Gå til innhold
Hundesonen.no

Å gjøre V&H til godbiter


busy
 Share

Recommended Posts

Jeg blander det med litt hvetemel. Så putter jeg det i en plastpose, og klipper hull i enden så det blir en sprutepose. Så bare spruter jeg striper på et bakepapir (evt klumper, litt lettere etterpå men mer jobb der og da) og steiker det på en eller annen temperatur til konsistensen er fin. :) Så fryser jeg det og tar opp etterhvert som jeg trenger. Du kan også legge det flatt på et bakepapir, dekke hele papiret på en måte. Så steiker du. Så kan du bare klippe i godbiter når de er ferdige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada. Bland det med maizenna eller potetmel, 1del mel til 2 deler voh. Du kan gjerne ha egg i om du vil.

Lag pølser, flate biter el etter smak og tørk i ovnen på samme måte som lever el.

Det finnes fancy oppskrifter der ute med blod, stekeposer ol, men min lille enkle funker like godt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener jeg husker at jeg for mange år siden forsøkte å steike v&h, men at de bare ble helt bløte...kanskje jeg husker feil...

Soelved: er det mulig å ikke bruke hvetemel. Frøkna har forallergi, og er derfor jeg ønsker bruke dette til godbiter. Jeg har ikke fått testet hva hun reagerer på, men håper at hun kan spise V&H

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig, og garantert noe din hund vil elske, men det går hardt utover din egen nese, og tenker den stanken sitter lenge.

Det luktet vondt da det ble stekt, men etter litt lufting var lukten borte før det var kveld. Absolutt verdt det, for hundene elsker det!

Her er forøvrig en tråd om emnet: http://hundesonen.no...ge__hl__pudding

Link fra denne tråden:

http://www.fagertun.net/?p=2942

:)

Edit: Retta slurvefeil..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig, og garantert noe din hund vil elske, men det går hardt utover din egen nese, og tenker den stanken sitter lenge.

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

Jeg er enig. Jeg lagde dette i middagstider, og akkurat da det ble stekt så var jeg glad for at jeg skulle bort på middag. Men etter litt lufting var det ikke noe lukt etter 1-2 timer. Og jeg er veldig følsom på lukt.

Edit: For å sammenligne, så er det verre når samboer steker blodpølse til seg selv. :P

Endret av :)Kine
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

Daså, synes selv stanken er uutholdelig med tørket lever (spør noen ganger min mor om dette siden hun ikke synes det er ille å gjøre når hun først passer han innimellom, hehe), så kunne bare tenke meg at VogH muligens var hakket verre varmebehandlet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daså, synes selv stanken er uutholdelig med tørket lever (spør noen ganger min mor om dette siden hun ikke synes det er ille å gjøre når hun først passer han innimellom, hehe), så kunne bare tenke meg at VogH muligens var hakket verre varmebehandlet.

Hvordan kan du si det går hardt utover egen nese om du ikke har prøvd selv?

Jeg har tørka noen runder med lever også, det lukta MYE verre og stanken satt også mye, mye lenger. V&H-lukta satt, som Kine sier, bare til vi lufta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kan du si det går hardt utover egen nese om du ikke har prøvd selv?

Jeg har tørka noen runder med lever også, det lukta MYE verre og stanken satt også mye, mye lenger. V&H-lukta satt, som Kine sier, bare til vi lufta.

Tenker for meg selv at en fin blanding av innmat/vom ikke kan lukte godt varmebehandlet? Synes ikke akkurat det lukter fint om det er helt tint heller, men så er det vel forskjell på hvor mye vi tåler av lukt også, jeg hadde selv neppe orket det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker for meg selv at en fin blanding av innmat/vom ikke kan lukte godt varmebehandlet? Synes ikke akkurat det lukter fint om det er helt tint heller, men så er det vel forskjell på hvor mye vi tåler av lukt også, jeg hadde selv neppe orket det.

Det lukter verre rått enn når det blir stekt. Jeg har prøvd å lukte på det noen ganger (for å sjekke om det lukter surt) og da brekker jeg meg hver gang.

Jeg synes det er litt rart at du absolutt skal holde fast på at det stinker sååå dritt når du ikke engang har prøvd det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener jeg husker at jeg for mange år siden forsøkte å steike v&h, men at de bare ble helt bløte...kanskje jeg husker feil...

Soelved: er det mulig å ikke bruke hvetemel. Frøkna har forallergi, og er derfor jeg ønsker bruke dette til godbiter. Jeg har ikke fått testet hva hun reagerer på, men håper at hun kan spise V&H

Det er ikke bindemiddel i voh, derfor blir det for bløtt alene. Som bindemiddel til en ev allergisk hund ville jeg da gått for egg og potetmel (uhyre sjeldent hund reagerer på potet, men maizenna kan være et allergen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare å blande med litt bindemiddel, evt litt væske (mel, egg, maizena, blod - hva du måtte ha) - og smøre ut over en langpanne kledd med bakepapir. Jeg bruker gjerne litt hvitløk og evt rosmarin for å bedre lukta litt. Når det er stekt sånn passe er det lett å dele med pizzadeler el. kniv. De små terningene kan gjerne tørkes videre på lav varme/varmluft for å få bitene "lommetørre".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lukter verre rått enn når det blir stekt. Jeg har prøvd å lukte på det noen ganger (for å sjekke om det lukter surt) og da brekker jeg meg hver gang.

Jeg synes det er litt rart at du absolutt skal holde fast på at det stinker sååå dritt når du ikke engang har prøvd det.

Absolutt skal holde fast på, hvor har du fått det fra?

Sa bare i fra om hva jeg selv trodde og egentlig er ganske så sikker på selv, men om det virkelig ikke lukter overhodet varmebehandlet legger jeg meg selvsagt flat for det inntil jeg har prøvd selv, selvom du tidligere skrev nettopp selv at det stinket når du stekte det, eller hva?

Forstår igrunn ikke at det er så mye å diskutere, som sagt, så er det forskjell på oss hva vi tåler av lukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare ett spørsmål til, mister maten mye av næringsinnholdet når det varmebahandles? Tenker om jeg bruker mye av belønningen som en del av dagens matinntak

Ikke når det tørkes på lav varme. Hadde det blitt kokt/stekt på norm temp ville du mistet endel.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen bakedyktige her?

Jeg hadde 1 kg V&H, 2 egge og 500 g(en pakke) potetmel. Jeg har ikke varmluftsovn, har ovnen på ca 90 grader og nå har det stått i nesten 3 timer, og det er fortsatt ganske bløtt...

Noen som har noen tanker?

Og dette lukter virkelig ku møkk!!

Det kan bare ikke være sånn at dette ikke fungerer, så skal jeg slite med denne møkk lukta helt uten grunn. Funker det og jeg får gode godbiter ut av dette, så er det verdt lukta:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen bakedyktige her?

Jeg hadde 1 kg V&H, 2 egge og 500 g(en pakke) potetmel. Jeg har ikke varmluftsovn, har ovnen på ca 90 grader og nå har det stått i nesten 3 timer, og det er fortsatt ganske bløtt...

Noen som har noen tanker?

Og dette lukter virkelig ku møkk!

Det kan bare ikke være sånn at dette ikke fungerer, så skal jeg slite med denne møkk lukta helt uten grunn. Funker det og jeg får gode godbiter ut av dette, så er det verdt lukta:)

Sent svar, men hvor tykt hadde du det? Og sto døra på gløtt, slik at fukten slapp ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke døra på gløtt nei.

Jeg smurte hele greia utover stekebrettet, noen steder var det nok ca 0,5 cm og noen steder 1 cm. Der det var 1 cm ble det litt for bløtt, der det var 0,5 cm ble det OK, men nesten litt smuldrete. På andre runde tok jeg kantene ut av ovnen først, så skar jeg opp i firkanter resten og stekte de i ca 30 min til, da ble de litt mer anvennlige. Tenkte at neste gang så legger jeg det i strimmler...

Og bare til info så luktet det ikke på morgenen lenger, men jeg hadde eddik stående på benken i natt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke døra på gløtt nei.

Jeg smurte hele greia utover stekebrettet, noen steder var det nok ca 0,5 cm og noen steder 1 cm. Der det var 1 cm ble det litt for bløtt, der det var 0,5 cm ble det OK, men nesten litt smuldrete. På andre runde tok jeg kantene ut av ovnen først, så skar jeg opp i firkanter resten og stekte de i ca 30 min til, da ble de litt mer anvennlige. Tenkte at neste gang så legger jeg det i strimmler...

Og bare til info så luktet det ikke på morgenen lenger, men jeg hadde eddik stående på benken i natt:)

Døra på gløtt neste gang, husk at det er over en halv liter vann som skal fordampe ;) Om du syns det var smuldrete kan du godt ha oppi etpar egg til, ev litt mer potetmel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om noen skulle ønske å høre hvordan forsøk 2 gikk:

Kjøpte denne gangen V&H med kylling.

Ca 700 g V&H

ca 350 g potetmel

4 egg

Dette luktet nesten ingen ting. Stekte i ca 70 min på 100 grader, og så ca 70 min med døra på ovn på gløtt.

La opp blandingen i lange strimler på stekebrettet. Konsistensen er litt myk, men absolutt ikke klissete. Jeg har ikke tatt opp noe av det som har vært frosent enda, men denne gangen fikk jeg skjært de i fine biter så vil tro at frysingen ikke vil ha negativ virkning. Mye bedre resultat.

Jeg kjøpte den største sprøytepumpa de hadde på apoteket-tanken er at jeg skal ha rått v&h på denne for å kunne belønne med under trening, siden jeg ikke ønsker å være helt avhengig av å steke disse godbitene hele tiden, dette har jeg ikke prøvd enda(så snart formen er en smule bedre skal jeg opp av sofa). Men jeg brukte denne sprøyte pumpa til å fordele blandingen på stekebrettet, og det fungerte veldig fint. Jeg klipte litt av på tuten av pumpen for å gjøre åpningen no større.

Veldig fornøyd denne gangen, og gamlefar som er super sær, satt klistra til leggen min mens jeg holdt på, veldig godt sier han

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...