Gå til innhold
Hundesonen.no

Fôringsregime for hund?


Gronnis

Recommended Posts

Har en eksamensoppgave innen hundefag ettersom jeg går på hundelinje og i morgen er det eksamen. Jeg har det meste ganske klart for meg, men et av punktene på hva sensorene skal legge vekt på under eksamen er følgende: Drøfte valg av fôringsregime for ulike typer av hunder.

Jeg klarer ikke å bli helt enig med meg selv på hva dette skal bety. Jeg spurte læreren innen dette faget litt, men forstod ikke helt hva hun mente. Hun snakket om noe med midler, mengder og tider. Men hva skal da menes med midler? Hvordan ville dere tolke denne setningen over?

Vet jeg burde spurt læreren, men hun dro ganske tidlig i dag så da jeg skulle spørre igjen var hun ikke der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundeforing er jo ikke rocket science. Man gir mengde mat tilpasset vekt, og et kvalitetsfor. Det er både rått kjøtt, eller tørrfor av ulike typer.

Valper spiser oftere enn voksne også videre.

Er det sånt de tenker på, kanskje? At du skal drøfte hvorfor det er sånn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drøfte valg av fôringsregime for ulike typer av hunder.

Jeg klarer ikke å bli helt enig med meg selv på hva dette skal bety. Jeg spurte læreren innen dette faget litt, men forstod ikke helt hva hun mente. Hun snakket om noe med midler, mengder og tider. Men hva skal da menes med midler? Hvordan ville dere tolke denne setningen over?

Jeg tolker midler som næringsstoffet. Når jeg gikk hundefaglinja var de ihvertfall nøye på at vi spesifiserte at valper, voksne, eldre og hardt arbeidende hunder skal ha ulike mengde av de forskjellige næringstoffene, vitaminer og mineraler etter hvor de er i livsløpet.. Tar du med forskjellen på tørt og bløtt/rått får du sikkert + i boka ;)

Mengde som døgnrasjon og tider som fordeling av døgnrasjon og evn. når på døgnet.

Og om dere har vært igjennom det å regne på energiforbruk bør du få det også med deg, late dager kontra treningsdager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...