Gå til innhold
Hundesonen.no

Tannstein


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Om det er hopet seg opp lag med tannstein (helt mørkt oppunder tannkjøttet) så ville jeg skrapt det av med neglen din. IKKE bruk de såkalte tannskrapene, de lager riper i tanna som gir bedre feste for bakterier og plakk. Får du det ikke av med neglen så får du det ikke av med noe forebyggende, da må det fjernes hos veterinæren.

Pusse tenna er jo alltid bra, så lenge hunden tillater det og man pusser hver dag, ellers kan du la være (sier dyrlegen, dyrebutikken sier neo annet). Tannpuss fjerner ikke tannstein kun plakk og matrester.

Det er ikke alt hundene tygger på som hjelper mot tannstein: eks tror jeg ikke margbein har noen hensikt mot tannstein. Det er for hardt og tygges på av de store tyggeflatene. Det man ønsker med tyggeting til forebygging er noe som gir en pusse effekt, noe som sklir over tennenen uten å ødelegge tannkjøtet, noe seigt eks. okseører er seigere enn griseører, bein av bøffel- og strutsehud. Skal du lete etter kjerringråd så se etter råd mot sure oppstøt (svovelgass fra magesekk får matrester til å miniralisere/forkalkes). En annen ting kan være å skylle/tørke bort matreseter av tenna etter hvert måltid, slik vi ville ført tungen over tenna på oss selv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg fikk Issi var hun ganske grusom, sort og brunt belegg og ånden var grusom. Hun fikk tannforet til hills en stund som er store harde kuler som skrapet, hun fikk pulver, vi skrapet selv, og vi pusset tennne. Enda fikk vi ikke helt bukt, så vi tok henne med til vet og dopet og skrapet alt helt vekk og startet litt fresht, var lettere å holde det i orden da. nå får hun bare plaque off i maten og tannpuss for å holde de fine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden min er bare et halvt år og akkurat grodd ut sine "voksentenner" etter tannfellingen. For å unngå plakkdannelse og tannstein i fremtiden, forebygger jeg helt fra starten av ved å gi Plaque Off en gang daglig. Begynte med det så fort tannfellingen var over.

Iflg veterinæren skal det virkelig funke som forebyggende, men det virker jo naturligvis ikke hvis hunden allerede har fått tannstein. Da må det fjernes først, og så starter man med "blanke ark" og Plaque Off.

Hunden min får stadig ting å tygge på, men jeg stoler mest på Plaque Off, da det gjør noe med roten til problemet ved å endre spyttets sammensetning i hundens munnhule, slik at tannsteinen ikke klarer å dannes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...