Gå til innhold
Hundesonen.no

Flere hunder i terapi


Guest Kåre Lise
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

Ja så er det dokumentert.

Fra Nettavisen:

"- Eier som må endres

Atferdskonsulent Per Busch Rasmussen har arbeidet med atferdsproblemer hos hunder i mer enn 25 år. Han forteller at det i 99 prosent av tilfellene er eieren som må forandres.

- Hundens personlighet reflekteres ofte gjennom eierens atferd og oppdragelse. I mange tilfeller fremprovoserer hundeeieren det han i utgangspunktet ikke vil at skal skje. Dersom uønsket atferd ikke korrigeres bort vil den bare eskalere. Og jo lengre man venter, desto vanskeligere blir det å endre de negative trekkene, sier han."

Siterte sitat er naturligvis tatt vekk i NKK's referat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, da vet vi jo at de forskerne som avler opp sølvrever ifh til agressivitet/tamhet og har undersøkt genene til disse i Sibir tar feil da ;) Da gjør det jo ingenting å avle på bikkja som beit ungen din i armen og som er et nervevrak, altså, ungen gjorde noe gæærnt selvfølgelig. Valpene kommer nok til å bli helt fantastiske bare eierne er rolige og ikke gjør noen brå bevegelser som kan trigge den stakkars hunden til å forsvare seg :heart:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det var så enkelt at det bare var opp til eier hvordan hunden skulle bli, hadde det nok ikke funnets atferdsspesialister. Omtrent som om det bare var å ta seg sammen av psykiske lidelser, da hadde det heller ikke funnet psykologer.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, da vet vi jo at de forskerne som avler opp sølvrever ifh til agressivitet/tamhet og har undersøkt genene til disse i Sibir tar feil da ;) Da gjør det jo ingenting å avle på bikkja som beit ungen din i armen og som er et nervevrak, altså, ungen gjorde noe gæærnt selvfølgelig. Valpene kommer nok til å bli helt fantastiske bare eierne er rolige og ikke gjør noen brå bevegelser som kan trigge den stakkars hunden til å forsvare seg :heart:

:D

Er det ikke rart hvordan det meste er arvelig på bikkjer bortsett fra drittmentalitet?

Haha, ja, merkelig det der.. Det skumle er at endel faktisk virker å tro det og.

Jeg tror det at flere og flere hundeeiere tar med hunden til atferdsspesialister har sammenheng med mange faktorer. Bl.a. at tilbudet er der. Men tror også at det er mange andre ting, som at det er mindre slingringsmonn for hundens atferd nå enn før. Før kunne en skrapbikkje leve greit utpå gården uten å plage så mange, og ble den for skrapbikkje ble den avlivd. Nå er det høyere "krav" til hunder og hundeholdet, hundene skal takle helt andre ting enn de måtte før (som kanskje er enda lengre fra mer naturlig atferd?), og den 8 uker gamle valpen skulle helst vært ferdig dressert i går. Alt dette sammen med at mange nordmenn har mer penger enn noen gang og mange av oss har råd til å betale terapeut til hunden, og er derfor villig til å betale så mange penger på å fikse problemer som har oppstått.

At dette er særlig overraskende klarer jeg ikke helt å se, hehe.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
    • Da sitter jeg her og klyper meg i armen, fordi Edeward ga meg både utgangsstilling og flere meter med fot gjennom tre vendinger og flere stopp med sitt uten å ha forventninger om verken lek eller godis for det. Hadde ingenting fremme, og attituden hans tilsa at han gjorde det bare for interaksjonen og noe å gjøre sammen. Kanskje er metoden effektiv - han har begynt forbinde handlingen i seg selv med noe bra? Det er den faglige forklaringen. ..men ved å antropomorfisere kan det også ha vært for å belønne meg for å ha vært flink mams og servert ham rikelig med vom for å sitte pent og vente mens jeg kaster "apporten" - som jeg sliter med å kommunisere hvordan jeg ønsker levert. Det er vårt nye problem for tiden. Han blir forbanna fordi jeg ikke tar imot når han bare slipper den foran meg og begynner kjefte på meg fordi jeg krever å få den i hånden før jeg serverer noe. Vi har hatt mange sånne runder nå, og jeg forstod endelig at vi må tilbake noen skritt og trene på å holde apporten igjen. Gått altfor fort og klønete frem.  Ellers har Jokke kommet tilbake. Antar det er fordi testikkelen som ikke har kommet ned i pungen vokser i størrelse og er ukomfortabel der den sitter. På gjerdet om å fjerne den, fordi jeg er usikker på om jeg vil fjerne bare den ene som ikke har kommet ned, eller kastrere ham fullstendig. Har på følelsen av at den avgjørelsen blir tatt litt uti puberteten ^^ Det er vanskelig, altså. På den ene siden virker den ballen på feil sted ubehagelig for ham, og det er en fare for kreft i den. På den andre siden er kirurgi kirurgi. Fordi den har vært jojo, nede i pungen i perioder og ligget utenfor kanalen, i lysken, så er det stadig en sjanse for at den kommer helt ned. Da er det dumt å utsette ham for kirurgi unødvendig. Hormonene har flere effekter på helse og humør, er ikke bare der for forplantning. Noen av effektene vil en helst være foruten, men å fjerne dem kan også medføre uønskede helse- og adferdsendringer. En kan vel tilføre hormoner kunstig dersom det blir et problem. Et mindre onde enn testikkelkreft. ..men fjerne en eller begge, og når?  Antakelig er han 8 år og har fått en kreftdiagnose innen jeg klarer bestemme meg.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...