Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som har erfaring med Pizza stein?


Red Merle
 Share

Recommended Posts

Jeg er en Pizza-knarker, hjemmelaget pizza er noe av det diggeste jeg vet, spesielt amerikansk type med tykk bunn.. Men, min kjære samboer, liker ikke hjemme laget pizza, han foretrekker å bestille, eller aller helst liker han italiensk pizza med sprø bunn.

Da må man inngå et kompromiss, jeg synes italiensk pizza er vel så godt om amerikansk.. Men å få til en sikkelig sprø bunn virker vanskelig. Så jeg kom over denne saken her !

Den virker jo bare helt genial, og skal visst gi en spørere bunn.. Står litt mer her ..

Sånn før jeg går amokk med kreditt kortet, er det noen som har erfaring med Pizza stein?

:sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, har en slik. Det fungerer bra, særlig i starten, men etter hvert er det som om steinen har blitt "tett", hehe. Nå er det slik at pizzabunnen ikke blir skikkelig stekt lengre med den steinen vi har, mens den ble sprø og steingod (hehe) i starten.

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Tips: forhåndstek 7-8 små pizzabunner på en gang, frys ned det du ikke bruker, så har du tilgjengelig for en rask kveldspizza når du helt plutselig får lyst på.

Endret av Hermes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Jeg har lest litt om pizzasten og ikke hørt at stenen blir dårligere med tiden.. Leste om noen som har hatt sin i 3 år og enda like god pizza.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt veldig mye skryt om de i alle fall. Selv lager jeg mye italiensk pizza, type deig som hever i 5 timer og supertynn bunn. Da er pizzastein en fordel.

I morgen får vi grillen vår og der følger det med pizzastein til grillen - er visst helt genialt og blir vissst vanvittig gode pizzaer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Den du linker til i førsteinlegget har et bakebrett som skal tas av når steinen legges på grillen, så fikser du pizzaen på det, og setter oppå. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan jeg dele mine erfaringer. Vi kjøpte pizzastein til å ha på grillen. Varmet opp grillen til maks, heiv de inn på og ventet 8-9 minutter. Fy flate for noen gode minipizzaer det ble. Sprø bunn fikk vi definitivt! Namnam :-) Anbefales på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tar gjerne i mot deres beste tips/erfaringer med å forebygge varsling/vokting! Da tenker jeg på det å bjeffe om fulle folk roper i gaten om natten, om det smeller i bildører utfor huset, om naboen går nært husveggen og liknende. Har lest litt om temaet, men finner ulike teknikker og vet ikke helt hva som er best. Begrense hunden/valpens muligheter til å se og høre det som skjer utenfor? Eller tvert i mot, la vindu stå på gløtt så den blir vant med at det er masse lyder utenfor? La den se hva som skjer ute? Belønne når den ikke varsler, eller belønne når den varsler kort, så den forstår at jobben er gjort og det holder med ett bjeff? HVordan reagerer man om hunden bjeffer masse på en lyd utenfor? Skal man si ting som "hysj" "gå og legg deg", avlede og liknende når den varsler, eller vil det forsterke hundens oppfattelse av at det er viktig å varsle?  Mange tanker her - åpen for alle innspill! Vil være konsekvent fra valpen er liten, så jeg vet hvordan jeg skal løse problemet når det kommer.
    • Støtdempende innleggssåler i potesko er et alternativ for å redusere belastningen på leddene. Om du finner sokker eller sko som sitter godt og får til å feste sålene så de ikke sklir inni. Ulike materialer har ulik komfort å løpe på. Noen typer materialer absorberer all energi uten å gi noen bounce back. Gir en bedre treningsøkt, men er sikkert vanskeligere å få hunden til å akseptere fordi det føles rart og er mye tyngre å løpe med. Jeg kan lage såler av det beste som er av shock absorption per måleenhet, men for egen business vil jeg ikke si hva materialet er. Yttersålene fra to par gode maraton racingsko kan også forvandles til gode løpesko for hund, med litt kreativitet og fingernemhet. Lunar Lite såler fra Nike var en personlig favoritt å løpe på. Tynne, passe harde, perfekt balanse mellom støtdemping og feedback energi. ..for meg med min kroppsvekt. En må sikkert ta hensyn til at hunden legger mindre vekt i hvert steg. Racingsko for barn er kanskje et bedre alternativ for et upcycling prosjekt. 
    • Vi har hatt noen fine dager. Av bra ting kan nevnes flere lykketreff i sosialisering og miljøtrening, bl.a. en slags flashmob av studenter med ski og snowboard og bager i former og farger, med ulike språklyder, som plutselig rundet hjørnet og befolket bussholdeplassen med et tett kaos. Det var helt kewlt, men å entre støyete rushtidsbuss med sterke lukter av parfymer fra kælvete unge voksne i en læringsfase, det var han mer skeptisk til, og måtte bæres ombord for logistic flow. Der inne, mellom føtter og ski og bager og skrålete skrål av både lyd og lukt og visuelle inntrykk - en intens stank - der tok det nesten et halvt minutt før han ville ha mat igjen, etter å ha forsøkt redde oss to ut derfra da døren åpnet seg på neste holdeplass. Et whiff av frisk luft var den forsikringen han trengte for å slappe av med viten om at denne situasjonen ikke var evig, og snack tray åpnet seg for påfyll. Mange røy ut på en holdeplass et par minutter senere og vi benyttet anledningen til å bevege oss gjennom midtgangen til en annen dør med mer kaos. Avslappet og ok med det da, etter å ha blitt desensitivert for den sterke multi sensory stanken av unge homo sapiens i den mest intenste delen av parringssesongen. Hva de homoene ruller seg i for å frastøte potensielle partnere så de får studere i fred, det er en effektiv repellant ikke bare mot unge sapiens hunkjønn, men også mot Canis lupus familiaris. Den initielle aversjonen mot stanken ble allikevel overdøvet av glupskhet. Minner meg om et gammelt amerikansk visdomsord: — If Hitler had coke, there'd be jews in the bathroom with him. (Dennis Leary) Vi fikk også jackpot mens vi varmet oss litt i gangen på kjøpesenteret etter å ha fryst ute sammen med valpepasser mens muttern handlet mat. Der i den deilige varmen kom det en speedfreak (=amfetamin, med lukten av høyt adrenalin og mye bevegelse) som ville prate (mye og fort) og hilse på fysisk, og som plutselig kom tilbake inn døren med en diger, vilter og enda mer energisk rottweiler i puberteten, som kom rett opp i ansiktet på Ede for å snuse og sniffe og synes han var såååå nuskesnusk. I wow you ører og det 😍 blikket mens han sniffet og sniffet og sniffet seg høy på valpelukten av den lille krabaten som liknet hans tidligere og forsvunnede riesen bestekompis. Rottisen hadde adoptert Ede på flekken om han kunne. Ede var mer skeptisk. Den merkelige og utenfor normalområdet høye energien fra både hund og eier, plutselig inn i intimsonene - en helt ny og sterk opplevelse, den var gull å få for første gang nå, og ikke senere.  Ellers er pelsstell en interessekonflikt. Her må bare trenes og trenes og trenes om han ikke vil se ut som en forvokst labradoodle med samme lengde maskinklipp over det hele. Har ennå ikke vært oppi ansiktet hans med saks. Maskin på kinnet var helt i grenseland for han ville tolerere mens han gomlet. Veien til å kunne bruke begge hender mens han tålmodig står helt stille for å få refill av snacktray, den veien er LANG. Kanskje klarer vi catwalk stylish frisyre for å supporte de terrorutsatte deltakerne i Pride i juni, men til ski-VM-arrangementene som kommer snart får han bare stille som labradoodle imposter.  Ellers tror jeg han har tjuvlyttet til diskusjoner om IGP og ringsport. Muttern mener nemlig at C-arbeidet i IGP er både for kjedelig, for lite omfattende og av feil karakter for sin egen smak. Ring kunne muttern derimot gjerne trent, fordi det er mer omfattende, mer variert og mindre kjedelig, og hunden lærer mer selvkontroll. Jeg har ytret at jeg ikke gidder trene IGP C-arbeid, men er ivrig med dersom ring blir lovlig i Norge. Helgekurs med biting i drakt i Sverige og Danmark er jeg derimot motstander av. Det er farlig om en ikke trener det grundig. Som å lade et våpen uten sikring. Å trene med bitepølse istedenfor drakt eller arm her i Norge er en mulighet. Oppe til vurdering dersom noen byr på en regelmessig treningsgruppe i dugnadsånd. Ede må ha overhørt DELER AV samtalene, for han har begynt trene biting i drakt med determination og stolthet. Ikke har han fått med seg at det er kriminelt. Ikke har han fått med seg at ringtrening i hovedsak handler om å IKKE bite. Han gikk rett på den delen av treningen han oppfattet som essensen i sporten, for å gjøre muttern stolt av ham. Fjällräven-buksene mine i rollen som ring figurant bitedrakt, med muttern inni.. Rumpa, leggene, lårene - og fordi ros uteble ved de dype, gode, fulle grepene som skulle medført anerkjennende nikk og refill av snacktray for pen utførelse  - den tynne huden på baksiden av knærne mellom fortennene. Stakkaren skjønner ikke hvorfor muttern brøler og blir sint på ham og avviser ham når han bare gjør sitt ytterste for å leve opp til forventninger og krav og i tillegg er kreativ og tilbyr nye og innovative adferder for klikkertrening. Oh well. Snart fulladet, så muttern må fylle tanken for å klare nye eventyr. 
    • Å løpe så mye på asfalt er ganske belastende på kroppen til hunden, så ville først av alt prøvd å ha større prosent av turene på mykere underlag.    For å ellers unngå skader og overtrening er det lurt med en hviledag innimellom hvor dere går kortere tur eller gjør noe annet. Også er det viktig med oppvarming, nedtrapping og å gå over kroppen i ny og ne og følge med på at han ikke blir stiv ol.  jeg har ikke så peil på opptrening av trekkhund, men ville kanskje tenkt hviledag hver 4. dag isch? 😊 er sikkert noen her inne som har mer peil på trekkhunder enn meg. 
    • Bunnpris på Lade,Sirkus shopping og Valentinlyst senteret.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...