Gå til innhold
Hundesonen.no

MeraDog Hundefôr


Åxy
 Share

Recommended Posts

Har en schæferhund som har gått på meradog lenge (vi overtok han i november), og har gått på det i tiden vi har hatt han, etter anbefalning fra gamle eier. Men mange vi har snakket med som har lurt på åssen fôr vi bruker, blir helt dårlige når vi sier meradog.. Er det noen her som har erfaring med dette fôret?? Iste så tok det kaka for oss, når nok en person ikke hadde noe pent å si om det foret, så da kjøpte vi Royal Canin istede.. Hva ville dere anbefalt?

Har jo ikke merket noe særlig på hunden at han missliker foret, han er fin i pelsen, ikke noe hudproblemer. Hun siste mente at det ikke var lurt å fortsette på meradog fordi disse problemene kunne komme med tiden pga dette foret. Eneste problemet er at han har vært litt undervektig, men dette er blitt mye bedre...

Syntes dette med foring er litt vanskelig, for vi har også begynt å blande tørrforet med V&H, siden han har vært litt tynn (det er jo bare super populært!) men er jo nå redd for at han skal legge på seg for mye.. Noen som har noen innspill? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Izzie gikk på meradog en stund, hun mistet matlysten etter en halv månde (det har hun ikke gjort før..). Hun fikk også gule tenner når hun gikk på foret, så det var ikke foret for Izzie.

Men bare for det ikke fungerte til oss betyr det ikke at det er et dårlig for. Jeg har ikke hørt noe gale om meradog utenom dårligere tenner..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unnskyld at jeg spør, men kjøpte du RC fordi noen fortalte deg at foret som hunden din fungerer på (i følge hva du skriver) ikke var noe bra for? I så fall: Hvorfor?

Jeg var en periode forhandler av MeraDog, dette begynner bli en del år siden nå og alle de hunder jeg hadde i hus fungerte meget bra på det. Men, så virket det som at det ble forandret noe, og bikkjene fikk løsere mage, mer farget avføring og ikke så god pelskvalitet. I følge min leverandør hadde MeraDog skiftet hovedleverandør av ingredienser, men hevdet at det ikke var noe edring i sammensetning etc. Mine hunder var ikke helt enig i dette ...

Jeg har opplevd det samme med V&H også. Kan være jeg har vært maks uheldig og fått partier som ikke har vært så bra som de burde være gang på gang, men nå unngår jeg v&h til hundene pga at det virker som at det er mer væskeinnhold og hundene får ikke lenger den faste gode avføringen, den er løsere og det kommer mer ut enn hva det gjorde før.

Nå kjører jeg på rått, noe ProVit vom og som ekstra snacks gir jeg tørrfor av ymse slag (forprøver).

Selv har jeg aldri skiftet mat til bikkjene fordi andre har sagt det er dårlig mat. Hadde mine fungert optimalt på Rema1000 sin mat (har de eget for forresten?) så hadde jeg fint gitt det og gitt blanke i hva andre måtte si og mene om det. Mine hunder er de som sitter inne med fasiten om hva som er bra for dem.

Det er ingen grunn til å la hunden legge på seg for mye. Man reduserer mengde mat etter hvordan hundens kondisjon er. Her hjemme er det tider med mye aktivitet og tider med mindre aktivitet. I de sistnevnte periodene må jeg gå noe ned på mengde mat slik at de ikke skal legge på seg. Under masse aktivitet øker jeg inntaket.

Foring er i grunnen ikke så vanskelig, men dersom man velger lytte til hva alt og alle rundt en har å si, så vil man bli forvirret. Finn ut hva hunden din fungerer på og hvor mye den skal ha. Det er også viktig å huske på at det som fungerer på en hund behøver nødvendigvis ikke fungere på en annen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er bra eller ikke aner jeg ikke, men en titt på innholdsfortegnelsen kan nok fortelle mye om det. Jeg bruker eukanuba eller RC sitt tørrfor, og når jeg får større fryser skal jeg bruke v&h eller norwegian polar fordi jeg tror det er bedre enn tørrfor, uansett.

Og selv om det er sant det justicia skriver så hadde ikke mine hunder gått på rema 1000 for eller pedigree uansett om de hadde fungert på det eller ikke fordi jeg innbiller meg at det ikke er bra i lengden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

innholdsfortegnelsen (fra nettsiden deres) på meradog brocken:

Mais; hvete; mel av fjærkre; maisgluten; mel av kjøtt; tørkede sukkerroer; mel

av ister; animalsk fett; linfrø; ølgjær; kalsiumkarbonat; natriumklorid;

animalsk eggehvite (hydrolisert); monokalsiumfosfat.

Greit nok hunden er kategorisert som alteter, men de heller fortsatt mest mot kjøtteter. Derfor blir jeg automatisk skeptisk til fortyper hvor de første hovedingrediensene er korn og grønnsaker.. første ingrediensen skal være KJØTT.

I royal canin sin adult medium ser det slikt ut: tørket fjørfekjøtt, maismel, mais, hvetemel, animalsk fett, hvete. Jeg synes fortsatt det er for lite kjøtt i den, men det er bedre enn en "gnagerdiett" ;)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe, nei, byttet ikke for fordi noen ba meg om det (ble litt feil skrevet iste).. Har vurdert å bytte fôr en liten stund.. Han vil ikke spise all maten, litt løs avføring, mager.. Men ikke noen andre plager.. Også er det litt langt å kjøre for å få tak i! Derfor tenkte vi å bytte, har vært veldig fornøyd med Royal Canin før, så tenkte å prøve det igjen...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
    • Jeg har en eldre hund som ikke kan konkurre eller trene så mye lenger. Hun får lengere turer, masse bad og er mer på hengekøyetur. Hun blir også lånt ut til andre, hun er  med en som jogger korte strekninger , og elsker det. Får jo valp nå, og er utrolig fornøyd med den ordningen.
    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...