Gå til innhold
Hundesonen.no

Fra Terrierbladet (om amerikansk staffordshire terrier)


Mari
 Share

Recommended Posts

  • Svar 53
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Etter ønske fra Loke legger jeg inn mitt lille bidrag til årets juleutgave av Terrierbladet. Snart er det et og et halvt år siden vi mistet vår siste amstaff. Det er helt rart å tenke på.

Åh, Mari. Vi savner fortsatt vakre, lille Baconet! Hun var virkelig en sånn once in a lifetimer, hun. Nå er de sammen på andre siden.

" du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer dig selv" hang det over kjøkkenbenken hos oss når jeg vokste opp. Kloke ord, men jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt de. Jeg var forb

Utrolig flott skrevet! Etter å ha jobbet en del på hundekennler, har jeg desverre sitt altfor mange slike sjebner. Unge, friske og velfungerende hunder som blir satt bort i små innhenginger, i mange mnd, før de blir avlivet, kun fordi de er født på feil plass til feil tid, eller som Mari sier, med feil utseende. Ufattelig trist, og unødvendig! Amstaff har en spesiell plass i hjerte mitt, og håper du får det trykket i hundesport, og at det blir mer debatt rundt det, og forhåpentligvis endret den helt bortkastede loven vi har idag.

Og hvis det er noe som helst jeg kan gjøre, skrik ut :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Hei Mari!

Måtte registrere meg her nå for å svare i denne tråden.. Jeg har lagt merke til at VG har skrevet flere saker om forbudte raser i det siste, den siste saken er denne, som taler Amstaffens sak, i en viss grad i allefall:)

Kan du ikke sende brevet ditt dit? Det var sterkt å lese det, og det må da virkelig treffe mange dyre-kjære mennesker rett i hjerte! Jeg tror du klarer å omvende skeptikere med det brevet! ...og åpne mange øyne!

Mari, jeg har lest mye du har skrevet, og jeg er imponert! Heier på deg! Du er en veldig god representant for bullene! Jeg tror du vil nå målet en dag.)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk skrevet, burde virkelig vært publisert og laget litt liv rundt dette temaet. I stedet for å forby raser, så kan de bli strengere på hundeholdet. Vi trenger en dialog rundt dette, vi trenger at noen på stortinget fatter interesse og engasjerer seg, vi trenger et media som ikke hauser videre på enkeltes inngrodde fordom mot muskelhunder. Det er kanskje mye som skal klaffe, men vi kan heller ikke gi opp og la dette passere i stillhet. Samfunnet vårt er for opplyst og gjennomsiktig til at noen skal få lukke øynene. Jeg har en stor gjeng venner og bekjente som engasjerer seg veldig i tema, og dersom det blir dialog rundt dette så vet jeg hvertfall for meg selv at jeg kjenner mange kloke sjeler med mye å si. :)

Det har bare vært to som har blitt drept i Norge av hund, ingen av disse var terrier-raser, det var grønlandshunder, men det var terriere som ble bannlyste og avlivet i hopetall etter forbudet tredde i kraft.. Blir så provosert av tanken at jeg får magevondt..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
    • Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...