Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Har tenkt å gå mer over til råforing nå. Delvis fordi jeg mister tilgang på gratis tørrfor, og delvis fordi ene hunden viser tegn til intoleranse. Har råforet hund før, for noen år siden, og husker hvor ekle tenner han fikk. Konstant plakk-belegg, jeg måtte passe på som en hauk for å holde dem reine. Begge hundene har kritthvite, fine tenner nå - så jeg vil gjerne holde dem slik.

Derfor: Hvilke ben er dødsbra for tennene? Og hvor får man tak i slike?

Skrevet

Alle hundene vi har hjemme blir råforet, ingen har plakk eller belegg og ingen med dårlig ånde. De får margbein/kraftbein en gang i uken og jeg kjøper det hos den lokale dagligvare butikken.

Skrevet

Chicka er snart 10år og har fått tørrfor i hele sitt liv og har colgateglis, veterinærene tror det nesten ikke når de ser tennene hennes, hun har heller aldri hatt behov for å ta bort tannstein.

Hun har fri tilgang til forskjellige bein som jeg kjøper i butikken dvs; råhud bein (brune eller hvite, de hvite liker hun best), et par ganger i uka får hun grisehale eller øre å gnage på.

Chicka er litt kjerringa mot strømmen for hun kaster opp og får dårlig mage av råe bein, det kan gå en hel uke, også kaster hun opp beinbiter :blink:

Skrevet

Chicka er litt kjerringa mot strømmen for hun kaster opp og får dårlig mage av råe bein, det kan gå en hel uke, også kaster hun opp beinbiter :blink:

Det er ikke unormalt i det hele tatt på tørrfôrede hunder. Selv råfôra hunder kan oppleve det om de har tygget leggben ;)

Mara: hvordan råfôret du? Jeg sverger til ben med porøs kjerne for hunder som tygger godt. For de som er mer slukere er knoker med kjøttrester det beste, for da får de gnagd av kjøttet med omtrent alle tenna, samt at det skal mye til før knoker kan bites i store stykker. (str på knoka relativ til hundens bitekraft)

Skrevet

Brukte V & H som utgangspunkt, og varierte i tillegg med frossent kjøtt fra Provit/margbein/spekk/hel kylling/rå haler osv. Jeg har hunder som tygger godt og grundig - ingen slukere. Hvilke ben har porøs kjerne?

Forøvrig takk for gode tips så langt:-)

Skrevet

Det er ikke unormalt i det hele tatt på tørrfôrede hunder. Selv råfôra hunder kan oppleve det om de har tygget leggben ;)

Kan det gå over etterhvert?

Det var en periode hvor jeg fikk avskjær av kjøtt osv i vakumpakker av en slakter (det var skikkelig luksus tider) og da fikk jeg også råe bein i en pose av han, men jeg turte ikke gi mer til hun da hun etter flere forsøk kastet opp etter en hel uke.

Hun liker egentlig disse råhud beina best, de blir iallefall spist opp, råebein blir tygd litt på også havner de i en stor haug blandt teppene hennes (graver ned) og hun rører de aldri igjen...rare Chicka :hmm:

Skrevet

Kan det gå over etterhvert?

Det var en periode hvor jeg fikk avskjær av kjøtt osv i vakumpakker av en slakter (det var skikkelig luksus tider) og da fikk jeg også råe bein i en pose av han, men jeg turte ikke gi mer til hun da hun etter flere forsøk kastet opp etter en hel uke.

Hun liker egentlig disse råhud beina best, de blir iallefall spist opp, råebein blir tygd litt på også havner de i en stor haug blandt teppene hennes (graver ned) og hun rører de aldri igjen...rare Chicka :hmm:

Ja, med tilvenning går det over som regel, iom at magesyra får lavere ph. men enkelte ben er veldig veldig tungtfordøyelig, så det kommer jo an på hvilke ben hun får, ikke sant. Mange kan reagere på kraftben/knoker/leggben, fordi de er omtrent ufordøyelige ytterst, og har veldig liten porøs kjerne.

Ribben, rygg og brystben, skulderben (ikke mye næring/porøst, men tynt) hale og nakke er de beste bena.

Brukte V & H som utgangspunkt, og varierte i tillegg med frossent kjøtt fra Provit/margbein/spekk/hel kylling/rå haler osv. Jeg har hunder som tygger godt og grundig - ingen slukere. Hvilke ben har porøs kjerne?

Forøvrig takk for gode tips så langt:-)

Det høres ut som om du gav veldig veldig mye fett? Da er det mulig at fettrestene satt seg i munnen og gav plakk, selv om det høres litt snodig ut.

Bruk kyllingvinger som måltid innimellom, kylling og kalkunnakker, samt bena jeg ramset opp til Renate.

Skrevet

Ja, med tilvenning går det over som regel, iom at magesyra får lavere ph. men enkelte ben er veldig veldig tungtfordøyelig, så det kommer jo an på hvilke ben hun får, ikke sant. Mange kan reagere på kraftben/knoker/leggben, fordi de er omtrent ufordøyelige ytterst, og har veldig liten porøs kjerne.

Ribben, rygg og brystben, skulderben (ikke mye næring/porøst, men tynt) hale og nakke er de beste bena.

Var de store beina jeg fikk, fordi jeg ville ha dem, siden det var de jeg trodde var best til hunden ;) Nå har han lagt ned butikken sin, kjempe synd :(

Skrevet

Var de store beina jeg fikk, fordi jeg ville ha dem, siden det var de jeg trodde var best til hunden ;) Nå har han lagt ned butikken sin, kjempe synd :(

De store bena er fine å gnage på, men de blir veldig sjeldent fullt oppløst i magen. Samtidig kan de ha ganske mye marg, og det er margen hundene får diare av, og eier sier derved at hunden ikke tåler ben... ;)

Skrevet

De store bena er fine å gnage på, men de blir veldig sjeldent fullt oppløst i magen. Samtidig kan de ha ganske mye marg, og det er margen hundene får diare av, og eier sier derved at hunden ikke tåler ben... ;)

Hva man lærer når man prater med deg :) Tusen takk :)

Skrevet

Ja, det er riktig at jeg ga mye fett. Var til en whippet som dengang var aktiv LC-hund, så det trengtes.. Har ikke kobla at det kan ha vært grunnen faktisk! Men nå vet jeg hvertfall hvilke ben vi kan gå etter, så takk igjen!

Skrevet

Men: Hvor får man tak i disse bena? Margbein og haler ser jeg ofte i frysedisken..men hva med de andre?

Skrevet

Men: Hvor får man tak i disse bena? Margbein og haler ser jeg ofte i frysedisken..men hva med de andre?

Hos slakter, innvandrersjapper, jegere og enkelte dyrebutikker. Oksehaler er bedre enn grisehaler, da de har større ben, og mer kjøtt. Jeg har kjøpt hele ribbenssider av lam og svin i Sverige, og tint de nok til å dele opp i ett og ett ribben.Oksesmåstek fra frysedisken er det oftest bog og ryggben i.

Skrevet

Hos slakter, innvandrersjapper, jegere og enkelte dyrebutikker. Oksehaler er bedre enn grisehaler, da de har større ben, og mer kjøtt. Jeg har kjøpt hele ribbenssider av lam og svin i Sverige, og tint de nok til å dele opp i ett og ett ribben.Oksesmåstek fra frysedisken er det oftest bog og ryggben i.

Blir ribbensider fra Rådyr det samme?

Skrevet

Da er vi på dag tre med rått, og hundene er så langt strålende fornøyd. Litt hanglete i fordøyelsen (hvilket jeg regnet med, og vet vil stabilisere seg etterhvert), og litt sånn "er det lenge til neste måltid eller??"

Har ikke funnet noe ben ennå, men skal på utkikk i helga. Hyl ut om noen vet om gode kilder i Tønsberg:-D Har en anelse kritisk da..er tross alt veggis på 18. året. Vil derfor ikke ha Halal blant annet. Eller svin. Men må gå på akkord med disse prinsippene til en viss grad :-S

Skrevet

Bikkja her hadde tannstein da jeg overtok, etter jevn tilgang på kyllinglår- og vinger (frosne...), og et og annet kraftben (bibringe) er det bare litt å spore på hjørnetennene. Så det fungerer.

Ellers har jeg knallgod erfaring med Plaque-off fra de forrige bikkjene.

Skrevet

Jeg får inspirasjon til å fôre hunden mer rått av sånne tråder :)

Får grave litt i fryseren og gi litt av de rå, frosne kyllingvingene jeg vet finnes nedi der et sted. Eller "hønevinger" er mer sannsynlig, skal man dømme etter størrelsen er det ikke mye "kylling" :P I tillegg har jeg gitt hunden et leggbein (ser ut som det) jeg hadde spart til henne i dag. Gir i grunnen alt for lite bein å gnage på! Men for å passe tannhelsen litt gir jeg Plaque-Off på maten hver kveld da.

Ang. ting i fryseren...

Jeg hadde en katt en gang som av og til fikk reker av meg som luksusmat (ja, bortskjemt). Ved noen tilfeller var hun så utålmodig og spent på å få de deilige rekene at hun hoppet opp på benken og stjal en før de hadde tint skikkelig. En frossen reke i magen = oppkast rett etterpå. I frossen tilstand kom reka rett i retur! (aldri noe problem når de var blitt helt tinte)

Men jeg leser at mange her gir f.eks. frosne koteletter og lignende til hundene sine. Kaster ikke hunder opp av å få iskald mat i magen?

Skrevet

Nei, ikke her ihvertfall. Mine får alltid 500 grams blokken sin med v&h frossent, samme med kyllingvinger/kotelekker osv. De må jobbe litt mer med maten og sluker det da ikke på 2 min som de ville ha gjort når de får det rått :) De blir forøvrig foret utelukkende med v&h frossent.

Skrevet

Ooops.... hunden min kastet opp igjen en av de to kyllingvingene hun fikk. Jeg rakk akkurat å feie et teppe under henne så hun spydde på det istedenfor rett i sofaen, som hun satt i.... :P Lettere å vaske et fleece-teppe enn sofa!

Skrevet

Ooops.... hunden min kastet opp igjen en av de to kyllingvingene hun fikk. Jeg rakk akkurat å feie et teppe under henne så hun spydde på det istedenfor rett i sofaen, som hun satt i.... :P Lettere å vaske et fleece-teppe enn sofa!

Var den hel, eller godt tygd?

Skrevet

Var den hel, eller godt tygd?

Det var "slimete kjøtt-gjørme", godt tygd med andre ord. Hun brukte litt tid på å tygge dem i seg, de ble servert frosne.

Skrevet

Det var "slimete kjøtt-gjørme", godt tygd med andre ord. Hun brukte litt tid på å tygge dem i seg, de ble servert frosne.

Merkelig. Gir som regel alltid alt av rått kjøtt fryst, ikke noe problem. Virker som om han liker det bedre som fryst også. :)

  • Like 1
Skrevet

Det var "slimete kjøtt-gjørme", godt tygd med andre ord. Hun brukte litt tid på å tygge dem i seg, de ble servert frosne.

Da har han iallefall tygget godt :)

Det er ikke unormalt med noe oppkast i begynnelsen når man gir rått, det er tross alt noe helt nytt de får i seg. Om han vil, la han spise det igjen, men ikke tving han.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...