Gå til innhold
Hundesonen.no

ny valp i hus,,, hva når vi må på jobb igjen ?


Hekla
 Share

Recommended Posts

da er det ikke veldig lenge til vi får oss et nytt familemedlem icon_smile.gif vi gleder oss stort.. vi leser til øyet blir stort og vått.. og ser at det er like mange meninger som det er hundeiere icon_wink.gif .... men.. vi skal være hjemme med valpen til den første månden.. i den perioden tenker vi å venne ham til det å være alene.. for tre dager i uken er vi alle ute på dagtid...

det jeg lurer på er.. hva er best ? Bruk av bur ?

Tillgang på bur og en tillgang på huset som er begrenset til feks gangen og rommet sitt ? ...

Jeg er skeptisk til å la ham få "løpe" rundt i hele

huset

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler å gå til innkjøp av kompostgrinder, disse får du kjøpt rimelig på biltema. De er geniale for å lage valpegrind f.ex, evnt stenge av mellom rom, eller beskytte møbler ol.

Ville ryddet et sted valpen kan være, du kan jo la buret stå åpent i et hjøne også har den f.ex en valpegrind eller et rom den kan få være på.

Slik har jeg startet med alle mine, og etterhvert har de fått mer og mer plass.

Lag en større versjon av denne f.ex

IMG_0024.JPG

Kan også legge avis på gulvet tilfelle uhell ol. + legge ut litt leker og evnt tyggeben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler også å starte fra dag 1 med å forlate rommet noen sekunder når valpen er tilstede. Ikke lag noe oppstuss av verken det at du går ut av rommet (evt. lukker baderomsdøren/kjøkkendøren, etc, og heller ingen ros og "dill" når man kommer tilbake. Ignorer om valpen blir veldig glad når du kommer - bare lat som ingenting.

Gjør det til den mest naturlige ting i verden at du går og kommer litt nå og da. Det er ikke sååå mye ugang den kan få til på noen sekunder, liksom.. (Men sørg for at du ikke har levende lys og fineste vasene og lange duker på bordet...)

Nå er jo ikke mine nye valper alene (de har jo alltid selskap av andre hunder), men i prinsipp gjelder det samme uansett. Forskjellen er bare at alene hjemme-treningen er over på en dag eller to når de har selskap.. Jeg begynte på jobb etter tre fridager sammen med valpen min, og hun er stille som en østers når jeg går på morgenen, og bare lekelyder på dagtid (broren min bor som nabo til kjøkkenet mitt hvor valpen er sammen med bostonen Moxy).

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for kjappe og greie svar dere ! Jeg ser jeg skal holde meg her i dette forumet ;).. Det er en lur ting det der å forlate den når man feks skal på badet som den største sannsynlighet.. håper da overgangen går lettere.. jeg er blitt anbefalt å ha bur.. slik at den har et sted å trekke seg tilbake ( sin lille hule liksom ) ... jeg tenkte at den skulle få ligge der første natten.. (med døren åpen ) og så ligger jeg på madrass ved siden av.. åh .. jeg kjenner jeg gleder meg til å få gutten i hus :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjerringa mot straumen:

Hvis valpen er kofmortabel med bur er det en ekstremt effektiv metode for å få en trygg hund alene hjemme. Spør din oppdretter hva han eller hun synes er en fin måte å gjøre ting på. Alle valper er forskjellige og individsforskjeller kan være enorme når det kommer til selvstendighet og mot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjerringa mot straumen:

Hvis valpen er kofmortabel med bur er det en ekstremt effektiv metode for å få en trygg hund alene hjemme. Spør din oppdretter hva han eller hun synes er en fin måte å gjøre ting på. Alle valper er forskjellige og individsforskjeller kan være enorme når det kommer til selvstendighet og mot.

Det er også en ekstremt effektiv måte å passifisere små valper på. Mine ekstremt effektive metoder for å få en trygg hund hjemme er å ha dem løse, da blir dem ekstremt flinke til å roe seg hvor som helst også.
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke anbefalt noe, jeg sier at bur går an å bruke. På lik linje med alt annet må den vurderingen gjøres ut fra valpens individ, og dette ser man kun i samarbeid med oppdretter og i tiden etter valpen er i hus. For alt man vet får man en rolig valp uten destruktive behov, da er bur, grinder og innestengning fullstendig overflødig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk igjen dere . Jeg setter pris på at folk sier sine forskjellige meninger for de vet jeg er mange.. Jeg tenker at det som jeg ender opp med er det som er det beste for hunden og ikke noe annet :) Her må man vel muligens se når den kommer, sin egen plass skal den i allefall ha.. bur eller ikke bur.. Jeg syns dette virker som et fint forum og lufte sine spørsmål i :) dere er flinke til å svare !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å bruke buret som soveplass/liggeplass med burdøren åpen er det jo ingenting i veien med :) Da blir det jo bare en overbygget hundeseng. Så kan jo valpen ha tilgang til det og ellers kunne bevege seg som den vil på et rom eller to når den er aleine hjemme.

Det mange er skeptiske til er alle de nye valpeeierne som helt ureflekterende stenger valpen inne i buret med lukket dør, kanskje både om natten og når valpen er aleine hjemme på dagtid. Det blir lite bevegelsesfrihet over lang tid.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri brukt bur til noen av mine valper og har heller ikke tenkt å gjøre det denne gangen heller (ny valp i november). Jeg har en voksen hund fra tidligere og de kommer til å ha selskap av hverandre.

Dengang Amigo kom i hus fikk han være i hundegården sammen med de to voksne - den er todelt så han stod i ene og tispene i den andre. Greit å ha kontakt men ikke full kontakt når jeg er borte.

Slik skal det nok bli nå også. Jeg har ikke mulighet til å være hjemme en måned så her kommer hjemme-alene-treningen til å starte med en gang. (Får jeg 3-4 dager + helg fri så er jeg heldig).

Vi finner nok utav det :) Jeg har alltid hatt hunder løse i hus og har tilgode å få møbler mm oppspist. Vi får se om sønnen til Amigo vil være unntaket eller ei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...