Jump to content
Hundesonen.no

Trenger pass til Mikke 29. feb - 4. mars


Guest janson

Recommended Posts

Dette ble litt i siste liten da jeg i dag fikk vite at min vanlige passer ikke kunne ta han denne gangen.

Min finske onkel fyller 70 år og hele familien skal overraske han med et besøk neste uke og derfor trenger jeg pass til Mikke.

Mikke er en glad kelpie på snart to år. Han er kastrert, grei å ha i hus og fungerer fint med andre hunder. Han kan by litt på pøbelstreker innimellom, men er man litt hundevant så burde ikke det by på problemer.

Håper noen kan hjelpe! :flowers:

Edit: Glemte selvfølgelig å skrive at dette gjelder Follo/Oslo-området.

5946595341_ac970a7cb5_o.jpg

Edited by janson
Link to post
Share on other sites
Guest Belgerpia

Det kan være lurt å skrive hvor du bor henne også kanskje :). Blir lettere for folk å tilby hjelp.

...og hadde ikke bulldoggen hatt løpetid sånn at logistikken i heimen blir litt ugrei så kunne han fått kommet på besøk til meg Noah og Hermine, men akkurat nå er det dessverre nok styr med to hunder :)

Link to post
Share on other sites

Det kan være lurt å skrive hvor du bor henne også kanskje :). Blir lettere for folk å tilby hjelp.

Ja, det slo meg plutselig som smart ting å gjøre! :lol:

Europia: Takk for tilbudet, men Bergen blir litt langt igjen! :)

Edited by janson
Link to post
Share on other sites

Ååå så teit, hadde vært kjempemorro.. men regner med at det blir litt vanskelig å ta han med seg til Trysil på jaktsamling :(

Hvis ikke hadde jeg faktisk mer enn gjerne, så lenge han og Yaris hadde gått overens.. men det tror jeg ikke hadde vært et problem egentlig.

Link to post
Share on other sites

Kan jeg få melde meg som fremtidig hundepasser? Kelpie er en av rasene jeg seriøst vurderer som neste hund, så jeg skulle gjerne likt å bli kjent med noen. Doberen min står de dagene du trenger pass nå, så det kan bli litt heftig, men GJERNE senere! (Vi bor 15 min nord for sinsenkrysset langs RV4) :)

Link to post
Share on other sites

Kanskje? Det passer jo ikke så bra med jobben (kan han være alene hjemme?) men det hadde på en måte vært gøy å bli godt kjent med enda en kelpie. Jeg tror det ville gått bra med Balrog, ettersom Mikke er kastrert. :)

Edited by Guest
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...