Gå til innhold
Hundesonen.no

Å gjøre V&H til godbiter


busy
 Share

Recommended Posts

Jeg blander det med litt hvetemel. Så putter jeg det i en plastpose, og klipper hull i enden så det blir en sprutepose. Så bare spruter jeg striper på et bakepapir (evt klumper, litt lettere etterpå men mer jobb der og da) og steiker det på en eller annen temperatur til konsistensen er fin. :) Så fryser jeg det og tar opp etterhvert som jeg trenger. Du kan også legge det flatt på et bakepapir, dekke hele papiret på en måte. Så steiker du. Så kan du bare klippe i godbiter når de er ferdige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada. Bland det med maizenna eller potetmel, 1del mel til 2 deler voh. Du kan gjerne ha egg i om du vil.

Lag pølser, flate biter el etter smak og tørk i ovnen på samme måte som lever el.

Det finnes fancy oppskrifter der ute med blod, stekeposer ol, men min lille enkle funker like godt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener jeg husker at jeg for mange år siden forsøkte å steike v&h, men at de bare ble helt bløte...kanskje jeg husker feil...

Soelved: er det mulig å ikke bruke hvetemel. Frøkna har forallergi, og er derfor jeg ønsker bruke dette til godbiter. Jeg har ikke fått testet hva hun reagerer på, men håper at hun kan spise V&H

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig, og garantert noe din hund vil elske, men det går hardt utover din egen nese, og tenker den stanken sitter lenge.

Det luktet vondt da det ble stekt, men etter litt lufting var lukten borte før det var kveld. Absolutt verdt det, for hundene elsker det!

Her er forøvrig en tråd om emnet: http://hundesonen.no...ge__hl__pudding

Link fra denne tråden:

http://www.fagertun.net/?p=2942

:)

Edit: Retta slurvefeil..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig, og garantert noe din hund vil elske, men det går hardt utover din egen nese, og tenker den stanken sitter lenge.

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

Jeg er enig. Jeg lagde dette i middagstider, og akkurat da det ble stekt så var jeg glad for at jeg skulle bort på middag. Men etter litt lufting var det ikke noe lukt etter 1-2 timer. Og jeg er veldig følsom på lukt.

Edit: For å sammenligne, så er det verre når samboer steker blodpølse til seg selv. :P

Endret av :)Kine
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

Daså, synes selv stanken er uutholdelig med tørket lever (spør noen ganger min mor om dette siden hun ikke synes det er ille å gjøre når hun først passer han innimellom, hehe), så kunne bare tenke meg at VogH muligens var hakket verre varmebehandlet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daså, synes selv stanken er uutholdelig med tørket lever (spør noen ganger min mor om dette siden hun ikke synes det er ille å gjøre når hun først passer han innimellom, hehe), så kunne bare tenke meg at VogH muligens var hakket verre varmebehandlet.

Hvordan kan du si det går hardt utover egen nese om du ikke har prøvd selv?

Jeg har tørka noen runder med lever også, det lukta MYE verre og stanken satt også mye, mye lenger. V&H-lukta satt, som Kine sier, bare til vi lufta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kan du si det går hardt utover egen nese om du ikke har prøvd selv?

Jeg har tørka noen runder med lever også, det lukta MYE verre og stanken satt også mye, mye lenger. V&H-lukta satt, som Kine sier, bare til vi lufta.

Tenker for meg selv at en fin blanding av innmat/vom ikke kan lukte godt varmebehandlet? Synes ikke akkurat det lukter fint om det er helt tint heller, men så er det vel forskjell på hvor mye vi tåler av lukt også, jeg hadde selv neppe orket det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker for meg selv at en fin blanding av innmat/vom ikke kan lukte godt varmebehandlet? Synes ikke akkurat det lukter fint om det er helt tint heller, men så er det vel forskjell på hvor mye vi tåler av lukt også, jeg hadde selv neppe orket det.

Det lukter verre rått enn når det blir stekt. Jeg har prøvd å lukte på det noen ganger (for å sjekke om det lukter surt) og da brekker jeg meg hver gang.

Jeg synes det er litt rart at du absolutt skal holde fast på at det stinker sååå dritt når du ikke engang har prøvd det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener jeg husker at jeg for mange år siden forsøkte å steike v&h, men at de bare ble helt bløte...kanskje jeg husker feil...

Soelved: er det mulig å ikke bruke hvetemel. Frøkna har forallergi, og er derfor jeg ønsker bruke dette til godbiter. Jeg har ikke fått testet hva hun reagerer på, men håper at hun kan spise V&H

Det er ikke bindemiddel i voh, derfor blir det for bløtt alene. Som bindemiddel til en ev allergisk hund ville jeg da gått for egg og potetmel (uhyre sjeldent hund reagerer på potet, men maizenna kan være et allergen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare å blande med litt bindemiddel, evt litt væske (mel, egg, maizena, blod - hva du måtte ha) - og smøre ut over en langpanne kledd med bakepapir. Jeg bruker gjerne litt hvitløk og evt rosmarin for å bedre lukta litt. Når det er stekt sånn passe er det lett å dele med pizzadeler el. kniv. De små terningene kan gjerne tørkes videre på lav varme/varmluft for å få bitene "lommetørre".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lukter verre rått enn når det blir stekt. Jeg har prøvd å lukte på det noen ganger (for å sjekke om det lukter surt) og da brekker jeg meg hver gang.

Jeg synes det er litt rart at du absolutt skal holde fast på at det stinker sååå dritt når du ikke engang har prøvd det.

Absolutt skal holde fast på, hvor har du fått det fra?

Sa bare i fra om hva jeg selv trodde og egentlig er ganske så sikker på selv, men om det virkelig ikke lukter overhodet varmebehandlet legger jeg meg selvsagt flat for det inntil jeg har prøvd selv, selvom du tidligere skrev nettopp selv at det stinket når du stekte det, eller hva?

Forstår igrunn ikke at det er så mye å diskutere, som sagt, så er det forskjell på oss hva vi tåler av lukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare ett spørsmål til, mister maten mye av næringsinnholdet når det varmebahandles? Tenker om jeg bruker mye av belønningen som en del av dagens matinntak

Ikke når det tørkes på lav varme. Hadde det blitt kokt/stekt på norm temp ville du mistet endel.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen bakedyktige her?

Jeg hadde 1 kg V&H, 2 egge og 500 g(en pakke) potetmel. Jeg har ikke varmluftsovn, har ovnen på ca 90 grader og nå har det stått i nesten 3 timer, og det er fortsatt ganske bløtt...

Noen som har noen tanker?

Og dette lukter virkelig ku møkk!!

Det kan bare ikke være sånn at dette ikke fungerer, så skal jeg slite med denne møkk lukta helt uten grunn. Funker det og jeg får gode godbiter ut av dette, så er det verdt lukta:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen bakedyktige her?

Jeg hadde 1 kg V&H, 2 egge og 500 g(en pakke) potetmel. Jeg har ikke varmluftsovn, har ovnen på ca 90 grader og nå har det stått i nesten 3 timer, og det er fortsatt ganske bløtt...

Noen som har noen tanker?

Og dette lukter virkelig ku møkk!

Det kan bare ikke være sånn at dette ikke fungerer, så skal jeg slite med denne møkk lukta helt uten grunn. Funker det og jeg får gode godbiter ut av dette, så er det verdt lukta:)

Sent svar, men hvor tykt hadde du det? Og sto døra på gløtt, slik at fukten slapp ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke døra på gløtt nei.

Jeg smurte hele greia utover stekebrettet, noen steder var det nok ca 0,5 cm og noen steder 1 cm. Der det var 1 cm ble det litt for bløtt, der det var 0,5 cm ble det OK, men nesten litt smuldrete. På andre runde tok jeg kantene ut av ovnen først, så skar jeg opp i firkanter resten og stekte de i ca 30 min til, da ble de litt mer anvennlige. Tenkte at neste gang så legger jeg det i strimmler...

Og bare til info så luktet det ikke på morgenen lenger, men jeg hadde eddik stående på benken i natt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke døra på gløtt nei.

Jeg smurte hele greia utover stekebrettet, noen steder var det nok ca 0,5 cm og noen steder 1 cm. Der det var 1 cm ble det litt for bløtt, der det var 0,5 cm ble det OK, men nesten litt smuldrete. På andre runde tok jeg kantene ut av ovnen først, så skar jeg opp i firkanter resten og stekte de i ca 30 min til, da ble de litt mer anvennlige. Tenkte at neste gang så legger jeg det i strimmler...

Og bare til info så luktet det ikke på morgenen lenger, men jeg hadde eddik stående på benken i natt:)

Døra på gløtt neste gang, husk at det er over en halv liter vann som skal fordampe ;) Om du syns det var smuldrete kan du godt ha oppi etpar egg til, ev litt mer potetmel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om noen skulle ønske å høre hvordan forsøk 2 gikk:

Kjøpte denne gangen V&H med kylling.

Ca 700 g V&H

ca 350 g potetmel

4 egg

Dette luktet nesten ingen ting. Stekte i ca 70 min på 100 grader, og så ca 70 min med døra på ovn på gløtt.

La opp blandingen i lange strimler på stekebrettet. Konsistensen er litt myk, men absolutt ikke klissete. Jeg har ikke tatt opp noe av det som har vært frosent enda, men denne gangen fikk jeg skjært de i fine biter så vil tro at frysingen ikke vil ha negativ virkning. Mye bedre resultat.

Jeg kjøpte den største sprøytepumpa de hadde på apoteket-tanken er at jeg skal ha rått v&h på denne for å kunne belønne med under trening, siden jeg ikke ønsker å være helt avhengig av å steke disse godbitene hele tiden, dette har jeg ikke prøvd enda(så snart formen er en smule bedre skal jeg opp av sofa). Men jeg brukte denne sprøyte pumpa til å fordele blandingen på stekebrettet, og det fungerte veldig fint. Jeg klipte litt av på tuten av pumpen for å gjøre åpningen no større.

Veldig fornøyd denne gangen, og gamlefar som er super sær, satt klistra til leggen min mens jeg holdt på, veldig godt sier han

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...