Gå til innhold
Hundesonen.no

Å gjøre V&H til godbiter


busy
 Share

Recommended Posts

Jeg blander det med litt hvetemel. Så putter jeg det i en plastpose, og klipper hull i enden så det blir en sprutepose. Så bare spruter jeg striper på et bakepapir (evt klumper, litt lettere etterpå men mer jobb der og da) og steiker det på en eller annen temperatur til konsistensen er fin. :) Så fryser jeg det og tar opp etterhvert som jeg trenger. Du kan også legge det flatt på et bakepapir, dekke hele papiret på en måte. Så steiker du. Så kan du bare klippe i godbiter når de er ferdige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada. Bland det med maizenna eller potetmel, 1del mel til 2 deler voh. Du kan gjerne ha egg i om du vil.

Lag pølser, flate biter el etter smak og tørk i ovnen på samme måte som lever el.

Det finnes fancy oppskrifter der ute med blod, stekeposer ol, men min lille enkle funker like godt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener jeg husker at jeg for mange år siden forsøkte å steike v&h, men at de bare ble helt bløte...kanskje jeg husker feil...

Soelved: er det mulig å ikke bruke hvetemel. Frøkna har forallergi, og er derfor jeg ønsker bruke dette til godbiter. Jeg har ikke fått testet hva hun reagerer på, men håper at hun kan spise V&H

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig, og garantert noe din hund vil elske, men det går hardt utover din egen nese, og tenker den stanken sitter lenge.

Det luktet vondt da det ble stekt, men etter litt lufting var lukten borte før det var kveld. Absolutt verdt det, for hundene elsker det!

Her er forøvrig en tråd om emnet: http://hundesonen.no...ge__hl__pudding

Link fra denne tråden:

http://www.fagertun.net/?p=2942

:)

Edit: Retta slurvefeil..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig, og garantert noe din hund vil elske, men det går hardt utover din egen nese, og tenker den stanken sitter lenge.

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

Jeg er enig. Jeg lagde dette i middagstider, og akkurat da det ble stekt så var jeg glad for at jeg skulle bort på middag. Men etter litt lufting var det ikke noe lukt etter 1-2 timer. Og jeg er veldig følsom på lukt.

Edit: For å sammenligne, så er det verre når samboer steker blodpølse til seg selv. :P

Endret av :)Kine
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kraftig overdrivelse. Vi har åpen kjøkkenløsning til og med, men kan ikke huske at jeg var noe grådig plaget med lukten. Dufter ikke roser og liljer eller nydusja mannfolk, men SÅ ille er det da virkelig ikke.

Daså, synes selv stanken er uutholdelig med tørket lever (spør noen ganger min mor om dette siden hun ikke synes det er ille å gjøre når hun først passer han innimellom, hehe), så kunne bare tenke meg at VogH muligens var hakket verre varmebehandlet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daså, synes selv stanken er uutholdelig med tørket lever (spør noen ganger min mor om dette siden hun ikke synes det er ille å gjøre når hun først passer han innimellom, hehe), så kunne bare tenke meg at VogH muligens var hakket verre varmebehandlet.

Hvordan kan du si det går hardt utover egen nese om du ikke har prøvd selv?

Jeg har tørka noen runder med lever også, det lukta MYE verre og stanken satt også mye, mye lenger. V&H-lukta satt, som Kine sier, bare til vi lufta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kan du si det går hardt utover egen nese om du ikke har prøvd selv?

Jeg har tørka noen runder med lever også, det lukta MYE verre og stanken satt også mye, mye lenger. V&H-lukta satt, som Kine sier, bare til vi lufta.

Tenker for meg selv at en fin blanding av innmat/vom ikke kan lukte godt varmebehandlet? Synes ikke akkurat det lukter fint om det er helt tint heller, men så er det vel forskjell på hvor mye vi tåler av lukt også, jeg hadde selv neppe orket det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker for meg selv at en fin blanding av innmat/vom ikke kan lukte godt varmebehandlet? Synes ikke akkurat det lukter fint om det er helt tint heller, men så er det vel forskjell på hvor mye vi tåler av lukt også, jeg hadde selv neppe orket det.

Det lukter verre rått enn når det blir stekt. Jeg har prøvd å lukte på det noen ganger (for å sjekke om det lukter surt) og da brekker jeg meg hver gang.

Jeg synes det er litt rart at du absolutt skal holde fast på at det stinker sååå dritt når du ikke engang har prøvd det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener jeg husker at jeg for mange år siden forsøkte å steike v&h, men at de bare ble helt bløte...kanskje jeg husker feil...

Soelved: er det mulig å ikke bruke hvetemel. Frøkna har forallergi, og er derfor jeg ønsker bruke dette til godbiter. Jeg har ikke fått testet hva hun reagerer på, men håper at hun kan spise V&H

Det er ikke bindemiddel i voh, derfor blir det for bløtt alene. Som bindemiddel til en ev allergisk hund ville jeg da gått for egg og potetmel (uhyre sjeldent hund reagerer på potet, men maizenna kan være et allergen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare å blande med litt bindemiddel, evt litt væske (mel, egg, maizena, blod - hva du måtte ha) - og smøre ut over en langpanne kledd med bakepapir. Jeg bruker gjerne litt hvitløk og evt rosmarin for å bedre lukta litt. Når det er stekt sånn passe er det lett å dele med pizzadeler el. kniv. De små terningene kan gjerne tørkes videre på lav varme/varmluft for å få bitene "lommetørre".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lukter verre rått enn når det blir stekt. Jeg har prøvd å lukte på det noen ganger (for å sjekke om det lukter surt) og da brekker jeg meg hver gang.

Jeg synes det er litt rart at du absolutt skal holde fast på at det stinker sååå dritt når du ikke engang har prøvd det.

Absolutt skal holde fast på, hvor har du fått det fra?

Sa bare i fra om hva jeg selv trodde og egentlig er ganske så sikker på selv, men om det virkelig ikke lukter overhodet varmebehandlet legger jeg meg selvsagt flat for det inntil jeg har prøvd selv, selvom du tidligere skrev nettopp selv at det stinket når du stekte det, eller hva?

Forstår igrunn ikke at det er så mye å diskutere, som sagt, så er det forskjell på oss hva vi tåler av lukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare ett spørsmål til, mister maten mye av næringsinnholdet når det varmebahandles? Tenker om jeg bruker mye av belønningen som en del av dagens matinntak

Ikke når det tørkes på lav varme. Hadde det blitt kokt/stekt på norm temp ville du mistet endel.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen bakedyktige her?

Jeg hadde 1 kg V&H, 2 egge og 500 g(en pakke) potetmel. Jeg har ikke varmluftsovn, har ovnen på ca 90 grader og nå har det stått i nesten 3 timer, og det er fortsatt ganske bløtt...

Noen som har noen tanker?

Og dette lukter virkelig ku møkk!!

Det kan bare ikke være sånn at dette ikke fungerer, så skal jeg slite med denne møkk lukta helt uten grunn. Funker det og jeg får gode godbiter ut av dette, så er det verdt lukta:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen bakedyktige her?

Jeg hadde 1 kg V&H, 2 egge og 500 g(en pakke) potetmel. Jeg har ikke varmluftsovn, har ovnen på ca 90 grader og nå har det stått i nesten 3 timer, og det er fortsatt ganske bløtt...

Noen som har noen tanker?

Og dette lukter virkelig ku møkk!

Det kan bare ikke være sånn at dette ikke fungerer, så skal jeg slite med denne møkk lukta helt uten grunn. Funker det og jeg får gode godbiter ut av dette, så er det verdt lukta:)

Sent svar, men hvor tykt hadde du det? Og sto døra på gløtt, slik at fukten slapp ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke døra på gløtt nei.

Jeg smurte hele greia utover stekebrettet, noen steder var det nok ca 0,5 cm og noen steder 1 cm. Der det var 1 cm ble det litt for bløtt, der det var 0,5 cm ble det OK, men nesten litt smuldrete. På andre runde tok jeg kantene ut av ovnen først, så skar jeg opp i firkanter resten og stekte de i ca 30 min til, da ble de litt mer anvennlige. Tenkte at neste gang så legger jeg det i strimmler...

Og bare til info så luktet det ikke på morgenen lenger, men jeg hadde eddik stående på benken i natt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke døra på gløtt nei.

Jeg smurte hele greia utover stekebrettet, noen steder var det nok ca 0,5 cm og noen steder 1 cm. Der det var 1 cm ble det litt for bløtt, der det var 0,5 cm ble det OK, men nesten litt smuldrete. På andre runde tok jeg kantene ut av ovnen først, så skar jeg opp i firkanter resten og stekte de i ca 30 min til, da ble de litt mer anvennlige. Tenkte at neste gang så legger jeg det i strimmler...

Og bare til info så luktet det ikke på morgenen lenger, men jeg hadde eddik stående på benken i natt:)

Døra på gløtt neste gang, husk at det er over en halv liter vann som skal fordampe ;) Om du syns det var smuldrete kan du godt ha oppi etpar egg til, ev litt mer potetmel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om noen skulle ønske å høre hvordan forsøk 2 gikk:

Kjøpte denne gangen V&H med kylling.

Ca 700 g V&H

ca 350 g potetmel

4 egg

Dette luktet nesten ingen ting. Stekte i ca 70 min på 100 grader, og så ca 70 min med døra på ovn på gløtt.

La opp blandingen i lange strimler på stekebrettet. Konsistensen er litt myk, men absolutt ikke klissete. Jeg har ikke tatt opp noe av det som har vært frosent enda, men denne gangen fikk jeg skjært de i fine biter så vil tro at frysingen ikke vil ha negativ virkning. Mye bedre resultat.

Jeg kjøpte den største sprøytepumpa de hadde på apoteket-tanken er at jeg skal ha rått v&h på denne for å kunne belønne med under trening, siden jeg ikke ønsker å være helt avhengig av å steke disse godbitene hele tiden, dette har jeg ikke prøvd enda(så snart formen er en smule bedre skal jeg opp av sofa). Men jeg brukte denne sprøyte pumpa til å fordele blandingen på stekebrettet, og det fungerte veldig fint. Jeg klipte litt av på tuten av pumpen for å gjøre åpningen no større.

Veldig fornøyd denne gangen, og gamlefar som er super sær, satt klistra til leggen min mens jeg holdt på, veldig godt sier han

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Valpene har blitt store! Vil gjerne se oppdaterte bilder av resten av valpegjengen også 😍 Julehilsen fra Pod (8 mnd), Ild (1 år) og Floss (7 år).
    • Hei. Ble så glad da jeg fant denne siden. Jeg er over gjennomsnittet interessert i hunder, og liker å lese om alle raser.  Har hatt flere hunder selv, men er nå delvis pensjonist, og ønsker ikke heltidsansvar for en hund. Samtidig kan jeg ikke tenke meg et liv uten hund, så store perioder av året har vi hund boende hos oss. Det finnes dessverre mange useriøse hundepassere der ute, så jeg oppfordrer hundeiere til å sjekke nøyde, be om referanser og avtale prøvepass, dersom ukjente skal passe hunden.    Ønsker alle på to- og fire ben en hyggelig og fredelig jul, og alt godt for det nye året. ❤️
    • Ja, hvorfor ikke? Bare å møte rasen og se om du liker egenskapene deres ☺️ Det ble plutselig ikke like moro å ta oppstillingsbilde hver måned når han ikke gikk igjennom slike store forandringer 😂 Så det falt litt fra.    Vi har fullført agilitykurset og Tempo var så flink ☺️ Vi gleder oss til å fortsette treningen på nyåret da vi skal på agility handling kurs. Ellers trener vi litt rally lydighet, og der har han også vært flink, gått baner hvor jeg har hatt han løs også med andre hunder på banen. Så flink ☺️  Nå har vi tatt juleferie og ønsker alle en god jul 🎅🎄  
    • Koselig oppdatering og så mange fine bilder 😍
    • Vår er vant til å være alene. I år er vi hjemme.  Blir nok noe med oss, og noe i buret sitt i underetasjen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...