sverige.

At man ikke krever denne ormekuren mellom Danmark/EU og Sverige er jo ikke så rart, nå som Sverige selv har fått parasitten påvist hos rev. Derimot må hunder behandles om de skal reise til Finnland, unntaket er direkte fra N til FIN.

Alle disse reglene er jo for å beskytte dyrehelse og menneskehelse. Og jeg fortår godt at de krever at en veterinær går god for at markkuren blir gitt.

og siden det bare er en behandling som virker der og da, så forstår jeg også hvorfor man må gi etter hjemkomst.

Men for min del måtte det gjerne vært slik at hvis man var ute av landet under 10 dager så holdt det med markkur etter innreise til Norge f.eks. Da 10 dager jo er grensa for hvor tidlig den kan gis i utlandet.

Samtidig irriterer det meg at EU, og dermed også Norge, anser reise med mer enn 5 dyr som kommersiell transport - noe som krever et skjema fylt ut at "mattilsynet" i avreiserlandet. Jeg må visst snart finne meg et menneske ekstra for grensepasseringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...