Gå til innhold
Hundesonen.no

Fôr..


KiBra
 Share

Recommended Posts

Har sittet å lest en god del om for nå, å blir like klok som før.. for tiden går Jrt`n på Royal Canin adult mini, magen hans er ikke helt i 100 på dette foret. Mye gass, mye avføring i varrierende grad. Først fast, så løsere og løsere. Som regel på en gå tur så må han 4 - 5 ganger, og da er d rennende på slutten. Har vurdert råforing, men det ser ut til at han ikke vil ha det. Rå mat = grining på nesa.... lam/ris for e uaktuelt da han ikke vil røre d, min andre hund spiser cenaturio, og det er d eneste foret han tåler. En mix av kylling/ris og lam ris. Jrt`n gikk også på dette foret, men kun kylling/ris. syns ikke han fungerte optimalt på det, fikk i tillegg omega 3. Så vurderer spesific eller hills til Jrt`n. Noen her med Jrt og erfaringer med for? Syns pelsen han er litt matt også, og ser antydning til litt flass, og jeg syns avføringen hans er veldig lys i forhold til hva den var før, da han gikk på cenaturio. Det dumme med cenaturio er at forkulene er så store, at når han spiser det så blir det smuler over alt også. Har også prøvd RC exigent, og samme greia der også, så et annet for, eller så gå tilbake til cenaturio..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Min erfaring er at de tilsynelatende kan se ut til å ikke ville ha råfôr kun fordi de ikke er vant til det, ikke noe annet. Og dess mer du selv rynker på nesa dess mer gjør nok hunden det. Hvis hunden din ikke spiser kjøtt er den alvorlig syk. Ikke noe annet og ganske forståelig. Hadde nok rynket på nesa selv over en biff hadde jeg bare vært vant til knekkebrød. Det du holder på med er den klassiske tørrfôrruletten fra merke til merke. Forandringen kommer først når du går over på rå/våtfôr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd å gi rått kjøtt, i form av rent kjøtt altså, her før jul fikk vi tak i en hel rein. Parterte og ordnet. Hundene fikk rent rått kjøtt i biter, Engelsk setteren spiste en del av det, mens Jrt`n rørte det ikke i det hele tatt. Har prøvd med storfe og kyllingfilet også, med samme resultat. Han griner på nesa når kjøttet er rått. Men om jeg tørker det i ovn så går det ned, men ikke med stor glede. Litt sær kanskje men han er nå en gang sånn. Har også prøvd med våtfor, ES kan ikke ha det da han blir helt vill i magen av d da han har IBD, men Jrt rører det ikke, han har aldri villet ha våtfor. Har prøvd pateer, biter i saus, hundepølse, hundepølse laget av en ferskvare/vilt butikk her i byen, men vil ikke ha det. Har vurdert NP, men det er ingen forhandler av det her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du sier han har løs avføring på tur. Er det kun da? Morgen og kveldsbæsj er fast, slik som den første på turen? Hvis ja, så er den løse avføringen pga stress. Om han er løs ellers også, så er det tydelig noe i det han reagerer på.

Hvor lenge prøvde du rått? Dvs, hvor mange dager tilbydde du kun rått uten å gi etter og gi han tørrt istedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

uansett om det er morgen, kveld eller tur, så er de første "elg-kulene", om jeg kan kalle det det faste, ca 2-3 små faste kuler, deretter er det løst og ender med rennende. dette begynte når vi gikk over til RC, han har nå brukt det foret i ca 3 mnd. Råforing prøvde jeg i 3 dager standhaftig, uten at han fikk tilbud om noe annet. Stresse gjør han i møte med andre hunder, men ikke ellers. Maten har også kommet opp en gang eller to en stund etter foring. Det har skjedd når han har vært i sovende situasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydelig noe i RC han ikke fordøyer som han skal, iallefall i den varianten han får nå. Mitt beste tips er å sjekke ingredienslista mot den han fikk før, og se hva som er nytt/større mengde av enn før.

Tre dager er ikke mye, om det er voksen hund.. Prøvde du både frosent og opptint? For noen gjelder det å lure dem til å smake ved å dyppe kjøttet i kokende vann et minutt, eller svi etpar sek i stekepanna. Husk at spesielt kyllingfilet lukter lite og ingenting uten skinnet, da det er nesten uten fett og blod, som tross alt gir lukta. Rein kan lukte for sterkt for en nybegynner, ene min var skeeeeptisk, til hun hørte at både katta og den andre hunden koseknurra til maten sin :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ta å sjekke ingredienslistene på begge typene for, å se hva som er forskjellig;) Han er 28 mnd gammel, og har aldri villet ha våtfor iallefall, ikke som valp en gang. har bare prøvd opptint ja, og i panna noen sek som du sier, men ikke om det er interessant... hehehe... mens rå fisk spises når vi er på fiske tur, og vi ikke følger med..hehe.. har stjælt noen fisker når vi har fiska på svaberget.. hehe.. snodig skrue. Men da blir han IKKE dårlig i magen.... vet ærlig talt ikke hva det er, men skal se på sekkene å se på forskjellene...;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er det som er litt trist med valpetiden, de blir så raskt store😄 Her blir det kanskje litt størrelse også, ganske store poter😍 Treningstips for sommeren: start på skiltene i RL, ta ett og ett om gangen. Sånn, trenings-sommeren er i boks😄
    • Hei, har noen tips til brae kenneler til stor hund? Fra Trondheim ned til Oslo området/Kristiansand? 
    • Det er fullt mulig å lære hunden å leke og ta leke som belønning. Jeg hadde en hund lik din, og fikk ham like fokusert på lek. I hovedsak gjøres det ved å belønne fokus på lek med mat. Legg en leke på gulvet, vent til hunden ser på den, belønn. Vent videre til han tar borti den med snute eller pote, så til han plukker den opp, osv. Bruk mat med "lav" verdi. Bruk tørrfôr som belønning, og jobb mye med ro når mat er involvert. Jeg tenker at her spiller mange faktorer inn. Hvordan er det på stuegulvet, hjemme? I hagen, på kjente områder? Begynn i lette omgivelser uten distraksjoner for hunden. Start med lave kriterier, enkle øvelser han kan. Hvis du bor i nærheten av en god hundeskole, sjekk om de har kurs i belønningsutvikling eller kan hjelpe deg med dette kanskje med en privattime eller to?  
    • Jeg tror nok løsningen her er å være tålmodig, og gi ham tid til å forstå hva som er forventet av ham. Du har åpenbart en matmotivert hund, som i seg selv er en stor fordel i lydighetstrening Vær nøye med å ikke gi godbit før han viser ønsket atferd, og gjør nok repetisjoner slik at han forstår mønsteret.    Gi det litt tid, så forstår han at det ikke hjelper å hoppe etter godbiten for å få den, iallfall!
    • Jeg har en hund som er veldig glad i mat og alt med mat skaper stress. Lydighet er vanskelig fordi uten godbiter så vil han ikke gjøre noe og med godbiter så blir han så stressa og kun opptatt av godbit og da hører han ikke etter hva han skal gjøre. Hvordan kan jeg trene lydighet da? Han liker ikke leker så det utgår. Han er ikke stresset uten mat men med en gang mat er med i bildet så stresser han fullt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...