Gå til innhold
Hundesonen.no

Tispe eller hannhund?


Maria
 Share

Recommended Posts

Krysser fingrene for en hund på 3,5-4 kg, hannhund eller tispe :D Så digre papillons som den på bildet over appellerer ikke til meg, da hadde jeg ikke kjøpt meg miniatyrhund. Litt av greia er at den faktisk skal være liten :P 8 kg er litt å bære på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!

Muligheten til kull er noe enhver tispeeier leker med tanken om tror jeg. Har jo allerede gjort det med tispa mi. Men jeg er av den litt FOR fornuftige typen, kanskje? Jeg vil ikke ha kull med mindre jeg føler det virkelig er noe tispa har å tilføre rasen. Og dermed har jeg kanskje ikke all verdens tro på at første papillon blir nettop DEN avlshunden. Så selv om kull alltid er spennende så lar jeg ikke det avgjøre kjønnsvalg. Ender jeg opp med en stjerne, enten hann eller hunn, får spørsmålet om videre avl tas opp som tema om lenge, lenge :P

Du må bare pøse på med erfaringer du som nettopp har fått rasen :) Morsomt å høre hva du synes!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du vet vel egentlig ikke om du er tispe eller hannhundperson(eller begge) før du har prøvd det. Jeg er sikker på at får du en tispe på nytt, vil du nok sikkert tenke tanken på hannhund og lure på hvordan det er :P Jeg syns hanner passer best som alenehund egentlig. Å ha tispe og hann sammen skjønner jeg ikke at folk klarer hehe. Jeg har nå funnet ut at jeg er tispemenneske etter å ha prøvd hanne, og greit er det. Jeg foretrekker det meste med tisper, blir ofte irritert på typiske hannhundting. Selv om det er store raseforskjeller, så er hanner like på mange områder.

Egentlig ikke så mye innspill å komme med, bare mitt syn. Du uansett hva du velger, kommer du nok å bli fornøyd (og kanskje mer sikker på deg selv på hva du liker også) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tispe. Skal ikke avle på noen av mine, men jeg er definitivt et tispemenneske. Uansett hvor grinete, sære, irriterende de kan være, så skjønner jeg greia deres på en helt annen måte enn jeg skjønner en hann.

Det er egentlig litt sånn jeg føler det også. Det er derfor jeg synes det er så vanskelig. Det er mange, mange ting jeg liker ved hannhund, men kjemi veit jeg ikke om vi har. Og det er det jo umulig å vite på forhånd.

Jeg har sagt til oppdretterne jeg er i kontakt med at jeg er åpen for begge kjønn. Så vil jo tiden vise hva jeg ender opp med. På en måte håper jeg det kommer en smashing tispe som jeg bare MÅ ha sånn at jeg ikke trenger tenke på det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...