Gå til innhold
Hundesonen.no

God oppskrift på krydderkake? Evt også "marmor" kake


Renate A
 Share

Recommended Posts

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ei god oppskrift på krydderkake.. Men ostekrem oppå så er slår den veldig an :)

hmm... det er vel den som heter "krydderkake i langpanne" på detsoteliv.no

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Den krydderkaken holder seg i en uke, minst! (vel, teknisk sett ihvertfall) Den er best en dag eller to etterpå, men kjempefin å fryse også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en som er barnas favoritt. Den er sakset fra Foreldre og Barn for endel år siden. Blir saftig og god.

200g. smør, 6 dl. farin røres hvitt. Tilsett et egg om gangen, tilsammen 6 egg. Rør godt mellom hvert egg.

Bland 8 dl. hvetemel, 4 ts. bakepulver, 2 ts. kanel, 2 ts. nellik, 2 ts. ingefær og ha dette i vekselvis med 4 dl. melk.

Passer akkurat i de små langpannene med plastlokk som bl. a. Til bords selger.

Stekes i 45 min ved 180 grader, nederste rille.

Jeg tilsetter ofte litt kardemomme og bittelitt pepper. Skal den være ekstra ekstra får den melisdryss eller glasur.

Red: Feil steketid. Hadde skrevet 4 min. :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Hvor stor form bruker du til denne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Det er 1,8 kg mel, så definitivt ikke springform. Prøv halv porsjon (da blir det høy kake, pass på å steke den litt lengre)! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hvis dere sammenligner melmengde, smør- melke- og sukkermengde med mengden av det samme i min oppskrift, så tilsier det at du må ha en stor langpanne. Jeg bruker en gammeldags langpanne til slike kaker. Tok vare på en da vi skiftet komfyr. De nymotens pannene med lave kanter hvorav en kant til og med er skrå duger ikke til en så stor oppskrift er jeg redd. Legg iallefall bakepapir i bunnen av ovnen så det fanger opp eventuellt overflommet deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fulgte med en sånn dyp langpanne til min ovn. Altså, to sånne brett med skråkant og en dyp. Da bruker jeg den, tenker jeg..

(og så har jeg ikke mengdebegrep når det gjelder baking, klarer ikke helt å se for meg hvor mye kakerøre det blir av så mye mel... :P)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...