Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som har erfaring med Pizza stein?


Red Merle
 Share

Recommended Posts

Jeg er en Pizza-knarker, hjemmelaget pizza er noe av det diggeste jeg vet, spesielt amerikansk type med tykk bunn.. Men, min kjære samboer, liker ikke hjemme laget pizza, han foretrekker å bestille, eller aller helst liker han italiensk pizza med sprø bunn.

Da må man inngå et kompromiss, jeg synes italiensk pizza er vel så godt om amerikansk.. Men å få til en sikkelig sprø bunn virker vanskelig. Så jeg kom over denne saken her !

Den virker jo bare helt genial, og skal visst gi en spørere bunn.. Står litt mer her ..

Sånn før jeg går amokk med kreditt kortet, er det noen som har erfaring med Pizza stein?

:sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, har en slik. Det fungerer bra, særlig i starten, men etter hvert er det som om steinen har blitt "tett", hehe. Nå er det slik at pizzabunnen ikke blir skikkelig stekt lengre med den steinen vi har, mens den ble sprø og steingod (hehe) i starten.

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Tips: forhåndstek 7-8 små pizzabunner på en gang, frys ned det du ikke bruker, så har du tilgjengelig for en rask kveldspizza når du helt plutselig får lyst på.

Endret av Hermes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Jeg har lest litt om pizzasten og ikke hørt at stenen blir dårligere med tiden.. Leste om noen som har hatt sin i 3 år og enda like god pizza.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt veldig mye skryt om de i alle fall. Selv lager jeg mye italiensk pizza, type deig som hever i 5 timer og supertynn bunn. Da er pizzastein en fordel.

I morgen får vi grillen vår og der følger det med pizzastein til grillen - er visst helt genialt og blir vissst vanvittig gode pizzaer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Den du linker til i førsteinlegget har et bakebrett som skal tas av når steinen legges på grillen, så fikser du pizzaen på det, og setter oppå. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan jeg dele mine erfaringer. Vi kjøpte pizzastein til å ha på grillen. Varmet opp grillen til maks, heiv de inn på og ventet 8-9 minutter. Fy flate for noen gode minipizzaer det ble. Sprø bunn fikk vi definitivt! Namnam :-) Anbefales på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
×
×
  • Opprett ny...