Gå til innhold
Hundesonen.no

Halsbånd som ikke sliter på pelsen


borderen
 Share

Recommended Posts

Spray og dill er uaktuelt. Grunnen til at jeg vil ha et halsbånd som ikke tover pelsen, er fordi jeg vil slippe å måtte børste hunden en gang i uka :P

"Svenskestrupen" var en god ide. Hadde kanskje håper at noen hadde et tips om et skikkelig fint halsbånd, men det synes jo ikke uansett... Det eneste er at det hadde vært kjekt med et halsbånd der jeg kan feste id-tag. Hva med ruffwear-halsbåndene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amoken.com har flere typer halsbånd som ikke ødelegger pelsen på våre langhårete hunder (mener at hundehjørnet i Oslo selger varer fra Amoken, hvis jeg husker riktig). Og så har jeg sett at Line M. Haugen (Kennel La Faja, bearded collie) syr halsbånd med "silkefor" som visstnok ikke skal slite på pelsen. Link til facebook-bilde.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Spray og dill er uaktuelt. Grunnen til at jeg vil ha et halsbånd som ikke tover pelsen, er fordi jeg vil slippe å måtte børste hunden en gang i uka :P

"Svenskestrupen" var en god ide. Hadde kanskje håper at noen hadde et tips om et skikkelig fint halsbånd, men det synes jo ikke uansett... Det eneste er at det hadde vært kjekt med et halsbånd der jeg kan feste id-tag. Hva med ruffwear-halsbåndene?

Jeg tror jeg skal spare deg for summen jeg har brukt i jakten på halsbånd som ikke sliter pels, men det er en anseelig sum - og jeg har prøvd både dette og hint for å si det sånn. Inkludert ruffwear (som var dritdyre og like rævva som alle andre bånd). Så langt så er det eneste båndet som ikke sliter belgerpels vært svenskestrupen faktisk.

Du kan jo feste ID-tags på den, bare kjøpe halsbåndet så lite at du akkurat får det over hodet på han - bulldoggen har ett så lite ett fordi jeg aldri bruker strup på henne - funker fint det. (men jeg bruker ikke ID tags da, hater ringling).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Easydog er ikke de beste i kulde, da flere har erfart at klipsen kan ryke. Og så passer det ikke til hunder som lærer på null komma niks at man kan vri seg ut av det. :whistle:

Kan de ha forbedret de kanskje? Eller så har jeg vært veldig heldig med mitt for det har holdt i halvannet år nå, uansett årstid.

Og Harly er vel ikke akkurat kjent for sin gode impulskontroll.... :P

Hva med ruffwear-halsbåndene?

Klipsen røk etter en måneds tid på det som jeg hadde, så jeg kjøper ikke de flere ganger :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Dette er ett helt fantastisk halsbånd når det kommer til pels - det sliter IKKE, men det MÅ være orginalen, det finnes billigere kopier der ute som suger big time. Originalen har også helsveisede ringer og er mer solide i så måte.

Jeg har brukt denne typen på mine belgerhannhunder med MYE pels rundt nakken i 10-12 år, og det er første båndet jeg har funnet som overhodet ikke sliter pels selv om hunden går med båndet hele tiden (om jeg glemmer å ta det av).

Anbefales på det sterkeste.

Men de er ikke veldig solide? Jeg kjenner en goldensak som har ryki flere sånne.

Men hva med et rundsydd lærbånd med kjettinghalvstrup? Det er det jo ingen spenner, og kjettingen vil gli bra? Eller? det har iallefall ikke slitt på pelsen til tolleren, som bruker det hver dag.Jeg synes liksom ikke at helstrup er noe godt hverdagshalsbånd jeg da.

tira-og-casper-nytt-halsbc3a5nd-og-valpepakke-008.jpg

Jeg bruker sånt nå for øyeblikket, og de er ikke ille, men alle halvstrup sliter på pelsen. Jeg ser ikke hvorfor helstrup skal være noe problem som hverdagsbånd hvis hunden går pent i bånd og ikke plutselig rykker ut? Gamlehunden brukte jeg rundsydd helstrup i lær på. Hun stramma aldri båndet, så hvilken forskjell gjør det som det var strup eller ikke? Han jeg har nå går også pent i halsbånd, så jeg vurderer å få et helstrup til han og for å få på plass igjen pelsen rundt halsen. Det skal en del til før pelsen hans blir slitt, normalt sett kan jeg bruke det meste av halsbånd, men når det først er blitt slitt ødelegges strukturen i pelsen eller noe sånt, så det skal ikke noe til før det slites mer...

http://minxdesign.se/? Virker som om de fleste halvstrup (som er "myke", ikke nylontau, liksom) jeg har hatt generelt har vært veldig snille på pelsen. :)

Min erfaring er at sånne halvstruphalsbånd er omtrent det værste når det kommer til slitasje på pelsen. Ellers er de gode da, men de er ikke snille på pelsen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med nomehalsbånd? Min sliter pels akkurat der ringen løper, men på nomehalsbånd kommer ikke den ringen borti pelsen, og da slipper jeg at pelsen blir slitt vekk. Finne et halsbånd samme prinsipp som på dette http://www.canis.no/nettbutikk/omtale.php?id=HK006_var? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Drar opp denne litt igjen, jeg. Jeg har et lite problem, som ikke er helt tatt opp her sålangt, så da drar jeg tråden videre.

Dyret mitt har S.I.N.N.S.Y.K.E. menger med pels rundt halsen. Den er latterlig tykk og kompakt, men også lang, og står rett ut. Så det må jobbes med for å få halsbåndet inntil halsen, og ikke bare oppå pelsen. Diameteren rundt halsen med og uten pels er svært ulik. Sålangt har vi brukt et helt enkelt klips-halsbånd med reguleringsmuligheter fordi jeg ikke ville kjøpe nye halsbånd hver uke. Det er 2 cm bredt, og usynlig pga all pelsen. Det har slitt litt på pelsen, men ikke sånn allverdens, det kan jeg overleve. Det det derimot gjør, er å tove pelsen under/rundt slik at det blir en tett liten "pelskant" rundt hele halsen.

Stort sett bruker vi sele på han, Hurtta brystsele, men jeg liker å ha på han halsbånd med tag just in case. Selen derimot har klart å nappe ut en flekk midt på ryggen hans, der er han tom for dekkpelsen og har kun underull. Det er fordi overpelsen er såpass lang at den kommer innimellom ringen og festet til kobbelet på selen. Og dette problemet er jeg redd kanskje kan skje på mange type kobbel som har en del bevegelsesfrihet og rom for steder hvor pelsen kan sette seg innimellom, typ strup og halvstrup etc. Jeg vet ikke, jeg bare frykter. Videre bør ikke halsbåndet være for bredt, for da må det legges oppå all pelsen og størrelsesforholdene blir feil. Det bør enten være et halsbånd som kan være på hele tiden, eller et som er lett å få av og på når man skal ut og inn, da med pelsmengdene tatt i betraktning. Det vi har nå, er det nesten et prosjekt å ta av og på fordi det er så mye pels i veien.

Så ja, halsbånd som enten er enkelt å ta av/på, eller kan være på hele tiden, som ikke napper pels, og ei heller floker. Kravstor?

:icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ja, halsbånd som enten er enkelt å ta av/på, eller kan være på hele tiden, som ikke napper pels, og ei heller floker. Kravstor?

:icon_confused:

Jeg tenker tynne nylonstrup jeg. Det er min beste erfaring. Du trenger ikke å bruke strupen, men feste i den andre ringen. Jeg prøvde slike "hjemmelagde" med klatretau, det var en katastrofe for pelsen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å bevare pels må man ha glattest mulig materiale uten særlig bevegelige deler som gnukker og gnir. Jeg mener jeg kan påberope meg lang erfaring med pels og slitasje - eller mer pels og unngåelse av slitasje :). Det som fungerer best for mine hunder er helt klart kjetting. Man trenger ikke å bruke strupefunksjonen, men kan jo feste leiebåndet i den andre ringen liksom :). Kjetting glir godt i pelsen og sliter minimalt. Det KAN kanskje avsette noe farge i hvit pels.

Når det gjelder seler så er det også her samme prinsipp: Minst mulig reimer og stæsj som gnager og gnisser og spenner hvor pelsen kan sette seg fast. Enkel nomesele er vel det beste i så måte :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om min hund er mindre enn din, Puttiva, så kjenner jeg igjen problemet. Ozu har også latterlige mengder kragepels rundt halsen, og han er ikke engang ferdig utvokst og utpelset enda. Jeg må innrømme at for min del bruker jeg så og si aldri halsbånd. Jeg har kjøpt et standard lærbånd, men bruker det sjelden. Jeg har en genial sele som kun har et fast bånd over brystet og en stor festeklemme i båndet som går over magen. Det tover ikke pelsen noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Rundsydd helstrup i lær som ikke er festa i strupefunksjonen. Men det krever selvfølgelig at hunden ikke tar av seg halsbåndet da :P For det blir sittende veldig løst. Ekko kan ta av seg sitt ved å bøye hodet ned hehe men han vet han ikke får lov å ta det av, så det er ikke noe problem hos meg. Det sliter veldig lite pels fordi det glir så lett rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikkje eg langhåret hund. Men er super fornøyd med min hund sitt jokke mamba halsbånd. Eit halsbånd der det øverste laget er kuskinn mens læret som er inn mot hunden er elgskinn som ikkje sliter på pelsen. utrulig mykt og godt halsbånd. Hatt det i mange år. Men det var dyrt, men absolutt verdt det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Uff, kjipt med UVI. Men bra du fikk sove 6 timer sammenhengende, det er jo ganske lenge.  Jeg tror det allerede er blitt en vane for han å våkne i 4-tiden. Han våknet igjen i natt. Lå litt å tygget på sengen og styrte, så sovnet han etterhvert. Og igjen når alarmen går klokken 7, så vil han bare sove videre, så det er virkelig ikke noe stort behov for å tømme seg. Så nå er det bare å få bort den vanen tenker jeg, så får jeg sove natten igjennom 😊
    • Så bra Her har ho begynt å tisse inne, så da var UVI et faktum.. Men men, det skjer ofte med valper.  I natt sov ho i 6 timer sammenhengende, deilig. 
    • Sjekker om det lukter tiss hvor? Nei. Får det veldig godt med meg om han tisser inne, så trenger ikke å leite eller lukte. Det er en stor dam der hvis han har tisset 😂 Har gått over til å gi han tørt for til siste måltid, også har jeg faktisk vært litt "streng" og ikke luftet han på natten med mindre han virkelig gir tegn på at han må. Han har våknet 2 ganger denne uken, og ikke gitt tegn på at han virkelig må ut, bare sånn "kan vi stå opp nå, jeg er ferdig uthvilt" aktig greie. I dag virket det som han ville sove videre når klokken ringte 7, selv om han forsøkte å vekke meg i 4-tiden, så jeg tror absolutt han klarer å holde seg. 
    • PS: er det andre enn meg som går rundt å sjekker om det lukter tiss hele tiden???
    • Min har holdt seg stabil frem til nå.  Jeg har begynt å sove oppe, den sover nede i bingen. Tydligvis så sover jeg tungt, for idag etter 7 timer var hele buret og valpen fullt av tiss. Dette har ikke skjedd før... så hektisk morgen..  Lurer litt på hva jeg skal gjøre nå. Prøve igjen og se om det var et uhell, eller bare sove 6 timer så ut...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...