Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørke kjøtt, fisk osv i ovn, hvordan går dere frem?


Renate A
 Share

Recommended Posts

Har noe kjøtt og fisk her som jeg tenkte jeg kunne laget god biter til Chicka av, men er usikker på hvor høy temperatur jeg skal ha på ovnen, tid i ovnen osv.

Hvordan går dere frem ved tørking i ovn? (snakk om svine kjøtt, torsk og laks jeg har lyst til å tørke)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50-70 grader, helst på rist (slik at det kommer luft til hele stykket, varmluftsfunksjon når ovnen har det (igjen pga sirkulering av luft) døra på gløtt/redskap som holder den åpen og tørker ca 4-?? timer, avhengig av hvor tørrt jeg vil ha det. Jeg kutter ikke opp i småbiter, da jeg vil ha myk kjerne, og det er vanskeligere å få til med småbiter da man må sjekke mye oftere for at det ikke skal bli for tørtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Står den på 50grader med døra opp natta over? *føler meg dum nå*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50-70 grader, helst på rist (slik at det kommer luft til hele stykket, varmluftsfunksjon når ovnen har det (igjen pga sirkulering av luft) døra på gløtt/redskap som holder den åpen og tørker ca 4-?? timer, avhengig av hvor tørrt jeg vil ha det. Jeg kutter ikke opp i småbiter, da jeg vil ha myk kjerne, og det er vanskeligere å få til med småbiter da man må sjekke mye oftere for at det ikke skal bli for tørtt.

Skjærer du de i strimler da og evt hvor tykke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Blodpudding og blodpølse, blir det det samme??? Eller??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Valpene har blitt store! Vil gjerne se oppdaterte bilder av resten av valpegjengen også 😍 Julehilsen fra Pod (8 mnd), Ild (1 år) og Floss (7 år).
    • Hei. Ble så glad da jeg fant denne siden. Jeg er over gjennomsnittet interessert i hunder, og liker å lese om alle raser.  Har hatt flere hunder selv, men er nå delvis pensjonist, og ønsker ikke heltidsansvar for en hund. Samtidig kan jeg ikke tenke meg et liv uten hund, så store perioder av året har vi hund boende hos oss. Det finnes dessverre mange useriøse hundepassere der ute, så jeg oppfordrer hundeiere til å sjekke nøyde, be om referanser og avtale prøvepass, dersom ukjente skal passe hunden.    Ønsker alle på to- og fire ben en hyggelig og fredelig jul, og alt godt for det nye året. ❤️
    • Ja, hvorfor ikke? Bare å møte rasen og se om du liker egenskapene deres ☺️ Det ble plutselig ikke like moro å ta oppstillingsbilde hver måned når han ikke gikk igjennom slike store forandringer 😂 Så det falt litt fra.    Vi har fullført agilitykurset og Tempo var så flink ☺️ Vi gleder oss til å fortsette treningen på nyåret da vi skal på agility handling kurs. Ellers trener vi litt rally lydighet, og der har han også vært flink, gått baner hvor jeg har hatt han løs også med andre hunder på banen. Så flink ☺️  Nå har vi tatt juleferie og ønsker alle en god jul 🎅🎄  
    • Koselig oppdatering og så mange fine bilder 😍
    • Vår er vant til å være alene. I år er vi hjemme.  Blir nok noe med oss, og noe i buret sitt i underetasjen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...