Gå til innhold
Hundesonen.no

Malteser - 62 dager i dag


HelleH

Recommended Posts

Kjenner ei som venter valper på sin malteser. Det er nå dag 62 siden første parring (tyvparring). Hun begynner å bli litt bekymret. Matlysten er borte, noe slimete utflod i løpet av dagen. Sover mye, men er urolig og rastløs - det har tispen vært i 2,3 dager. Venter 4 valper.

Hun har målt tempen i noen dager nå, og temperaturen av svingt mellom 38,1 - 36,4 de siste 3 dagene. Er det normalt?

Når er det normalt at melken kommer?

Hvor lenge kan oppblokkningsfasen vare?

Setter stor pris på svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En normal drektighet varer i 63 dager, så jeg tror nok hun kan slappe av litt til. Når var tempfallet (under 37)? Oppblokkingsfasen kan variere veldig fra hund til hund, og det er ikke unormalt at den varer opptil et døgn, noen ganger lenger. Dersom hunden får utflod som lukter eller ser grønnaktig ut, eller hunden har hatt rier i lengre tid uten at noe skjer bør veterinær kontaktes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å være ærlig så måler ikke jeg tempen på mine lenger, for jeg ser det på dem når det starter uansett, men dersom tempen var under 37 på tirsdag så burde det muligens begynne å skje noe snart. Jeg ser hvertfall veldig tydelig på mine tisper når de begynner å få rier, da blir de veldig innesluttet i blikket, peser mye og får skjelvinger som kommer tettere etterhvert. Mine graver ikke, så det hjelper lite å se etter sånne tegn, hvertfall for meg. Dersom hun er veldig usikker er det nok lurt å ta en telefon til veterinæren ihvertfall, evt. en oppdretter i nærområdet som kan komme og hjelpe til og sjekke tilstanden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om hun er usikker, men hun har veldig store øyne. Ser kanskje litt oppgitt ut.

Burde hun ringe vertenær nå?

Har heller ikke sett noen tegn på at det skal begynne å skje noe. Hun er veldig rolig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tisper er forskjellige og det kan også fødsel være, men det sies følgende:

På blokkeringsstadiet er tispa svært urolig. Hun går rastløst rundt, legger seg, reiser seg, graver og peser. Hun vil stadig ut, både for å grave og for å tisse, fordi livmoren også presser på blæra. Det er vanlig at tispa ikke spiser noe særlig i dette stadiet. Tispa snur seg mye, slikker seg rundt vulva, kjønnsleppene, og ser på buken. Vulva er først ganske fast og hoven, men blir etter hvert bløt og en del seigt slim kommer ut. Lengden på blokkingen varierer mye, men vanligvis varer dette stadiet i 4- 12 timer. Det kan imidlertid variere fra et par timer til 1,5 døgn.

Er tispeeier urolig så burde hun kontakte veterinær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Du får det du trener på! Her har @Simira masse gode tips til deg. La hunden få oppgaver på tur som den må fokusere på, slik at hun ikke "trener" på stressnivået hun allerede har.  Variasjon er også bra, ikke sikkert hun trenger sykkeltur hver morgen eller å starte med agility før hver tur. Og sist men ikke minst, hun er 2 år. I gamledager sa vi at 1,5-2 år er omplasseringsalder, da mange hunder peaker på energinivå rundt da😅
    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...