Gå til innhold
Hundesonen.no

God oppskrift på krydderkake? Evt også "marmor" kake


Renate A
 Share

Recommended Posts

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ei god oppskrift på krydderkake.. Men ostekrem oppå så er slår den veldig an :)

hmm... det er vel den som heter "krydderkake i langpanne" på detsoteliv.no

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Den krydderkaken holder seg i en uke, minst! (vel, teknisk sett ihvertfall) Den er best en dag eller to etterpå, men kjempefin å fryse også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en som er barnas favoritt. Den er sakset fra Foreldre og Barn for endel år siden. Blir saftig og god.

200g. smør, 6 dl. farin røres hvitt. Tilsett et egg om gangen, tilsammen 6 egg. Rør godt mellom hvert egg.

Bland 8 dl. hvetemel, 4 ts. bakepulver, 2 ts. kanel, 2 ts. nellik, 2 ts. ingefær og ha dette i vekselvis med 4 dl. melk.

Passer akkurat i de små langpannene med plastlokk som bl. a. Til bords selger.

Stekes i 45 min ved 180 grader, nederste rille.

Jeg tilsetter ofte litt kardemomme og bittelitt pepper. Skal den være ekstra ekstra får den melisdryss eller glasur.

Red: Feil steketid. Hadde skrevet 4 min. :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Hvor stor form bruker du til denne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Det er 1,8 kg mel, så definitivt ikke springform. Prøv halv porsjon (da blir det høy kake, pass på å steke den litt lengre)! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hvis dere sammenligner melmengde, smør- melke- og sukkermengde med mengden av det samme i min oppskrift, så tilsier det at du må ha en stor langpanne. Jeg bruker en gammeldags langpanne til slike kaker. Tok vare på en da vi skiftet komfyr. De nymotens pannene med lave kanter hvorav en kant til og med er skrå duger ikke til en så stor oppskrift er jeg redd. Legg iallefall bakepapir i bunnen av ovnen så det fanger opp eventuellt overflommet deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fulgte med en sånn dyp langpanne til min ovn. Altså, to sånne brett med skråkant og en dyp. Da bruker jeg den, tenker jeg..

(og så har jeg ikke mengdebegrep når det gjelder baking, klarer ikke helt å se for meg hvor mye kakerøre det blir av så mye mel... :P)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...