Gå til innhold
Hundesonen.no

Spørsmål om studielån til de som vet


Guest Michellus
 Share

Recommended Posts

Guest Michellus

Wow, tenke seg det! 3 studietråder på en dag :P Hehe.

Jeg er forsinket i utdanningen min med 60 stp, også muligens mer. Nå har jeg avsluttet studiet på UiO og er lenger ikke registrert som studine der. Det jeg rett og slett lurer på er (da jeg har hørt dette og trenger en bekreftelse på det) om denne forsinkelsen gjelder for all utdanning senere, eller om den kun gjelder for UiO-utdannelsen min. Jeg har hørt at den ikke gjelder for annen utdannelse man tar senere, men jeg vil ikke stole på dette til jeg får en bekreftelse fra noen som vet 100%.

Kan noen der ute hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Bæsj... Det betyr jo enten at det går greit uansett eller at jeg må ta igjen så mye som jeg "skylder".

Forresten, vet noen om det går an å "slette" den forsinkelsen ved å betale ned det man skylder på lånet? Eller må man ta det igjen i studiepoeng?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igjen, slik jeg har forstått så må du ta igjen i studiepoeng. For det handler om hvor langt du ligger bak din utdannelseplan. Ikke hvor mye penger du skylder. De holder deg da et semester igjen med støtte til du har tatt igjen litt poeng og er tilbake på utdannelseplanen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du mister studieretten din. Det du må gjøre for å få den tilbake er rett og slett å ta fag/studiepoeng uten støtte fra Lånekassen en periode.

Hvis det er spesielle grunner til at du ligger bak i studiet, kan du søke om å få lånet for perioden sletten (og da får du samtidig tilbake studieretten). Om det har vært sykdom eller lignende, er dette fullt mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Hadde blitt litt bekymret om jeg hadde mistet studieretten ja :lol: hehe :P

Okei, så jeg må ta igjen poeng uten støtte. Hmm.. Ja, man skal vel få til det også, men jeg må finne noe jeg kan ta på deltid.. Kanskje frie emner et eller annet sted? Da får jeg jo tatt poengene igjen og selv ikke utsatt meg for mer enn jeg selv klarer akkurat nå.

Da fikk jeg svar på det jeg lurte på! Tusen takk folkens :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...