Jump to content
Hundesonen.no

Knepping/knekking i hofte/kne?


Recommended Posts

Etter hva jeg kan kjenne, så TROR jeg at det stammer fra hoftene.

Frisk og fin tidligere idag, så en tur ut og etter dette så "knekker/knepper" det i hoften hennes for hvert skritt hun tar.

Er ganske høyt så man kan ikke unngå å legge merke til det.

Viser ingen tegn til smerter når jeg tar på, og alle bevegelser er som normal og hun hopper og spretter rundt.

Bestilt time til veterinær til imorgen om det ikke gir deg, men lurte på om det kanskje er noen her inne som kan ha noen formening om hva dette er?

Virker som at "knekk/kneppingen" kommer når høyre bakbein går innunder buken for å ta "fraspark" om dere skjønner hva jeg mener..

Håper at noen kan komme med noen fornuftige svar på dette.

Hunden det er snakk om er en stafforshire bull terrier på 22 mnd.

Link to post
Share on other sites

Imouto (17 mnd gammel shiba) lagde kneppelyder i ledda idet hun reiste seg og begynte å bevege seg etter å ha ligget flatt en stund. Fordi jeg har en annen hund med skjelettproblematikk, syntes jeg ikke dette var spesielt trivelig, men både oppdretter og veterinær mente at det kun var luft i leddene. Fra hun var ca 10 mnd gammel har ikke lyden dukka opp igjen. Hun er nå avlest med A på både albuer og hofter.

Krysser fingra for at det ikke er noe mer dramatisk for staffe-frøkna di! :)

Link to post
Share on other sites

ja, men merkelig at det skulle komme så plutselig om det skulle være luft i leddene..

Tenker jo selvfølgelig alltid det værste :P

Glemte å legge til at hun er røntget HD: B og AD: A, så hun er fri :)

Link to post
Share on other sites

Jeg knekker når jeg røyser meg, strekker ledda, etc.. sluttet på pantomimekurs for jeg var jo ikke akkurat stille når jeg bevegde meg. Med mindre hun viser tegn til å ha det vondt, så er det nok helt normalt.

Link to post
Share on other sites

Hun har aldri hatt denne kneppingen før, men den har nå gitt seg nå da, så time til vet. imorgen er avlyst, og så ser jeg det ann til over helgen om det kommer tilbake eller ikke...

Virker som at hun kanskje kan være litt halt i det benet som det knakk i, så får bare ta det med ro og prøve å få henne til å være så rolig som mulig tenker jeg :)

Link to post
Share on other sites

Hørte slike lyder fra en av mine hunder (hoftene). Vetr. sa at lyden kom fra muskler i ryggen, og at det ville gå over når hunden var fullvoksen. Det stemte. En anne hadde kneppelyder fra kneet. Her var årsaken for lite leddvæske, og det leget seg av seg selv.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Kan det være snapping hipp ? det er når ledd båndet kommer midt på ledd kulen og når den strammes snapper den tilbake, dermed en sånn kneppe lyd som du sier...

vet ikke hvor utbredt dette er hos hunder men..

Tilogmed hos oss mennesker er det ofte slike tilfeller...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det kommer og går veldig sporadisk..

klarer ikke se noen mønster i det, men hun oppfører seg helt som normal, og har ikke noen smerter når jeg bøyer og tøyer foten hennes i alle mulige retninger..

Hun har det altså da fortsatt..

Kommer plutselig og forsvinner like plutselig igjen..

Ser ut som at hun er ørlite grann halt av og til, så det er sikkert litt ubehagelig...

Skal ringe vet. imorgen og høre hva hun mener jeg skal gjøre..

men om det er noen flere som har forslag til hva det kan være, så tar jeg gjerne imot :)

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Hm.. Hvis du tenker sånn det er med oss mennesker, så kan det komme av luftbobler eller væskeansamling i ledda. Dette er ikke stort farlig (kan tenke på de som knekker med fingra med vilje, det gjør ikke vondt som oftest). Det er derimot lurt å sjekke det, tenker iallefall jeg, da hvis dette ikke gir seg, kan tyde på leddgikt. Hunden din er jo ikke gammel, men svake tegn nå kan bli smerter senere om det ikke tas hensyn til. Leddgikt er smertfullt, spesielt i Norge hvor vi har kald vinter og varm sommer (når temperaturen endrer seg som det, kjenner man det godt dersom man har leddgikt, eller senebetennelse for den sakens skyld. Kan også være temp.en som gjør at væske/luftbobler samler seg i ledda og det knekker litt).

Dette med knekkinga kan godt være ingenting, men sjekk det, få vet.en til å se på det og spør om evt. fremtidige plager som kan bli av det. Alltid kjekt å vite, spesielt med leddene, som gjerne kan skape langvarige plager ;)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har en valp på 3 måneder, har trent litt på hjemme alene trening. Treningen så langt har vart i 20 min til 1 time. Han virker trygg og selvstendig, finnes ikke redd eller usikker ellers. Han fotfølger meg ikke til badet eller soverommet, kun for å finne på sprell og å utforske rommet. Jeg kan lukke dørene uten at han bryr seg, han er på stuen og leker med lekene sine eller biter i ledninger jeg ikke får sikret på stuen   Han har en hel avsperret og valpesikret gang når han er alene hjemme. Han bruker gangen om dagene også, leker og herjer der men det blir noe annet når stuen stenges av.  Jeg ser (med mine uprofesjonelle øyne) ingen tegn på stress, panikk eller separasjonsangst når han forlates helt alene.  Hva tenker dere om dette; Det første kvarteret så hopper han opp på døren (hopper på døren når vi skal gå tur også, må læres vekk) og syter høylytt etter meg, men ikke bjeffing og han virker ikke redd. Han kan så vandre litt mens han syter og klynker og synes synd på seg selv. Men det er som om at han er på utgikk etter noe å leke med, noe å ødelegge og å utforske og ikke panikk og frykt-vandring. Akkurat slik han gjør hele dagen mens jeg er hjemme også, alltid på utgikk etter pøbelstreker å finne på. Ene gangen gnagde han på foten på kommoden i ca 2 minutter før han gikk lei. Det fremsto ikke som panikk-gnaging eller noe, bare helt vanlig "skal bite og ødelegge alt jeg ser fordi jeg er en valp"-adferd, for det å bite på kommoden forsøker å han å gjøre ellers også. Etter 10-15 min med hopping på døren, syting og vandring så legger han seg ned ved døren og ligger der og venter til jeg kommer hjem. Etter det første kvarteret så kan det komme et bittelite klynk her og der en sjelden gang mens han ligger der, men ikke høylytt syting som i starten og ellers ingen lyder. Han ser og høres rolig ut.  Er dette et godt tegn på at han er klar for 3 timer alene? 1 time vs 3 timer, er det egentlig noe forskjell nå når han roer seg ned innen et kvarter hver gang han er alene?  
  • Jeg hadde en hund som var allergisk mot midd, og han fikk V&M og ris ved siden av så han ikke skulle bli så hard i magen.  Synes i dag at RAW funker bedre enn V&H. De blir ikke så harde i magen av det   Vet om noen som bruker kokt/stekt søtpotet som godbit. 
  • Støv og lagermidd er vanskelig. Veldig mange dyrleger og dyrebutikker selger allergifor, men lagermidd er noe som oppstår i alt tørrfor (og tørre godbiter). Jeg anbefaler vom og hundemat, samt ting som agurk og gulrot som godbiter. Her må man prøve seg frem til man finner noe hunden liker godt nok til å bruke som belønning. Man må også se på hvordan livet til hunden er. Hvis den sover på soverommet, så er det kjempeviktig å få den tilvendt å sove et annet sted, for det er den verste plassen en allergihund kan oppholde seg. Avhengig av hvor alvorlig allergien er, så må man kanskje ta en del grep rundt hundekurv, sofabruk, støvsuging og husarbeid. Dersom det er proteinkilder hunden reagerer på i tillegg, så er det bare utprøving/utelukking som funger for å finne ut nøyaktig hva som er problemet, sånn at man kan unngå det. Allergi hos hund er kjipt og kan være vanskelig å håndtere, men det er viktig å gjøre det man kan.  
  • Hun skulle ikke bruke det lengre når jeg sa hvor dårlig Frolic var. 😊
  • Det er iallefall støv allergi og midd også tror jeg.  Og mye annet. Husker ikke alt som sto på arket.   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...