Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som har erfaring med Pizza stein?


Red Merle
 Share

Recommended Posts

Jeg er en Pizza-knarker, hjemmelaget pizza er noe av det diggeste jeg vet, spesielt amerikansk type med tykk bunn.. Men, min kjære samboer, liker ikke hjemme laget pizza, han foretrekker å bestille, eller aller helst liker han italiensk pizza med sprø bunn.

Da må man inngå et kompromiss, jeg synes italiensk pizza er vel så godt om amerikansk.. Men å få til en sikkelig sprø bunn virker vanskelig. Så jeg kom over denne saken her !

Den virker jo bare helt genial, og skal visst gi en spørere bunn.. Står litt mer her ..

Sånn før jeg går amokk med kreditt kortet, er det noen som har erfaring med Pizza stein?

:sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, har en slik. Det fungerer bra, særlig i starten, men etter hvert er det som om steinen har blitt "tett", hehe. Nå er det slik at pizzabunnen ikke blir skikkelig stekt lengre med den steinen vi har, mens den ble sprø og steingod (hehe) i starten.

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Tips: forhåndstek 7-8 små pizzabunner på en gang, frys ned det du ikke bruker, så har du tilgjengelig for en rask kveldspizza når du helt plutselig får lyst på.

Endret av Hermes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Jeg har lest litt om pizzasten og ikke hørt at stenen blir dårligere med tiden.. Leste om noen som har hatt sin i 3 år og enda like god pizza.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt veldig mye skryt om de i alle fall. Selv lager jeg mye italiensk pizza, type deig som hever i 5 timer og supertynn bunn. Da er pizzastein en fordel.

I morgen får vi grillen vår og der følger det med pizzastein til grillen - er visst helt genialt og blir vissst vanvittig gode pizzaer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Den du linker til i førsteinlegget har et bakebrett som skal tas av når steinen legges på grillen, så fikser du pizzaen på det, og setter oppå. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan jeg dele mine erfaringer. Vi kjøpte pizzastein til å ha på grillen. Varmet opp grillen til maks, heiv de inn på og ventet 8-9 minutter. Fy flate for noen gode minipizzaer det ble. Sprø bunn fikk vi definitivt! Namnam :-) Anbefales på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...