LinL Skrevet 30. September 2012 Rapporter Share Skrevet 30. September 2012 Jeg har tenkt å begynne å fore på V&H, og det har egentlig mamma og pappa også. Vi kan kjøpe mye mer per gang hvis vi kjøper sammen, men så bor jo jeg 5 timer fra de. Kan jeg frakte oppdelt V&H i 5 timer, for så å legge det i fryseren hjemme, eller vil det bli dårlig? Når man kjøper mye må det være dypfryst for å holde over lang tid? Hva er maks for å ligge i fryseren tenker dere, dypfryst og "vanlig" fryst? Jeg selv har jo ikke kjempe stor fryser, og tror ikke akkurat jeg har fryst maten min på -20, så den egner seg kanskje ikke til å oppbevare V&H over lengre tid? Her holder en 20 kgs blokk i ganske akkurat 5 måneder. O store sonenorakel- hva er erfaringene deres ? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Kåre Lise Skrevet 30. September 2012 Rapporter Share Skrevet 30. September 2012 Frysere er stort sett vanlige og dypfrysere på -18° med unntak av sånne frysebokser øverst i hybelkjøleskap o.l. så det burde ikke være noe problem eller? Det er vel heller ikke noe problem å frakte det 5 timer, dog det tiner jo raskere når det er i små biter enn i store så du risikerer jo at det begynner tine. Pakker du det inn i f.eks pappesker med noe ulltepper så isolerer og hjelper det mye! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest lijenta Skrevet 30. September 2012 Rapporter Share Skrevet 30. September 2012 Frakt i fem timer tror jeg ville gå. Nåer jeg kjøper 20 kg blokker så kjøper jeg to stykk. Legger dem oppå hverandre og legger et av forsvretsulltepepr over og pakker det inn. Dem ligger på stålbenk. Et døgn etterpå så er det ikke helt tint opp ende .Deles lett og frysing på nytt. Så legg de delte pakkene sammen så det blir størst mulig. Isoler med aviser eller san som jeg gjør gammelt tykkt ulpledd.putt det ned i en kasse av plast eller papp. Sett det der i bilen som det blir kaldes og kjør. Noe av det første du gjør når du komemr hjem putt det i fryseren igjen og Har sterk tro på at det vil funke fint. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LinL Skrevet 1. Oktober 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 1. Oktober 2012 Takk for svar Da blir det bra! Da kan pappa få skjære opp og fikse blokka, så kan jeg bare hente Passer meg ypperlig det! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Taggen Skrevet 2. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 2. Oktober 2012 Det er ikke no problem og fryse det ned igjen vist den tiner på vei hjem.. Da er det jo lettere å dele den opp vist du skal det. Jeg veier og fryser ned de porsjonene bikkja skal ha til hvert måltid.. Så tar jeg opp en pakke når jeg gir henne maten. Den pakker jeg inn i litt avis papir, så er den nesten tina til neste måltid... En 20 kilos går akkurat i en skuff i fryser'n... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LinL Skrevet 2. Oktober 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 2. Oktober 2012 Supert. Jeg planlegger at pappa skal få dele opp nemlig :angel: Men nå fant jeg jo ut at jeg kan kjøpe litt oppdelt iallefall på melhus, det hjelper jo godt på veg! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tulip Skrevet 2. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 2. Oktober 2012 Taggen, det der er miljøsvineri uten like.... Det er bedre å dele opp blokka i 4-6 biter som kan ligge i sekken den kommer i, og deretter dele den ene biten i to-tre dagersporsjoner som kan ligge løse oppå toppen. For jeg regner faktisk med at du ikke vasker og gjenbruker de posene? 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest lijenta Skrevet 2. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 2. Oktober 2012 Jeg og er miljøs svin da men ikke så ille for deler blokka i ca det som går med på fire dager store biter. Putter dem i brødpser og i fryseren. Når jeg har tint blokka har jeg en boks jeg putter resten i i kjøleskapet. Funker fint og gidder ikke ta opp for hvert måltid når det holder å gjøre det ca hver fjerde dag Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 2. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 2. Oktober 2012 Jeg bruker en blanding av gamle iskrembokser og plastbokser fra Ikea. Går 4-5 dager med mat i de. edit: En gang på Svinesund fikk vi masse tomme smågodtbokser fra godtebutikken. De er ikke beste kvalitet, men holder mange runder. Dessuten er det bare å få nytt påfyll når mange nok har sprekker. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mara Skrevet 2. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 2. Oktober 2012 Bruker "frysebokser" fra Kiwi, jeg. Koster under 20,- for fem bokser, og de kan brukes uendelig mange ganger 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PsychoLynx Skrevet 3. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 3. Oktober 2012 Jeg er nok også miljøsvin innimellom. Iallefall de gangene maten rekker å tine såpass at den vil fryse sammen igjen til en stor klump om jeg legger dem sammen. Ellers pleier jeg å dele opp 5 kgs pølsene mens de er frosne, og bare slenge alt i en stor bærepose i frysern. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Taggen Skrevet 11. Oktober 2012 Rapporter Share Skrevet 11. Oktober 2012 Taggen, det der er miljøsvineri uten like.... Det er bedre å dele opp blokka i 4-6 biter som kan ligge i sekken den kommer i, og deretter dele den ene biten i to-tre dagersporsjoner som kan ligge løse oppå toppen. For jeg regner faktisk med at du ikke vasker og gjenbruker de posene? hehe, jo jeg vasker posene Syns det er den enkleste måten å gjøre det på, så kommer nok til å fortsette med det... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.