ida Skrevet 25. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 25. Juli 2012 Som nevnt i An, har jeg i det siste eksperimentert med å lage hundegodbiter selv. Det jeg har funnet ut så langt, er at alt av våtfôr lar seg steke til kruspebiter, bare man kjevler det tynt nok. Det går med litt mel, eller tilsetter jeg ingenting. Dessuten ruter jeg opp platen med f.eks kjevlet v&h med pizzadeleren. Kyllingfilêt deler jeg opp i supertynne småbiter. Veldig populært, sikkert ganske sunt, men det blir dyrt i lengden. Akkurat nå har jeg et brett med fliser av grillpølser i ovnen. Ser ut til å funke fint. Selvfølgelig kan iallfall pølser gis uten å gjøre annet enn å dele opp, men det er litt moro å se hva jeg kan få til å bli holdbare godbiter. Alt stekes på 125 - 150 grader i en evighet. Skrur ned til 100 siste halvtimen, eller så. Hundene hiver seg over alt jeg lager og Fibi er kronisk komfyrvakt. Ganske kjekt å hive utover en haug med V&H godbiter i lyngen og vite at det sannsynligvis er mer næring i det enn i f.eks Frolic. Billig er det også Noen andre med hjemmelagde godbiterfaringer? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest lijenta Skrevet 25. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 25. Juli 2012 Har bare brukt lever i skiver og tørket det i ovnen på 40-50 grader.Klipper så opp i ønsket størrelse. Putter på norgesglass. Hunden digger det så mye at jeg måtte bytte glasset dem lå i når dem var ferdige Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Monica123 Skrevet 25. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 25. Juli 2012 Har bare brukt lever i skiver og tørket det i ovnen på 40-50 grader.Klipper så opp i ønsket størrelse. Putter på norgesglass. Hunden digger det så mye at jeg måtte bytte glasset dem lå i når dem var ferdige Hvor lenge står de i ovene? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 25. Juli 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 25. Juli 2012 Pølser ble altfor salt og fett. Like greit å ikke steke dem. Da merker man det ikke Lever skal prøves. Jeg bruker kanskje for varm ovn? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest lijenta Skrevet 25. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 25. Juli 2012 Hvor lenge står de i ovene? VArierer med tykkelsen jeg bruker vifa og dem står ca ti timer og mer emn det, luker ikke. Vil du ha ned tiden så skru opp varmen og da kommer lukta. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hermes Skrevet 25. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 25. Juli 2012 Har ikke noe erfaring selv, annet en at jeg forsøkte å lage godbiter av tunfisk, urter, og mel en gang, noe som ble helt greit. Har du sett denne: http://hundesonen.no...-makt-i-verden/ Og denne: http://salukibar.no/wp/?page_id=685 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mirai Skrevet 26. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Juli 2012 Jeg tenkte faktisk å lete opp den tråden til Mari, siden jeg har halser i fryseren nå, så skal prøve det. Har nemlig en her som ikke er SÅ gira på godbiter, men han digger kjøtt, så det må jo bli bedre enn Frolic som han gjerne SPYTTER ut igjen.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AussieAllTheWay Skrevet 26. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Juli 2012 Jeg fant ut at, om man deler kylling nakkene på langs før man tørker de, så går det veldig kjapt å tørke de i ovnen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mirai Skrevet 27. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 27. Juli 2012 Ok, spørsmål. Hvordan delte du kyllingnakkene på langs? Prøvde nå med en kniv men det gikk ikke så veldig bra. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AussieAllTheWay Skrevet 27. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 27. Juli 2012 Hmmm Nei hvordan var det... Tror de var halvfrosset. Og jeg mente jeg begynte i den tykke enden, fra "undersiden" av bøyen. Fjernet fettet først. God stor kniv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mirai Skrevet 27. Juli 2012 Rapporter Share Skrevet 27. Juli 2012 Jeg får prøve igjen. Bare syntes det virket vanskelig å komme gjennom beinet i midten. Ser jo for meg det må ta mye kortere tid om jeg klare å gjøre som du sa! Dessuten...valpekurset begynner på onsdag og foreløpig er han ikke så interessert i godbiter, så dette MÅ funke! Forresten, en ting. Teller det som varmebehandling av bein når man behandler dem i ovnen? Tenker på halsene. Er i ferd med å putte dem i ovnen nå, men vil ikke ta noen sjanser. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.