Gå til innhold
Hundesonen.no

Stamtavle


dvergdachs
 Share

Recommended Posts

Vi fikk vår skjønne frida 18 desember 2010. Nå er hun 11mnd å vi har ennå ike fått papirer på henne. Da jeg kontaktet oppdretter i begynnelsen var hun i møtekommende å sa papirene var sendt, men nkk var veldig trege å det kunne ta mange mnd . Ringte nkk å fikk vite det kun tok en mnd fra de fikk papirer til vi hadde det. Tiden gikk å ingen papirer kom. Sendte mail men ingen svar, ringte men heller ingen svar. Plutselig var nr hun hadde gitt oss sagt opp å nr eksisterte ikke lenger. Fikk av nkk flere nr uten hell. Vi klarte tilslutt å oppspore foreldene hennes å snakket med dem. Fikk da en svær historie om mange tragedier, men han skulle gi beskjed videre å si hun måtte kontakte oss. Ingenting skjedde fremdeles. Fikk så fatt i henne å hun kom med den ene historien etter den andre. Vi gav henne 3 uker på å få sendt inn disse papirene. Men nå er det snart gått 3 uker å ingen papirer sendt inn til nkk. Hvordan skal jeg gripe fatt i dette??? Noen sier jeg skal politi anmeld henne så gå videre til forliksrådet..Nå er jeg ikke nådeløs, kommer snart til å kjøre de 6 timene for å komme face to face. Blir bare så fortvilet.. Min mor har søsteren å hun har heller ikke fått noe. Chip er heller ikke lagt inn noe jeg tok opp med vetrinær, som selvølgelig er en god venn av oppdretter. det er nå 2 mnd siden å fremdeles ikke noe register på chippen

Tar imot råd med åpne armer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, da.. Ikke noen hyggelig situasjon.

Først og fremst - microchip'en har ingenting med registreringen å gjøre. Den kan registreres i Dyreidentitet på nummer + kallenavnet til hunden + deg som eier.

Ang. registrering så er det to ting som trengs - parringsbevis (signert av eieren til faren) + en registreringssøknad (signert av oppdetteren). Eier oppdretteren begge foreldrene?

Men hva kan man gjøre? Jo, man kan jo fylle ut reg.anmeldelsen (fåes på NKK) med all info du vet om, sette et rødt kryss der h*n skal signere, legge ved en ferdig adressert og frankert konvolutt til NKK og sende det til oppdretteren?

Selvsagt ennå enklere hvis man kan reise innom og få de signaturene man trenger der og da...

Kontakte raseklubb og be noen der hjelpe deg?

Kjenner du noen som kjenner dem?

Evt. kontakte forliksråd, etc - men alt dette tar uker, måneder og kanskje år + koster mye penger.

Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chippen har absolutt ingenting med stamtavlen å gjøre, det er den det spørres om her. Chipping gjøres hos dyrlege, ofte i forb. med helseattest før valpene skal leveres. Chipnr. registreres i et eget register (Dyrenett), og bekrefter hundens identitet. Reg.nr. på stamtavlen er hundens reg.nr. i NKK. Greit å vite hva man svarer på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det viste jeg fra før, men jeg har kontaktet vet. som chippet henne å han vet ikke hvordan han skal legge henne inn. Mener det er nkk som gjør dette når hun har sendt inn papirer med chipp nr på ( noe han alltid har gjort ), men det har de sluttet med.. Skal kontakte min vet. å se om ikke hun kan få henne inn i databasene :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om det var meg du mente at jeg ikke visste hva jeg svarte på??

Jeg svarte på spm om at hun ikke fikk veterinæren til og registrere chip'en.

For det er jo bare tull at veterinæren ikke får lagt inn chip'en i dyreidentitet! Den blir jo ikke registrert i NKK av den grunn, men om hunden kommer bort vil den stå på riktig eier, og ikke bare være borte i intet. Det er så utrolig mange hunder som kommer inn med chip, uten at den er registrert noe sted! Jeg synes det er viktig at man kan finne eier når hunden forsvinner.

Så om ikke den veterinæren som har merket hunden din 'kan' og registrere inn dette er den ganske 'dum'. Det er et tastetrykk som skal til via dataprogrammet klinkken bruker. Om veterinæren ikke har noe dataprogram, så må han fylle ut et skjema og sende inn skriftlig.

Når du får stamtavle på hunden og et reg.no fra NKK så kan disse to ( altså chipnummer og reg.nummer ) slåes sammen til en hund i dogweb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...