Gå til innhold
Hundesonen.no

godbiter!


Dixie

Recommended Posts

Vi venter som sagt en toypuddelvalp, og lurer på hvordan godbiter vi skal kjøpe? :icon_confused:

Vi vil jo ha noen som er litt sunne selfølgelig. For i starten blir det sikkert noen belløninger.

Vi vil ikke ha en feit hund..

Så vet noen om noen godbiter som er litt sunne??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp er ofte glad for vanlige tørrfórkuler som godbiter :) Får du startpakker/prøver på fór herfra og derfra kan du jo bruke de som godbiter, de smaker litt annerledes og er derfor mer spennende enn det vanlige fóret.

Hvis småttisen nekter å ta fórkuler som godbiter, kan du jo prøve med alt som ikke inneholder mye krydder eller løk/hvitløk, feks hvitost i småbiter, tubeost, fiskeboller, tørket lever (kan du lage selv, billig og himla godt) etc. Alltid lurt å variere hva slags godbiter man gir :) Provit selger poser med tørket kalkun o.l., veldig godt og sunt, men også innmari dyrt :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp er ofte glad for vanlige tørrfórkuler som godbiter :) Får du startpakker/prøver på fór herfra og derfra kan du jo bruke de som godbiter, de smaker litt annerledes og er derfor mer spennende enn det vanlige fóret.

Hvis småttisen nekter å ta fórkuler som godbiter, kan du jo prøve med alt som ikke inneholder mye krydder eller løk/hvitløk, feks hvitost i småbiter, tubeost, fiskeboller, tørket lever (kan du lage selv, billig og himla godt) etc. Alltid lurt å variere hva slags godbiter man gir :) Provit selger poser med tørket kalkun o.l., veldig godt og sunt, men også innmari dyrt :whistle:

Takk for gode tips :)

Men hvordan tørker man lever?? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å kuppe tråden, men går det ann å gi pølser til en valpis ? (: altså grillpølser i små biter `?:D

ja :)

på valpekurset vårt gikk vi igjennom forskjellige belønninger, og da kuttet vi pølsebiter til lillefingernegl størrelse, den skal være bløt og god og skli fort ned. ikke store godbiter etc til trening.

Mine får handlers kyllinggodbiter, kylling pølsekuler som jeg deler opp, og pølser i biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge valpen tåler det den får, så er det ikke vanskelig å gi noe. Mine har fått lever, leversnitter, tørrfôrkuler, pølser, blodpølse (stekt i terninger i ovnen) også videre. Sistnevnte faller i veeeldig god smak, og har veldig mye lukt i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke jeg har møtt noen hunder som ikke liker pølser som godbiter. Som Anette&Amiga sier; de smaker godt og sklir fort ned. Jeg har brukt mange forskjellige kjøttyper - med suksess. Det eneste som er greit å huske på, er at pølser og slikt tilbredt kjøtt inneholder ganske mye salt.

Når det gjelder tørking av lever, er det enkelt. Del leverkjøttet opp i halvstore biter, kok det og del det så videre opp i godbitstørrelse. Ha det så utover i en langpanne, og tørk det på 70 grader. Dette blir knallgodt! (for de som liker sånt... :ahappy: )

Edit: husk å snu leverbitene i ovnen noen ganger i løpet av tørkingen. Du må nok beregne noen timer på tørkingen, forresten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke jeg har møtt noen hunder som ikke liker pølser som godbiter. Som Anette&Amiga sier; de smaker godt og sklir fort ned. Jeg har brukt mange forskjellige kjøttyper - med suksess. Det eneste som er greit å huske på, er at pølser og slikt tilbredt kjøtt inneholder ganske mye salt.

Når det gjelder tørking av lever, er det enkelt. Del leverkjøttet opp i halvstore biter, kok det og del det så videre opp i godbitstørrelse. Ha det så utover i en langpanne, og tørk det på 70 grader. Dette blir knallgodt! (for de som liker sånt... :ahappy: )

Edit: husk å snu leverbitene i ovnen noen ganger i løpet av tørkingen. Du må nok beregne noen timer på tørkingen, forresten.

da får vi prøve å lage det en gang før vi får hund :) takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*klipp

Når det gjelder tørking av lever, er det enkelt. Del leverkjøttet opp i halvstore biter, kok det og del det så videre opp i godbitstørrelse. Ha det så utover i en langpanne, og tørk det på 70 grader. Dette blir knallgodt! (for de som liker sånt... :ahappy: )

Edit: husk å snu leverbitene i ovnen noen ganger i løpet av tørkingen. Du må nok beregne noen timer på tørkingen, forresten.

Og vær obs på at hele huset oser av lever den dagen og sikkert dagen etter der igjen :whistle:

- jeg får brekninger av lukten så mine hunder må ta til takke med kjøttkaker, makrell på tube, ost og kokt kylling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Lavere temperatur når en tørker lever gir lengere tid men ikke lukt. Min matvrak sto ikke ved ovnen i det heletatt da jeg tørket leveren ved ca 50 grader. Hun gjør gjerne det ved alt annet av mat som blir laget i ovnen. Gjorde det enkelt og skjerte leveren i skiver. Tørket og brukte saks til å dele den opp i passende biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje bare jeg som har fin nese når det kommer til lever, men jeg snur i døren om jeg kommer til folk som koker eller steker lever (og det merker jeg i det jeg åpner ytterdøra), det er helt grusomt.. men tor jeg skal be gubben prøve tipset ditt Iijenta en dag jeg vet jeg skal være lenge på jobb :P Hundene elsker det jo. Men koker du leveren først sånn som Karris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Nop! jeg tar leverklumpen og skjerer den i skiver og legger den på bakepapir på plate men tror det går fortere med rist. Satte på ovnen på 50 grader og tror jeg brukte vifta. Min luktesans er dårlig men jeg stoler på hundens og spesielt den som er levert med vakumsug når det gjelder mat. OG den reagerte ikke. Det tar så klart lengere tid enn ved høyere temperatur men hun reagerte ikke på lukten. Så verd et forsøk er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nop! jeg tar leverklumpen og skjerer den i skiver og legger den på bakepapir på plate men tror det går fortere med rist. Satte på ovnen på 50 grader og tror jeg brukte vifta. Min luktesans er dårlig men jeg stoler på hundens og spesielt den som er levert med vakumsug når det gjelder mat. OG den reagerte ikke. Det tar så klart lengere tid enn ved høyere temperatur men hun reagerte ikke på lukten. Så verd et forsøk er det.

jeg prøver det som lukter minst :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nop! jeg tar leverklumpen og skjerer den i skiver og legger den på bakepapir på plate men tror det går fortere med rist. Satte på ovnen på 50 grader og tror jeg brukte vifta. Min luktesans er dårlig men jeg stoler på hundens og spesielt den som er levert med vakumsug når det gjelder mat. OG den reagerte ikke. Det tar så klart lengere tid enn ved høyere temperatur men hun reagerte ikke på lukten. Så verd et forsøk er det.

Hehe, ja hundenesen stoler jeg på, så jeg skal våge meg på å prøve din oppskrift :D

men jeg skal ha bil hjemme og en fluktplan...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja :)

på valpekurset vårt gikk vi igjennom forskjellige belønninger, og da kuttet vi pølsebiter til lillefingernegl størrelse, den skal være bløt og god og skli fort ned. ikke store godbiter etc til trening.

Mine får handlers kyllinggodbiter, kylling pølsekuler som jeg deler opp, og pølser i biter.

Skal man steke pølsene først eller kan man bare dele de opp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at det ofte er løk i pølser, så sjekk innhold. Det finnes billige wienerpølser uten løk. Husker ikke om det er Euroshopper eller First Price, men det er en av de. Bruker det innimellom, men han blir ganske tørst av det (sikkert på grunn av saltinnhold, som er noe annet å tenke på).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg hatt leveren i kjøleskapet i 3 dager. Kvier meg så inn i granskauen... Ser ikke delikat ut i det hele tatt der det ligger så fint innpakket, for å ikke snakke om de som synes det lukter. Og heller har jeg aldri smakt lever, bare navnet skremmer meg. Nei NÅ skal jeg prøve å få kokt og stekt dem... :getlost:

2kg som venter fiiiint på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg hatt leveren i kjøleskapet i 3 dager. Kvier meg så inn i granskauen... Ser ikke delikat ut i det hele tatt der det ligger så fint innpakket, for å ikke snakke om de som synes det lukter. Og heller har jeg aldri smakt lever, bare navnet skremmer meg. Nei NÅ skal jeg prøve å få kokt og stekt dem... :getlost:

2kg som venter fiiiint på meg.

Jeg vil gjerne vite alt hvordan de ble og om lukt nivået. Jeg er ikke fan av utseende og konsistensen, men jeg :x av lukta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får billig kjøtt, tilfeldige godbiter, fórkuler (vi fórer på V&H, så det blir noe uvanlig) o.l. Bare å være kreativ og litt obs. Hender de får små eplebiter og ost òg. Men mine spiser alt! Lever får de ikke, for jeg takler ikke tanken på å holde på lever, hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Haha så ille er da ikke lever. Det stinker jævelig når man lager det, men det går an å få kjøpt ferdig tørka (en del dyrere) og tørka lever er ikke ille. Altså, det lukter ikke godt om du putter nesa oppi posen, men jeg pleier ikke å ha nesa i en pose når jeg trener hund, så det går bra :lol: Hunden min er til salgs for Vims sine hjemmelaga levergodbiter. Mener han selv ihvertfall. Så jeg burde gidde å lage jeg og.

Ellers er det jo bare å bruke fantasien og se hva hunden liker. Bare husk på at pølse osv ikke er noe sundere for hunder enn mennesker, så tenk litt på mengder. Rent kjøtt er selvfølgelg sundere for hunden, men den litt pølse og karbonade er ikke på noen måte farlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...