Gå til innhold
Hundesonen.no

Reise til USA med hund


ka9n4ever
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg lurte på om det er mulig å reise til USA med hund?

Det kommer nok til å koste en del ekstra, men er det noen her inne som har reist til USA eller generelt reist en lang flytur med stor hund?

Noen som vet hva man på masse på når man reiser inn til USA med hund? Karantene?

- Ellen Elise

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig er det, og uten at jeg er helt sikker på alt hva det innebærer så tror jeg det er mer enn mann utsetter hunden for om det er snakk om en 'ferie tur'. Skal man flytte dit så blir det noe annet. Det er vell både lang flyreise og karantene etterpå. Også må sikkert hunden være rabies vaksinert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, først av alt: Nei, hunden må IKKE i karantene, hverken ved innreise til USA, eller når den kommer tilbake til Norge, så lenge du har papirene i orden. (nå snakker jeg om fastlands-USA, ikke Hawaii og Guam, de kan ha egne bestemmelser).

Jeg er helt enig i at man ikke bør ta hunden med til USA bare på ferietur. Flyreisen er veldig lang. Den varierer jo selvsagt etter hvor i USA man skal, jeg reiste fra Los Angeles til Bergen, med mellomlanding i Amsterdam. Da tok hele reisen, inklusiv venting i Amsterdam, 20 timer og 45 minutter. I tillegg må man sjekke inn flere timer i forveien når man reiser med hund, så totalt sett gikk det over et døgn fra jeg ga fra meg hunden i L.A., til jeg fikk hentet henne ut på BGO. Og du får ikke mulighet til å se hunden underveis. Hunden vil også utsettes for mange sykdommer som vi ikke har i Norge (hjerteorm, revens bendelorm, rabies, lopper, etc). Så, om det bare er snakk om en ferie, finn noen som kan passe hunden. Om du skal flytte dit, er det jo en helt annen sak :)

Jeg tror det finnes andre tråder her om å reise til USA med hund, men jeg oppsummerer kjapt:

I USA finner man de fleste av de sykdommene vi er redd for å få til Norge. Så de har få krav i forhold til innreise til landet med hund. Her (link til CDC)finner du de oppdaterte reglene om innreise til USA med hund.

Dogs must have a certificate showing they have been vaccinated against rabies at least 30 days prior to entry into the United States.

Unvaccinated dogs must be vaccinated within 4 days of arrival at their final U.S. destination and within 10 days of entry into the United States, and must be kept in confinement for at least 30 days after the date of vaccination.

I tillegg kan flyselskapene ha krav til veterinærattest, det må du eventuelt sjekke med det flyselskapet du skal reise med.

Det er også verdt å være obs på at man ikke alltid får fly med hund i USA pga temperatur. De nekter gjerne å ta med hunder når det er veldig varmt eller flere minusgrader ute. Jeg har ikke flydd med hund i sommersesongen i L.A., så jeg sjekket aldri opp i praksisen rundt dette.

USA er et listeført tredjeland, og du finner reglene om hva som må til for å ta hunden tilbake til Norge på Mattilsynets sider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...