Jump to content
Hundesonen.no

Bake kake


Recommended Posts

Stemmer med IA, Brownies er utrolig enkelt å lage.

Kjøp posen, ha i bollen, ha i smør som er smeltet, ett egg og litt vann, rør godt, ha i en form og stek (den skal være klissete inni så ta den ut etter 25-30min) :)

Link to post
Share on other sites

Rømmekake!Den er utrolig enkel og saftig og god:

*3 egg

*3 dl sukker

*3 dl hvetemel

*En liten boks rømme

*2 ts bakepulver

*2ts vaniliesukker

Stekes i ca 40 minutter på 180 grader.Trenger ikke glasur men,kan ha på melis eller noe av den pynten man får kjøpt til kaker i butikken.

Link to post
Share on other sites

Stemmer med IA, Brownies er utrolig enkelt å lage.

Kjøp posen, ha i bollen, ha i smør som er smeltet, ett egg og litt vann, rør godt, ha i en form og stek (den skal være klissete inni så ta den ut etter 25-30min) :)

Også er den så gooood!

Du kan fint ha lys på den, Espen, er bare å stappe dem ned i kaka, det!

Link to post
Share on other sites

Oreokake. Jeg kan ikke bake, og ødelegger tom Toro-posene. Oreokaken derimot, får jeg kjempemye skryt for, og alle spør om oppskrift etter en smakebit. I mine øyne, verdensbeste kake :P

Eneste som er litt kjedelig med den er at det tar litt tid, fordi lagene skal stivne før man begynner med neste lag.

Legger med oppskrift jeg :)

Ingredienser:

Bunn:

300 g Oreo kjeks (se tips)

100 g smør

Fyll 1:

200 g kremost (1 pk Phildelfia)

2,5 dl melis

3 dl kremfløte

50 g Oreo kjeks

Fyll 2:

1 pk lys sjokolademousse (Toro)

3 dl melk

50 g Oreo kjeks

Pynt:

Oreo kjeks, gjerne med mørkt og hvitt sjokoladetrekk

Fremgangsmåte:

Ha Oreo kjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreo kjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald melk, som anvist på pakken. Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreo kjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreo kjeks til pynt. Bruk gjerne Oreo kjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende (se bildet). La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering

Link to post
Share on other sites

På større matvarebutikker finnes det sånne tuber (med farget gele) i bakehyllene som du kan skrive på kaken med, eller du kan kjøpe sjokoladebokstaver som også finnes i bakehyllene i større matvarebutikker ;)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Oh! Nå fikk jeg skikkelig lyst på Toro Brownie posen som ligger inne i skuffen min. Men den skal spares til mamma og pappa er borte! Også fikk jeg virkelig lyst til å bake Oreo kake! Det må jeg gjøre en dag :D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er åpenbart at bare meningen om hva som gikk galt og hvorfor varierer ganske mye. Det som er tydelig nok er at kulturen opplevdes ubehagelig nok til at en vesentlig andel av aktive og faste brukere gjennom mange år ikke orket å være her mer. Det var masse fin og positiv aktivitet før dette skjedde, og det var da saktens mange gode diskusjoner med varierte meninger. Etter min mening kom hovedutfordringer med brukere som gikk inn for å polarisere diskusjonene mye kraftigere, i tillegg til flisespikking, personkritikk og ufine diskusjonsteknikker. Så kan det selvfølgelig være lov å ønske seg et hetere debattklima, men da er man for det første avhengig av at flere ønsker det, og så er det synd når et stort flertall faktisk ikke ønsker det. Som det har vist seg her. Noe av grunnen til at flere trivdes bedre her enn på Facebook var nettopp den litt mer siviliserte, kanskje for noen "tammere" diskusjonskulturen, og forsvant når de ikke orket det de opplevde som usaklig kritikk for enhver kommentar. Så får vi som er her tenke igjennom hva "vi" ønsker, som enkeltbrukere og i fellesskap, og kanskje være litt bevisst det når vi poster.  
  • Jeg har sittet på hendene mine....  Jeg er en av de som var aktiv på canis for mange mange år siden. Og som fikk med meg det meste av det som skjedde der. Og som fulgte med på sonen og så hva som skjedde her.  Problemet var aldri verken uenighet, eller at noen var "krasse", men at enkelte "100 % positive" mente seg å ha fasiten og sannheten også om andre forumbrukere. Og som bedrev direkte hets, enten åpenlyst eller bak i kulissene.  Og så noen da, som jeg ser fremdeles er aktive på sonen og som mener seg å "vite" mye om andres tilnærming til hund, selv om de overhodet ikke kjenner dem.  Så da er det ikke så rart at man ikke gidder.  Og ja - jeg er krass, til tider overtydelig, har mange års erfaring og skolering på hund, aktiv i ymse settinger med hund, konkurrerer med hund. Og det å da gjentatte ganger bli beskyldt for å være "dyreplager", "umoralsk" etc fordi man ikke angir seg selv til 100 % positiv ("kun" 97 % - herregud - jeg har da selvinnsikt.... ), kombinert med å få private trusler a la "jeg vet hvor du bor, så ikke føl deg for trygg" etc, da gidder man ikke lenger.   Jeg har også vært på kurs med noen av disse "100 prosent positive". Av nysgjerrighet. Og de var jaggu meg ikke positive i håndtering av folk. Som er det som kjennetegner en god instruktør.  Derimot; nedlatende, opptatt av å vise hvor gode de selv var, fulle av hersketeknikker. I livet som på forum.    Trist.     
  • Klart at noen hunder er såpass uheldig med sine eiere at de nærmest blir "ødelagt". Men jeg syns at mange bruker en hendelse i hundens liv, som forklaring på et adferdsproblem. Som mitt eksempel hvor en hund løper mot, bjeffer som gal og skremmer en annen unghund. Det har kanskje også noe med når i livet til hunden det skjer. De er gjerne mer sårbare i enkelte perioder av livet sitt? Min hund er "helt gal". Han oppfører seg absolutt ikke som naboens labrador 😄 Jeg kan ikke legge skylden på en eller flere hendelser. Han bare er sånn. Men jeg blir jo litt forundret hvorfor han gjør som han gjør av og til. Jeg har en hund som er av en sjelden rase. Så det er ikke mange å sammenligne med. Men på en FB-side for oss som har denne rasen tok de opp hvordan de oppfører seg i gitte situasjoner. Min hund oppfører seg som ca 90 % av de andre hundene av denne rasen. Så istedenfor å legge skylden på en hendelse, så kan bare si "at sånn er de". De er gal (på en grei måte da) Kjekt å ha en forklaring  Av og til er hundene våre bare sånn som de er. Uten at de er ødelagt. Det er sikkert vanskeligere for en hund å ha ro i alle situasjoner når man bor f.eks i et bymiljø hvor det kryr av andre hunder, folk, biler, støy, lukter, lyder osv. Enn for en hund som vokser opp i ro og mak på landet.  Det er mange forskjellige ting som former en hund
  • Nå leser du veldig mye inn i en halv setning Jeg mener på ingen måte at erfaringsbasert kunnskap er verdiløs og at kurs er den eneste veien til målet, tvert imot, jeg mener begge deler kan bidra med nyttige verktøy. Kommentaren min var utelukkende rettet mot (tidligere) forumbrukere uten fagkunnskap som presenterer personlige meninger som fasitsvar, samtidig som motparten overkjøres av hersketeknikk. Det synes jeg er problematisk.    Personangrep kan vel være så mangt, og handler ikke nødvendigvis om å bli "butthurt". Det kan like gjerne være meningsløse argumenter om hvem/hva man er/har/gjør, utelukkende ment for å kneble debatten. For å ta meg selv som eksempel - i enhver diskusjon om helse hos diverse raser ble jeg avspist med "du har cavalier så du har ikke stemmerett" (mer eller mindre). Sånt blir det ikke særlig fruktbar debatt av, og den type lavmål gidder i hvert fall ikke jeg å bruke tid på.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...