Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørke kjøtt, fisk osv i ovn, hvordan går dere frem?


Renate A
 Share

Recommended Posts

Har noe kjøtt og fisk her som jeg tenkte jeg kunne laget god biter til Chicka av, men er usikker på hvor høy temperatur jeg skal ha på ovnen, tid i ovnen osv.

Hvordan går dere frem ved tørking i ovn? (snakk om svine kjøtt, torsk og laks jeg har lyst til å tørke)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50-70 grader, helst på rist (slik at det kommer luft til hele stykket, varmluftsfunksjon når ovnen har det (igjen pga sirkulering av luft) døra på gløtt/redskap som holder den åpen og tørker ca 4-?? timer, avhengig av hvor tørrt jeg vil ha det. Jeg kutter ikke opp i småbiter, da jeg vil ha myk kjerne, og det er vanskeligere å få til med småbiter da man må sjekke mye oftere for at det ikke skal bli for tørtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Står den på 50grader med døra opp natta over? *føler meg dum nå*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50-70 grader, helst på rist (slik at det kommer luft til hele stykket, varmluftsfunksjon når ovnen har det (igjen pga sirkulering av luft) døra på gløtt/redskap som holder den åpen og tørker ca 4-?? timer, avhengig av hvor tørrt jeg vil ha det. Jeg kutter ikke opp i småbiter, da jeg vil ha myk kjerne, og det er vanskeligere å få til med småbiter da man må sjekke mye oftere for at det ikke skal bli for tørtt.

Skjærer du de i strimler da og evt hvor tykke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Blodpudding og blodpølse, blir det det samme??? Eller??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...